Da vi mottok nyheten om at John Olav Nilsen skulle returnere i en splitter ny konstellasjon i november, var det med skrekkblandet fryd. Den omstridte rockeren fra Loddefjord har gjennom sin karriere gledet utallige bergensere og resten av Norges befolkning med sin følelsesladete rølperock sammen med John Olav Nilsen & Gjengen. Nå er altså gjengen byttet ut med Nordsjøen, og konsertene har blitt solgt ut i rekordfart. Enten du har skaffet deg billett eller ikke, kan du varme opp med bandets nye singel fra det kommende albumet, nemlig ”Paris, Bergen”.

Tekst: Sindre Fladvad

Som de fleste vet har John Olav Nilsen hatt en turbulent fortid. Artisten har blant annet blitt dømt for vold etter sin suksess med albumene For sant til å være godt (2009), Det nærmeste du kommer (2011) og Den eneste veien ut (2012). Det kan virke som det norske folk har et hat-elsk forhold til Nilsens særegne stemme. Ofte er det nettopp slike artister som man virkelig blir glad i. Om man gir musikken tid til å vokse på deg, er det noe ved den som fester seg langt inn hjerterota.

Med en såpass kontroversiell frontfigur som Nilsen, er det fort gjort å glemme resten av bandmedlemmene, noe som selvsagt er urettferdig. Til vår store lettelse har John Olav Nilsen beholdt to av medlemmene fra ”gjengen”-epoken. De to kompetente artistene Lars Eriksen og Einar Vågenes er fortsatt med på lasset. Dette gjør at Rubatos forventninger, og håpet om at John Olav Nilsen & co har bevart den melankolske sounden, er stor.

Den nyeste singelen er full av referanser, blant annet til filmen ”Paris, Texas” (1984). Undertegnede har ikke sett filmen enda og referanse-SWAT-teamet banker sikkert snart på døra. Uansett er vibbene fra låta i kjent John Olav-stil og vi kan ikke vente på albumet som kommer den 17 februar. Sangen et fint lyspunkt denne turbulente måneden januar.

Ta bind for øynene (eller ikke) og hør låta, mens du drømmer deg bort denne kalde januar-lørdagen.

På det nye albumet kommer det 10 låter, gled deg til 17. Februar!

01. Intervensjon
02. Fra Vin Til Vann
03. Paris, Bergen
04. Inn I Min Tid
05. Her Inne Er Det Høst Hele Året
06. Sjansen I Havet
07. Olympia
08. (Uten Ord)
09. Øy
10. Bergtatt Av Dage