Tjommi d’Money er første samarbeidsprosjekt fra rapper MC Magnus og produsent Puncherulle. MC Magnus har beveget seg i den norske rap-undergrunnen i en årrekke og har jevnlig sluppet prosjekter. Rapperen samarbeider ofte med en produsent per prosjekt, og denne gang er det nykommer Puncherulle som leverer boombap-inspirerte instrumentaler. Gutta møttes en fuktig novemberkveld på Casa Independente, en vinbar i Lisboa. Vinen fløt, praten satt løst og de fant glede over felles musikalske preferanser. Dagen derpå surfet de i Carcavelos og ble enig om å starte et samarbeid når begge var tilbake i Oslo.

Den kreative prosessen har bestått i å grave i arkivene til Puncherulle. Der plukkes samples, de flippes, beaten lages og teksten skrives. Gutta har blitt inspirert av hverandres energi og hatt et dynamisk samarbeid.
Resultatet er 11 låter med stilrene beats, ordspill, livsvisdom og punchlines om hverdagslivet.

Her er låt for låt med MC Magnus:

Stoisk

Dette er første låten Punch og jeg gjorde sammen. Sånn sett passet det bra å starte med denne. Skrev teksten i Lisboa. Den handler ikke om noe spesielt, men setter stemningen for resten av platen.

MC Meg

En hyllest til meg selv. Her forklarer jeg for eksempel at en del folk har en gardin i trynet. Du kan ikke være MC Meg når du ikke ser ut. Utrop til James Trond og Hong Kong EP for inspirasjon her.

Sitter fast

Denne låten handler om å sitte fast i noe shit. Men så må du lære deg at det er digg liksom. Livet er til for å leves, ikke for å pye. Ellers dropper jeg et par statistikk-linjer i hooket her. Signifikante sammenhenger mellom meg og digge situasjoner.

2020

Skrev denne rett over nyttår. Jeg hadde nettopp spist på Golden Chimp med damen. Veldig gode dumplings der, så tenkte jeg skulle nevne det.

Ligretto

Første vers er dedikert til linjer med enderim som rimer på Ligretto. Føler jeg nailet den. I andre vers rimer jeg med andre ord, men synes det ble dope det også.

I en sky

Den klassiske sveve i en sky-metaforen, den er digg. Det blir jo litt fyring. Her lister jeg også jeg opp en rekke tilsynelatende like ting som ender i ulike utfall.

Første steg

Låten handler om at jeg er glad i vennene mine og at jeg tjener penger. Jeg Rapper at jeg ikke har noe gjeld, men det er ikke helt sant. Har både studielån og boliglån. Nevner også rød curry som jeg liker godt. Hvis du leter på coveret finner du litt curry paste der.

RGTD

Haha, skal ikke si for mye her men man kan jo gjette på hva RGTD står for mens man hører på låten. Det viktigste er å være komfortabel i situasjonene man setter seg selv i. Omgi deg med gode venner!

Global spiller

I denne låten forteller jeg om steder jeg har vært og ting jeg har gjort der. Jeg nevner blant annet første gang jeg møtte Punch på fylla i Lisboa. Fin story det! Her finnes det også en musikkvideo: https://www.youtube.com/watch?v=Rs17cXL9RyQ

Autopilot

Jeg gjør fete ting på autopilot. Mange andre folk bare roter og loker. Utrop til Vaffelkongen, min nr1 tjommi. Stikk og spis en is på Haralds i sommer.

Tjommi d’Money

Tittelsporet. Her toucher jeg en del ulik tematikk. Blant annet blir det preik om regulering, skatte- og ruspolitikk. Det blir også litt preik om ski i marka, rappellering og saus på tørt kjøtt. Alt i alt en verdig avslutning på prosjektet.