Om undertegnede hadde hørt om 15 år gamle Lila Elveseter Abrahamsen i utkanten av 2016, hadde det vært liten tvil om at hun ville blitt en del av rubato. sin «Spotlight 2017»-spalte. Den unge Lyngdalsjenta har, til tross for singe unge alder, oppnådd en del suksess allerede. Da hun var 11 år ble hun trukket frem av selveste Ellen DeGeneres, og hennes forrige singel fra januar, «Don’t Let Go» ,har per nå rundet 4.5 millioner avspillinger. I dag er hun ute med oppfølgeren «Tell You», som vi har minst like troen på som den forrige.

Tekst: Jørgen Berntson Aase

«You’d think she was born with a microphone in her hand», var ordene Ellen DeGeneres brukte for å beskrive Lila. Da var hun 11 år. Nå er hun 15. Fortsatt ung, men en kometkarriere er på vei, noe vi synes er meget imponerende.

På hennes nyeste materiale har hun fått med flere kjente norske artister, deriblant Donkeyboy, Julie Bergan og Frøder, for å nevne noen.

Vi tok en prat for å høre mer om låtene, samarbeidet og hvordan det er å sjonglere ungdomsskole med artistkarrieren.

Gratulerer med ny låt! Hva kan du fortelle oss om den?
– Takk! «Tell You» er spilt inn i studioet til Kent og Cato Sundberg – som også er kjent som produsentduoen Rat City og «Donkeyboy-brødrene». Lytteren må gjerne tolke låta etter eget ønske, men for meg handler den om selvstendighet og hva som skjer når du gir slipp på noe som holder deg nede. Jeg er veldig stolt av låten og er utrolig takknemlig for å få jobbe med så mange dyktige mennesker!

Forrige låt, «Don’t Let Go» fikk massiv oppmerksomhet på kort tid. Nå har den rundet over 4.5 millioner avspillinger. Hvordan føles det?
– Det er helt fantastisk at det gikk så bra med «Don’t Let Go». Det var utrolig gøy å følge med på hvordan låta mi kunne leve sitt eget liv.

Kan vi vente oss en musikkvideo fra deg i nærmeste fremtid?
– Neste helg skal jeg faktisk til Oslo for å spille inn musikkvideo til «Tell You», så ja – musikkvideo er på vei!

Samarbeidspartnere

Du har arbeidet med Donkeyboy, Julie Bergan, Frøder og flere andre dyktige låtskrivere. Hvordan er det å samarbeide med så mange? Og hva er det beste?
– Først og fremst er det utrolig lærerikt å jobbe med så mange forskjellige musikere som er så flinke på sine felt. Det beste må være at jeg utvikler min egen musikalitet i nye retninger og får eksprimentere på forskjellige måter for hver ny person som kommer inn i bildet.

Du går jo fortsatt på ungdomsskolen. Hvordan er det å kombinere skole med en full artistkarriere ved siden av?
– Å kombinere skole med musikk har gått veldig greit til nå. Reisingen har vi prøvd å holdt til helgene og unna tentamensperioden. Jeg har selvfølgelig jobbet litt med skolearbeid når andre har hatt fri, men det går helt greit.

Reisingen har vi prøvd å holdt til helgene og unna tentamensperioden.

Da du var 11 år ble du trukket fram av selveste Ellen DeGeneres. Hvordan var det?
– På den tiden var det vanskelig å forstå, noe det forholdsvis fortsatt er, men jeg var og er utrolig overveldet over at selveste Ellen DeGeneres omtalte meg.

Veien videre

Hvem og/eller hva inspirerer deg?
– Jeg blir veldig inspirert av menneskene jeg jobber med, og av musikken til andre artister. Jeg har lenge vært spesielt inspirert av Adele.

Hva er planene for sommeren?
– Jeg skal på låtskrivingscamp med artister, låtskrivere og produsenter i Sverige, ha noen spillejobber her og der, og så skal jeg i studio for å spille inn mer musikk.

Hvor ser vi deg om 10 år?
– Om 10 år er jeg en etablert musiker i Norge og lever drømmen, hehe!

Foto: Aina Regina Eftestøl