Tuvaband (Tuva Hellum) slapp forrige onsdag albumet «I Entered the Void». Med seg på albumet har hun dyktige Eskild Myrvoll, Tobias Pfeil, Håkon Brunborg Kjenstad og Ole Mofjell. Vi fikk Tuvaband til å brekke ned albumet for oss, låt for låt.

I Entered The Void

Dette er sangen som på en måte oppsummerer hele albumet. Den handler om først å føle seg som en overfylt oppbevaringsboks for altfor mange inntrykk fra alt rundt seg og andres følelser, til plutselig å bli helt tom. Sangen handler om å gå seg vill i et tomrom.

He Said Me too

‘He Said Me Too’ er en sang om prosessen hvor den undertrykte blir til en undertrykker. Offer-mentalitet kan skape en aksept for at ofre tar hevn. Blant annet i krig: etter krig i land hvor en spesiell gruppe har vært utsatt og målet for krigføringen, finnes det flere eksempler på at gruppen senere går til angrep mot undertrykkerne. Jeg tenkte og skrev om dette temaet, uten å dømme, en atferd som jeg syntes er interessant, men også litt skummel.

Genuine

Dette er den sinte sangen på albumet. Sangen handler om et menneske som ser ut til å være kontrollert av innbilte forventninger fra andre. Forventninger som personen så kveler en annen med, ved å prøve å presse disse over på den andre.

Ambiguous Flies

Denne sangen handler om grensen i mellom galskap og lidenskap.

Young Adults And Old Grown Ups

Denne sangen skrev jeg i 2013. Jeg har alltid villet spille den inn på nytt, og nå når jeg har endret teksten og instrumentalen så var den endelig klar igjen.

Den har alltid handlet om at på tross av at vi i Norge i gjennom barndommen lærer mye om riktig og galt, moral, osv. så virker det som om det er helt innafor å anse seg selv som en snill person så lenge man er snill mot venner og/eller familien sin.

Submerged

Dette er egentlig Unknown 2 (Unknown er en sang jeg har gitt ut tidligere). Det er ikke meningen at den skal høres ut som ‘Unknown’. Egentlig så har jeg en følelse av at flere av de som likte Unknown ikke vil like denne. Den har et utrolig bråkete og uventet refreng, i motsetning til rolige ‘Unknown’.

Arthur

Jeg ble tante, og flere sa at jeg burde skrive en sang til tantebarnet mitt. En positiv sang til en forandring. Jeg visste at jeg ikke kom til å skrive en positiv sang, men tenkte jeg kunne skrive noe. Det endte opp med å bli en negativ sang med litt håp. Det er en unnskyld-for-at-vi-ødelegger-kloden-vår-sang. Den handler om at jeg tror vi vil ta litt grep etter hvert, når festen er over. Ting vil aldri igjen bli som før/nå, men kanskje det blir fint på en annen måte. En slags krise-løsning.

Poisoned

Denne sangen har jeg skrevet til en venn.


I Don’t Feel Much Wiser

Sangen handler om å være forvirret. Om at alt plutselig er veldig annerledes. Litt som at jeg og livet mitt har vært en epoke, eller en veldig tydelig greie, frem til jeg ble 26, og at etter det så har livet og jeg blitt noe helt annet enn vi var. Alt ble nytt, sånn helt plutselig.

The Void

Dette er liksom lyden inni tomrommet. For det er masse lyd i tomrommet. Det er det det er.