Rytmeklubben er Henrik the Artist, Hi Tom, DJ Karaoke og Torjus, en gjeng med DJ-er og produsenter som har gått sammen for å forme Norges eneste selvproklamerte «klubb-boyband». I dag er de ute med singelen «Drugs You Do», en låt skrevet under de harde nordiske vintermånedene. 


Tekst: Jørgen Berntson Aase

Vi skrev Drugs You Do i Stockholm mens en svær snøstorm traff og effektivt stengte hele byen.
Karaoke kom seg nesten ikke fra flyplassen og inn til studio og Henrik ble nesten strandet i Stockholm da han forsøkte å komme seg hjem. Men studioet var koselig og hadde et pingpong-bord, så vi tilbragte mesteparten av tiden der men rakk likevel å lage en låt som handlet om å ønske å være noens narkotika. At din kjærlighet gjør noen avhengig av deg og at man noen ganger føler man må jobbe hardt for den kjærligheten.


Foto: Lars Evanger

Vi tok en videre prat med gutta, for å høre litt mer om musikken deres, dem som band, og en liten prat om rusmidler og det norske valget.

Hvordan vil dere beskrive musikken deres?

– Det er bare litt rar popmusikk. Hvordan vil dere beskrive intervjustilen deres?

Ehhhh… Kanskje litt sånn klassisk Q&A-stil, kanskje? Samma det. La oss fortsette.
Dere kaller dere et «klubb-boyband». Hva er største forskjellen på dere og f.eks. Westlife, sett bort ifra det helt åpenbare; musikken?

– Hmmmm. Ikke så mye, egentlig. Vi er bare helt vanlige gutter med hull i sokkene og lite harddiskplass på macen. Akkurat som Westlife. TIPS: hvis du vil frigjøre en del GB på macen kan du gå til package content i Google Chrome-appen og slette all oppdateringshistorie utenom den siste versjonen. Det er sånn 10GB med bortkasta plass!! Sjukt digg. Kan også anbefale folk å ta kontakt med Henrik for harddiskholdere til datamaskin som gjør at du kan utvide plassen på din laptop til opptil 4TB, også sjukt digg. Masse plass, digg.

Takk for tipset!
Hva kan dere fortelle leserne om «Drugs You Do»?

– Den er på Spotify, Apple Music og sikkert andre steder som man mot formodning skulle ville høre på musikk. YouTube? Tidal? Den er ikke helt jæææævlig å høre på iallefall for å si det sånn, så hvis du syns det er greit å høre på musikk så burde det gå ganske bra å høre på den. Det er en sang for deg som bare elsker musikk og musikken betyr alt for deg

I et intervju med Natt&Dag nevnte dere følgende «selv om man får få drikkebonger, betyr ikke det nødvendigvis at det er en oppfordring til å ta mer drugs». Synes dere folk tar for mye drugs?

– Rart sitat! Rart. Gir liksom ikke helt mening. Vet ikke om jeg forstår. Men hm, litt usikker på hvor mye drugs folk tar egentlig. Men noen tar sikkert altfor mye drugs? Det er ikke så lurt. Ikke gjør det da.

Enig. Ikke gjør det.
Coverbildet til låten «Drugs You Do» er tatt inni en godteributikk (Yummi Heaven?). Er det deres favorittrusmiddel? Og kan man egentlig bli rusa av godteri?

– Sukker er jo utvilsomt et rusmiddel. Ikke minst avhengighetsskapende. Nå har nok ikke noen av oss lest en eneste forskningsraport på feltet (bortsett fra Tom, har du lest noe? Tom poster eventuelle artikler i kommentarfeltet, så bare følg med der hvis du er interessert) men jo, tenker at godteri kan gi en form for rus. Gleeeeedesrus :))))) Pepsi Max gir dog også en meget interessat rus og gledesfølelse, men er jo helt uten sukker om man skal følge sloganenenen: «maximum tast, NO(!!!) sugar». Det er skikkelig forvirrende altså, klarer liksom ikke helt. Hjelp, vær så snill, hjelp.

På mandag var valgkampen over. Hvilket parti kunne dere ha laget en låt til?

– Det høres vanskelig ut! Føler kanskje Rødt er det eneste partiet som ville vært åpent for at vi skulle få gjøre noe sånt, av en eller annen grunn. Litt sånn:

(DJ Mustard feat Major Lazer B2B Avicii beat i bakgrunnen)

hei hei hei vi er rødt
det er vi som er partiet rødt
vi vil at du skal stemme på rødt
for da får vi en stemme av deg
til rødt rødt rødt
vi er det røde partiet
du finner oss helt der til venstre
vi vil lage god politikk for deg
og da skal landet bli bra
for både deg og meg

sang slutt.

Hvem er dere i norsk politikk?

– Foxy Moxy, åpenbart. Kun fordi han er kjekkest. Må være lov å fokusere på, nå som valgkampen er over.

Ja, det synes jeg burde være lov å fokusere på.
Når dere drar rundt sammen, enten det er på konsert på bransjefestival, eller på session i USA, hvor god guttastemning kan det bli da?

– 10/10 guttastemning. Henrik begynner å grine hver gang noen kveler en iskald gåsunge, for å si det sånn.

Er det noe dere skulle ønske at alle fansene deres visste om dere?

– At vi lager ganske kule sanger og er ganske snille, og at de kan følge oss på IG og sine prefererte SOCIALS (red.anm. kult synonym for SOME/social media platforms). Og så vil vi til slutt at de skal vite HVOR MYE VI DIGGER DEM OG HVOR MYE DERE BETYR FOR OSS. Dere er verdens beste fans, helt ærlig sagt. Kjempebra jobba fans.

Hva er planene utover høsten?

– Jobbe med guttastemningen, i all hovedsak. Usikker på om den må skrus opp eller ned, eller bare fintunes.