Hørt om Lazy Queen? Det hadde ikke jeg heller, før jeg på fredag kom over (hvis det er lov å si) deres splitter nye singel; «Apocalipstick». Bandet ble startet av Henrik Søberg og Reyson Morales i 2014, og i 2015 ble Ep-en Drift sluppet. Her ble lydbildet bygd på en grunnmur av støyete garage rock, med psykedeliske og eksperimentelle elementer. I dag består bandet fortsatt av frontperson Søberg, men hen blir nå akkompagnert av Jonas Røyeng (Sauorpod), Jon Bernard Hunskaar, Peter Steinholt Mortensen og Petter Anderdal. Tidligere i år slapp Lazy Queen låta «Turn From Void» Dette er en kritikerrost singel som tar deg med tilbake til grungens undergrunn. Med «Apocalipstick» tar musikken nok en ny retning. Den er mer rett på sak, riffene er mer aggressive, og sangteksten er mer eksplisitt enn før.

Ikke bare likner vokalist Søberg på en ung Robert Smith. Sounden på Lazy Queens nye singel gir meg faktisk assosiasjoner til en mer aggressiv utgave av the Cure. Låta starter i et sinnssykt tempo, men etter et drøyt minutt roes det hele ned med deilige gitarriff, som også lar trommene komme mer til sin rett. «Apocaliptsick» tar stadig nye retninger, og er med det aldri kjedelig. Selv beskriver bandet singelen som en «gigantisk, neglelakkmalt mellomfinger til transfober, og et stort og leppestiftdekket slengkyss til alle ikke-binære- og transpersoner som kjemper for retten til å eksistere uten å bli utsatt for drap, vold og diskriminering hver eneste dag.»

«Apocalipstick» har med andre ord en politisk agenda, som uten tvil er et viktig bidrag i dagens polarisering. Med all jævelskapen og hatet mot enkeltgrupper vi ser rundt om i Europa, er det fint at noen går foran og setter ord på det vi andre tenker! Vi trenger slike band også i Norge. Som både tør å gå utenfor indie-komfortsonen, og i samme slengen spre et viktig politisk budskap.

Med spennende fremadstormende punkband som Viagra Boys, Shame og Slaves melder nå også Norge seg på det jeg tør å påstå er en up-and-coming punkbølge. Dette er musikk som passer liveformatet ypperlig og som utvilsomt bør være på lista til bookingansvarlige landet rundt. Undertegnede venter i spenning på hvilken retning Lazy Queen, med Søberg i spissen, velger å ta i fremtiden. Vi kan knapt vente på mer musikk.

Under kan du selv høre hvorfor Rubato har klokketro på Lazy Queen.