«Machine» er Lemaitres første singel siden deres første album «Chapter One» kom ut i fjor. Lemaitre ble startet i 2010, men fikk for alvor medfart da deres låt «Strobes pt. 2» landet dem en plass i Urørt-finalen i 2012. Siden den gang har de toppet hitlister verden over med singelen «Closer», samt flyttet til LA for å gjøre det stort i USA. Deres nye singel viser at de er klar for å bevege seg utover deres særegne stil, som de har holdt på siden starten.

«Machine» er en bassdrevet pop-låt som lever lytterne gjennom et univers av lett synthplucks, gitarlicks, og Ulrik Denizou Lund’s særegne stemme. Jeg blir minnet om bergens-bandet «Young Dreams», men i motsetning er Lemaitres produksjon mye større, samt at det bærer et noe mer popkulturelt preg.

Sangen i seg selv er bra. Vell verdt en plass i din Spotify-spilleliste. Jeg vil ikke bli overasket om dette er en låt som vil spilles om og om igjen til godt ut i august. Med det mener jeg at den har et lett og sommerlig preg, som varmer godt i denne Sibir-kulden. Som en hardbarka Lemaitre-fan, skal jeg ikke legge skjul på at jeg hadde ventet en noe mer Madeon-inspirert singel, men jeg er ikke skuffet av den grunn.

Fans av Lemaitre har ventet lenge på deres neste steg ut fra «Chapter One». Det var som nevnt deres første album, men kan det kalles et album når (nesten) samtlige låter var sluppet som singler i forkant av slippet. Det ble vell en form for samleplate. Med «Machine» tar Lemaitre et nytt steg bort fra den opprinnelige «French Electro»-stilen, som de en gang i et intervju med P3 omtalte som «en mix mellom hard og myk elektro.» I deres nye singel er det både hard elektro bass, og myke synth- og gitarelementer, men selve sjangeren har de nå lagt bak seg. Det blir spennende å se om dette markerer starten på et nytt «kapittel» for lemaitre.

Tidligere denne uken la Lemaitre ut en liten forsmak på låten via deres twitter-profil. Her ser vi Fridtjof Josefsen, under aliaset «Fred» danse i takt med singelen. Fridtjof Josefsen, kjent fra humorprogrammene Kollektivet, og Hit for Hit, har tidligere opptrådd i flere av Lemaitres musikkvideoer, som du kan se nederst i saken.