Rap-rock-bandet StenzbölBanden ble startet av de tre musikerne Rune Tørhaug, Simen Stensbøl og Lars Haugen i 2015. Forrige uke slapp bandet deres tredje singel, nemlig «Død Mann».

Tekst: Jørgen Berntson Aase

De holder alle til i Oslo, men er oppvokst på tre vidt forskjellige steder. Rapperen Stenz er fra Kongsvinger, trommisen Rune fra Trondheim og gitaristen Lars fra Senja. De møttes først gjennom skole og fant ut at de ville prøve å lage et eget sound med å blande de ulike sjangerene som de hadde bakgrunn fra, og har endt opp med et sound som blander rock, rap og punk.

I 2016 slapp bandet sin første single, «Til Arbeiderne», og nå følger gjengen opp med en splitter ny singel med navn «Død Mann» og Stensbøl har dette å si om låta:

– Låta beskriver den følelsen når man våkner om morgen og bare ønsker å bli liggende i sengen – ikke møte noen eller snakke med noen. Alt føles tungt og man har ikke noen gnist til å gjøre det man burde. Likevel kommer man seg opp og karrer seg gjennom dagen. Dette kan beskrive en dag, eller en periode i livet som jeg tror alle opplever i blant. «Død mann» beskriver hvordan man ser ut på en slik dag. Man er liksom ikke til stede, bare glir gjennom dagen uten å si eller oppfatte mye.

Hør låten mens du fortsetter å nyte den norske vinterkulda.

I 2016 utvidet StenzbölBanden seg ved at Kristian Håkonsen, Olve Flakne og Marte Bjørnsdatter Setsaas ble faste medlemmer. I tillegg har de med seg Anders Langberg og Bård Holand som live-musikere.