Norsk-franske L.U:N.A alias Mia Roussel gikk veldig kjapt fra å skrive låter hjemme på rommet sitt på Askøy til å bli et ettertraktet navn på Bergens rapscene. Hun har allerede rukket å bli nominert til «Årets liveartist» på P3 gull, vært oppvarming for Anna of the North og vært headliner på festivalen Girl Interrupted Festival.  Den 20 år gamle artisten har kommet langt siden hun brakdebuterte med en førstesingel spilt inn på soverommet. 23. oktober slapp askøyværingen EP’n «Mon Anomi».

Vi har fått artisten til å brekke ned Ep-en, låt for låt:

Intro:

Her forteller L.U:N.A at hun og broren ville ha en «creepy» intro på Ep-en. Her hører man stemmen til en av brødrene i søskenflokken.

Gjenforent:

Denne låten forteller artisten handler om sin bestemor. Den fungerer som en slags «tribute» til henne. Hun forteller at bestemoren har vært med å forme henne som person. Hun har gitt henne mange av de verdiene og holdningene hun sitte igjen med i dag.

La meg gå:

Denne låten handler om hvordan det kan gå nedover i livet, og bli mørkt, men at det også blir lysere og går opp. Metaforen om at det blir lys i enden av tunnelen, er mye av inspirasjonen bak låten. I denne låten korer familien til L.U:N.A . Broren hennes Lucas har også gitarsoloen på enden av låten. Hun forteller at gitarsoloen er inspirert av bandet Pink Floyd, som hennes far viste til henne.

«Låten bruker referanser og symptomer på panikkangst som lyrikk.»

Anomi:

Denne spilte hun inn da hun var i Oslo sammen med hennes bror Leo og TRXD. Først likte hun ikke låten, men da hun satt på flyet på vei hjem til Bergen, innså hun at hun hadde begynt å elske den. Låten bruker referanser og symptomer på panikkangst som lyrikk. For eksempel hører vi i løpet av låten linjer som «får ikke puste» og «hjertet pumper».

Paranoia i tåken:

Denne låten handler ikke bare om henne selv, men også mennesker rundt henne. Den handler om mennesker som sliter. For eksempel har hun referanser i låten om vinterdepresjon, som hun forteller at 2 av hennes venner har slitt med.

Outro:

Her har L.U:N.A med seg artisten «Pen Gutt» som stemme. Hun forteller at det var viktig at Ep-en avsluttet med en positiv låt, for å forsterke «lys i enden av tunellen»-ideen. Den første delen av låten er på fransk, mens andre delen er norsk. L.U:N.A mener at det er viktig å dra frem det franske elementet, sa hun ønsker å gjør mer på fransk i senere tid.