Johan Julius Køber alias KØBER er en 25 år gammel artist fra Nesodden. Han har siden tidlig tenårene vært aktiv innenfor musikk og begynte å slippe låter selvstendig siden 2017. KØBER har en forkjærlighet for rap som skaper tankevekkere og oppfordrer til engasjement. Nå er han klar for sin første EP (Førstemann). Vi har fått KØBER til å brekke ned hver låt fra EP-en.

Her er låt for låt med KØBER:

Pytt i panne

– Det psykedeliske introsporet handler om visse erfaringer hvor man føler man har skjønt alt, men som kanskje ikke gir så mye mening når du er tilbake i den virkelige verden. Her introduseres også temaet om skiftende tidsoppfattelse, som går igjen gjennom EPen. Sampla noe polsk jazz på denne for en skikkelig mystisk vibe!

– Sampla noe polsk jazz på denne for en skikkelig mystisk vibe!

Førstemann

– Tittelsporet på EPen er dedikert til alle som ikke vet hva de skal si når familien spør om framtiden. Den handler om å stenge ute samfunnets tidspress, og om en ung fyr som vil leve på egne premisser. Den handler også om skog, drømmer og stigespill. Låta er den eneste på EPen som ikke er produsert av meg, men av Mikael Øgaard (fra bandet Temporary) som også leverer et nydelig og sjelfult refreng! Se opp for kommende musikkvideo!

Uro

– På Uro begynner bekymringere å ta overhånd, og den eksistensielle frykten for å ta valg er reell. Tiden går kun en vei, så du må til enhver tid passe på at du presterer ditt absolutt beste. Dette er som den angstfulle baksiden til Førstemann. Men den konkluderer jo også med at det ikke er så farlig, man må bare gjøre noe. Jeg begynner å føle meg melodiøs på vokalen.

Blå

– Denne låta skulle jo egentlig hete Nå, men det er visst ikke lov med låttitler på under tre bokstaver på Spotify lenger!!! Jaja, da ble det Blå… Dette er vel den eneste låta jeg har sluppet hvor jeg bare synger, så det var litt skummelt, men jeg har fått god respons og liker den veldig godt selv! Låta markerer et brudd i historien, hvor alle de tidligere bekymringene plutselig blir uviktige.

Dali

– Dali handler om smeltende klokker og uutholdelig lengting. Den handler om å vente. Jeg hørte utrolig mye Time Moves Slow av Badbadnotgood forrige sommer og kjente meg veldig igjen, så det er utvilsomt en inspirasjon.

For en tid

– EPen avsluttes med en skikkelig positiv encore banger. Er skikkelig inspirert av beats som kun består av sample-loops, og den soul-låta her passa perfekt! Helten i historien har stort sett lengtet enten framover eller bakover i tid, men han innser til slutt: Herregud. For en tid å være i live!