Rubato har hørt seg gjennom EP-en A Sigh so Deep og er mektig imponert av vårt nye favorittband. Med to splitter nye sanger fortsetter de der de slapp med den viktige punkbangeren apocalipstick. EP-en består av energiske sanger som både fenger oss gjennom et perfeksjonert lydbilde, og velskrevne tekster på et gjenkjennelig personlig plan.
Lazy queen fortsetter å gjøre det få andre tør: vise ekte følelser og lidenskap. Under kan du lese om hva bandet selv sier om låtene.

Nå er EP-en ute, og hva er vel mer passende enn å be dem breake ned EP-en låt for låt?

Dette er Lazy Queen og deres nye EP:

A Sigh So Deep

– “A Sigh So Deep» er dualitet. Det er det siste sukket når man ikke lenger klarer å holde pusten. Ikke lenger klarer å holde noe inne lenger. Selve navnet kom fra en tekst jeg skrev som en oppsummering på det som ble verdens lengste vinter, preget av rus, depresjon og isolasjon. I klimakset av det hele ble jeg stående i et veiskille. Jeg valgte å åpne meg, kommunisere, søke støtte, søke utover. Det var da jeg så dualiteten. Sukket var ikke bare demningen som sprakk, men også opplevelsen av mønstre i endring, noe som slapp taket, og følelsen av å endelig kunne puste igjen.

– Det er det siste sukket når man ikke lenger klarer å holde pusten.

Fuck Kevin Spacey

– “Fuck Kevin Spacey» tar for seg deg som din egen verste fiende og tvil som et hinder; negative tankemønstre i takt med angst og depresjon, og hvordan det noen ganger blir for lett å bare gi seg hen til det. “

It’s buzzing, it’s always buzzing. Everything means nothing to me, and I’m as happy as can be”.

– Refrengene med teksten “my doubt filling in the blanks says: you can’t do it,” beskriver den gnagende og destruktive tvilen de aller fleste kjenner på.

“Maybe I’m in it for the wrong reasons. Maybe I’m falling out of love. Maybe it’s all of the above”.

– Sangen ble skrevet i en periode der musikken begynte å handle om alt annet enn det jeg ville det skulle handle om. Motivasjonen var off og jeg måtte reevaluere hva jeg drev med. Navnet til sangen står som en separat statement fra innholdet i teksten. Sangen ble skrevet rundt den tiden da nyheten om Kevin Spacey sine overgrep ble offentlige. Media og verden generelt har et kort minne, og uansett hvor opprørte alle er over en gitt nyhet tar det som regel ikke lang tid før vi alle er videre på neste store greie. Dette var vår måte å stadfeste han som en gigantisk drittsekk og overgriper så lenge internett har sangene våre på seg

Things I Think About While We Fuck

– “Things I Think About While We Fuck» handler om en dysfunksjonell perioden etter at lenger forhold jeg var i tok slutt, men vi fremdeles lå sammen. Begge ønsket fremdeles validering fra hverandre, selv om vi var smertelig klar over hvor destruktiv hele situasjonen var.

Apocalipstick

– “Apocalipstick» beskriver det å være ikke-binær. Selv om man til en viss grad begynner å bli mer våkne når det kommer til hvilke utfordringer ikke-binære møter hver dag i sitt møte med verden, har vi allikevel en lang vei igjen å gå. Apocalipstick er en gigantisk, neglelakkmalt mellomfinger til trasfober, og et stort, skjeggete og leppestiftdekket slengkyss til alle ikke-binære- og transpersoner som kjemper for retten til å eksistere uten å bli utsatt for drap, vold og diskriminering hver eneste dag.

– Apocalipstick er en gigantisk, neglelakkmalt mellomfinger til trasfober, og et stort, skjeggete og leppestiftdekket slengkyss til alle ikke-binære- og transpersoner som kjemper for retten til å eksistere uten å bli utsatt for drap, vold og diskriminering hver eneste dag.

Turn From Void

– “Turn From Void» kommer fra det å ønske å være en bunnløs ressurs for noen. Teksten er inspirert av forholdet mitt og en ekstremt mørk vinter der vi begge gikk slet med oss selv. Depresjon isolerer, hardner og stenger ute. Den forteller deg at du ikke er verdt hjelpen du blir tilbudt, og det er derfor ofte en refleks å skyve den fra seg. Det handler om å holde fast i de små lyspunktene og mestringene man finner i mørke perioder.

“Still breathing, still alright.”

– Noen ganger er det nok.

Tamir

– “Tamir Rice» sin død var en i en rekke drap av afro-amerikanere begått av det amerikanske politiet. Sangen er oppkalt etter han som en hyllest og er vårt bidrag til å rette oppmerksomhet mot kampen som kjempes mot politivold og institusjonell rasisme blant politiet og rettsvesenet i USA hver eneste dag. Av alle sangen på A Sigh So Deep er Tamir absolutt den mest aggressive. Den er sint og frustrert, men jeg liker å tro at den også maner til samhold i sinne. Samhold, empati og resolusjon til å skape forandring.