Leander, som for noen måneder tilbake, slapp debutlåten sin «Hjertebank», er nå endelig klar med ny låt, «Ba Bounce»- som gjestes av ingen ringere enn hele Norges Kjartan Lauritzen. Leander har erfaring gjennom å produsere for og med andre artister, men har nå gått fullt inn på eget artistprosjekt. I forbindelse med låtslipp tok vi en prat med hovedpersonen en selv om låten, samarbeidet, planene videre og litt annet.

 

Hva handler låten om?
– Som enhver person som jobber i en kreativ bransje, så må du bli vant til å bli avvist. 10 år med avvisninger herder deg en god del, men det betyr likevel ikke at det kan gjøre vondt. Det er et aspekt av låten. Videre så handler det om motgang generelt. På overflaten er det nok et veldig klisjé tema, men det er klisjé fordi mange ser seg selv i samme situasjonen. Motgang er en stor del av alles liv, men jeg har lært å innse at det er i motbakke det går oppover. Man må rett og slett bare lære å rulle med slagene og «ba bounce» tilbake når man er slått ned.

-10 år med avvisninger herder deg en god del.

Hvordan går du frem for å lage en låt?
– Det er veldig forskjellig fra låt til låt, men jeg liker å begynne med melodi og akkorder først. Jeg skriver veldig sjeldent teksten først. Så kjenner jeg etter hvilket humør jeg er i. Det kan være veldig vanskelig å skrive en låt i en sinnsstemning man ikke er i, så jeg følger følelsene mine den dagen. Ba Bounce ble nok trigget av nok en nedtur, og da prøver jeg bare å skrive så ærlig som mulig om nedturer som sitter igjen hos meg. Jeg skriver ikke veldig åpenbart om noe, men jeg liker å leke meg bak i skyggene med metaforene og det indirekte. Det er jo litt av kunsten, synes jeg.

Hvordan dukket samarbeidet med Kjartan opp?
– Jeg har kjent Kjartan i mange år nå og han er blitt en veldig god venn av meg. Sammen har vi jobbet ganske mye på diverse prosjekter. Da jeg hadde skrevet ferdig låten visste jeg at jeg ville ha en feature på den. Noen andre som kunne legge trykk på budskapet. Det var litt frem og tilbake på når det skulle skje, men etter en helg Oslo tidligere i år fikk vi spilt det inn.

Hvordan er det å samarbeide med Kjartan?
– Kjempelett egentlig. Kjartan og meg er ofte enig om hva som låter fett når vi jobber sammen. Vi har nok forskjellig personlig smak når det kommer til det vi lytter på til vanlig, men i studio er vi ofte i sync. Selv om jeg ofte sier subben må ned og han sier subben må opp.

Hvor ser du deg selv om 3 år?
– Om tre år så turnerer jeg regelmessig. Hatt noen gode samtaler med viktige personer. Headlinet en festival og vunnet noen priser for låtskriving og produsering.

Har også da begynt å produsere mer for andre i inn og utland.

Hvilken annen norsk artist kunne du tenkt deg å gjøre en feature med?
– Cezinando.

Hva er planene videre?
– Planen nå er å slippe 1 ny låt hver måned frem til desember, for å så slippe min første EP på norsk som jeg har kalt FILM. Dette er det beste verket mitt så langt, som jeg er utrolig spent på å dele med resten.