Endelig er Leander klar til å slippe sin debutlåt «Hjertebank». Allerede med stor erfaring gjennom å produsere for og med andre artister skal han nå ta fatt på sitt eget artistprosjekt. Leander tør å vise følelser gjennom sin urbane popmusikk. «Hjertebank» er første singel fra EP-en FILM som skal slippes senere i år. Det er et prosjekt som visuelt skal bringe folk rett inn i en filmplakat fra 80-tallet, som coveret på denne singelen.

Leander jobbet tidligere under navnet Joe Achi, som vi har skrevet om flere ganger på rubato., men har nå valgt å starte med blanke ark under navnet Leander. Vi tok en prat med han om debutlåten, veien videre og hvorfor han har startet med blanke ark.

Gratulerer med ny låt! Hva kan du fortelle om den?
– Denne låten ble skrevet i november i fjor. Jeg hadde lekt litt med tanken om å prøve å skrive på norsk, men enda ikke tatt valget. Jeg dro vekk til varmere strøk en liten periode. Dagen etter jeg kom hjem så bare rant det ut av meg. Denne låten er bare jeg som er ærlig om hva jeg føler.

Vi har sett at du har startet helt nytt på din Instagram, og slettet alle tidligere innlegg. Hva er grunnen til det?
– Jeg har slettet alt på Instagram fordi jeg starter på nytt.

Hvem er Leander?
– Leander er den mer ærlige meg.

Hva er planene fremover?
– Planene fremover er å slippe singler og så et samlet prosjekt.

Hvilke norske artister hører du på for tiden?
– Jeg hører ikke mest på norsk musikk, så det kan gå litt tid mellom hver gang jeg gjør det. Har sansen for Cez. Hører meg av og til tilbake i katalogen til Lars V. Han har stått uten konkurranse lenge og ikke uten grunn. Det er mye bra musikk ute nå, så jeg skal bli bedre på å sjekke det ut.

Hvilken norsk artist kunne du helst tenke deg å gjøre en feature med?
– Er flere jeg kunne tenkt meg å gjøre en feature med. Alt avhenger av låt og mood. Så må jeg og føle at artisten kan gi låten noe. Vil ikke ha features kun for å ha det. Hadde vært kult med en Cez feature en gang. Han har gjort det kult å uttrykke seg poetisk. Han er uten tvil en kunstner og er beyond veldig mange andre nå, på alle plan. Men ja, mange jeg ville samarbeidet med. Kunne tenkt meg falsetten til Kristian Kristensen på en låt også