Da rapperen Izabell var liten forteller hun at hun alltid skrev tekster. Alt fra små søte låter på dårlig engelsk i kladdeboken, til ni strake radiolistet singler på NRK P3. Hennes myke, tilbakelente stemme og melodiske rap fikk Universal Music sin interesse. I 2015 signerte de en avtale med den unge rapperen.

Hun fulgte opp med et par singler det neste året, samt en EP. På kort tid var Izabell blitt et kjent navn på den norske rap-scenen og i 2017 slapp hun, sammen med et knippe andre artister ut «Attitudeproblem-remixen» som ble en landeplage både i Norge og Sverige.

I år bestemte Izabell seg for å forlate verdens største plateselskap for å samle et splittet miljø og starte sitt eget label i hjembyen, Stavanger. Sammen med andre initiativtakere har hun bygget et nytt studio og signert et knippe unge lokale talenter til det nye plateselskapet, STVG Kartell. Med sitt nye team i ryggen har hun spilt inn sitt debutalbum «skyt meg». Vi fikk den talentfulle artisten til å bryte ned sitt nye album – låt for låt

25 sting:
– Når jeg våknet fra koma, hadde jeg kun lyst til å feste. Jeg reiste til byer rundt i Europa og land i hele verden, med en «fuck alt og alle»-mentalitet, etter jeg havnet på intensive og var nær å miste livet mitt. Kanskje det er min keitete måte å si unnskyld til venner og familie på.

– Utrop til Perro Fu som tatoverte navnet mitt på fingeren sin, fordi han ser meg som en skytsengel etter vi havna i en skyte-episode i Mexico.

– Låten er en inngang til albumet fordi hendelsene har hatt mye å si på hvor jeg har befunnet meg både psykisk og fysisk det siste året. Resten av albumet er selvfølgelig preget av dette. Velkommen til min verden.

– Denne låten er produsert av Håvard Rosenberg

«»

Millionæh:
– «Respekt går fra sør til Karasjok, Izabell her gir kara sjokk». Damn, når jeg hører den linjen fra OnklP, for en ære å ha med selveste Killa Krembanan på en låt! OnklP er definitivt en av landets beste rappere og en artist jeg ser veldig opp til.

– Dette er den eneste låten som ikke er spilt inn i Stavanger (hei Johan) og OnklP er eneste bidragsyter, eneste rapper og beatmaker, som ikke er fra Stavanger på dette albumet.

– Lings Laced har laget beaten.

Skyt meg:
– Ja… Jeg måtte bare sette et par stykker på plass litt..

– Håvard Rosenberg på produksjon laget en «bangin beat» i 78 bpm!

Rollemodell:
– Fordi jeg vet at mange trodde jeg skulle gi med. Fordi jeg kanskje burde gi meg.

– Det er viktig for meg å takke de folkene som har trodd på meg frem til jeg gikk for meg selv, ikke alle
passer inn å et «major label», men alle jeg har jobbet med på «major label» har vært dyktige og bra folk.

– Her er beaten av Kartellets «up and coming» Soulbap. Med en touch av Kartellet sin egen rubin, Håvard Rosenberg.

Lola:
– Jeg vokste opp med Space Jam på repeat! Og jeg elsket Lola. Dette er fra min tur til København. Vi kommer inn på klubben som Jordan når han falt ned og gjør den om til en tegnefilm der alt kan skje.

– Kapteinen på beaten!

Gå med meg:
– TAKE IT TO CHURCH!

– Denne her beskriver den følelsen jeg fikk når jeg ble betatt av deg. Du er farlig, men det er jeg og. «Oh Boy», du er så «out of luck».

– En syk produksjon av Håvard Rosenberg.

Babybell:
– Denne har jeg vært helt alene i studio med. Det er egentlig et under at den er ute. Jeg sang inn verset og koret som jeg sendte inn a capella til Rosenberg. Så fikk jeg den nydelige produksjonen tilbake og snakket aldri om den igjen. Ikke med de, ikke med dere..

Ka du vil:
– Jeg måtte jo ha med meg STVG Kartell på en låt! KAOS, faen, jeg er stolt av denne gjengen her.

– SoulBap kom med et fyrverkeri av en beat og resten av gjengen fikk to dager på å levere «bars».