Bak navnet Kappekoff står bassist og produsent Magnus Falkenberg fra Oslo. Musikken er beslektet med den elektroniske Oslo-discoen som er gjort kjent av artister som Lindstrøm, Todd Terje og Ralph Myerz, der Falkenberg blander popmusikk, jazz, improvisasjon og elektronisk musikk.

På det kommende albumet Turning Points medvirker jazzutøvere og populærartister som Ola Kvernberg, Myra, Linni, Thomas Busch, Lyder Øvreås Røed, Martin Windstad og Kristoffer Eikrem. Jimmy Smash har også en fremtredende rolle på den superfengende, P3-listede førstesingelen «Why You», som også kommer i remikset versjon av Funkin Matt.

I forbindelse med albumslipp har vi fått hovedpersonen selv til å brekke ned albumet – låt for låt:

– Denne låta er ment som en introduksjon til det nye albumet, men også til det nye Kappekoff.

Oliver
– Denne låta er ment som en introduksjon til det nye albumet, men også til det nye Kappekoff. Jeg skrev låta mens vi ventet på at sønnen min skulle komme til verden, og da var Oliver en av navnene vi diskuterte, men ikke endte opp med. Så på mange måter representerer denne låta starten på et nytt liv!

What You Came For feat. Busch
– Føler denne låta er den låta fra skiva som tar arven til Proviant Audio videre. Her er det mye som skjer i produksjonen, og krever nok en del gjennomlyttinger for å legge merke til alle detaljene! Busch: Jeg har ofte følt på presset med sosiale medier, men uten ønske om å virke bitter kan jeg vel si at jeg er glad for at jeg har lagt min instakarriere litt på hylla.

Trust the Fate feat. Busch
– Det nærmeste jeg kommer en ballade på albumet, hehe. Det er jo absolutt ikke en ballade. Favorittpartiet mitt på hele albumet er trommebrekket til Jørgen Apeness på 2.25, det kommer til å bli helt rått å spille denne låta live! Gjennom hele låta kan man høre Kristoffer Eirkem som spille en kontinuerlig improvisasjon på trompet. Busch: En ulykksalig mann mister jobben, ødelegger kjøleskapet og brenner ned huset. Men til tross for alt kan jo livet være fint likevel?

Hasta La Vista feat. Myra
– Myra og jeg har møttes helt tilfeldig veldig mange ganger både på festivaler på backstagen, men også i gangene på Oslo Records. Da jeg lagde beatet på denne låta ville jeg ha noen til å rappe over, og hvem andre enn Norges rap-dronning? Det var sykt fett at hun ville gjøre låta mi, og vi var vel i studio sammen en uke for å skrive den. Veldig kult å høre Myra på en litt mer «housa» beat!

You Can Have My feat. Busch
– My morsomt som skjer i produksjonen her, med blant annet walking bass i versene – tror ikke jeg har hørt det i denne typen musikk før? Martin Windstad som spiller perk fikk veldig George Duke-vibber av låta, og det er ingen dårlig referanse!
Busch:
– Uten å skulle tre for langt inn i samtalen om psykisk helse tenker jeg at mange ting kan bli litt bedre med dans og musikk, og i mitt hode er jeg den jeg-et snakker til når han vil danse meg tilbake til lyset.

Pressure
– Albumets eneste instrumental-låt. Fett å høre samspillet mellom Jørgen sin tromming, med blant annet roto-toms, og Windstad sin perking! Acid-delen på 2.13 er nok favorittpartiet mitt på albumet, med Lyder Øvreås Røed på flygelhorn blir det ganske episk, hehe. Jeg har hatt låta til konsultasjon hos Norges egne disko-prins, Reggie Got Beats. stor takk til han!

Younger feat. Busch
– Starta egentlig som en variant av Pressure, men endte opp som noe helt annet. Vokalen til Thomas er nostalgisk og tar en tilbake til ungdomstiden. Gøy å få spille albumets eneste synth-solo på denne låta! Busch: Denne er et resultat av en dag i studio med Magnus hvor vi mimra tilbake til tidligere venner og prosjekter og jeg ble truffet av et ganske heftig slag av nostalgi. Noen ting setter større preg enn andre, og denne handler om de tingene man skulle ønske man kunne dra tilbake til.

Lanterner feat. Linni
– En ære å få skrive en låt med Linni. Synes timen og flowen hans kler Kappekoff veldig, og håper å få lage mer sammen i fremtiden! Følte vi hadde skikkelig Kappekoff-workshop i Oslo Records da Thomas og jeg satt i mitt studio og skrev Younger, mens Linni satt i studioet ved siden av og jobba med Lanterner.

Why You feat. Jimmy Smash
– Når Jimmy Smash trenger bass (enten live eller i studio) ringer de meg, så da var det veldig hyggelig å gjengjelde det med å ringe de når jeg trengte noe vokal og synth! Teksten og melodien er egentlig en låt de har skrevet for lenge siden, som jeg også har vært med å spille live i et helt annet arrangement. Jeg hadde jo skrevet ferdig hele produksjonen da jeg pitcha den til de, og synes det funka vedig fint å slå sammen låtene våre!

Breaking Me Down feat. Bethany & Ola Kvernberg
– Denne låta handler om følelsen man får når noen konstant bryter deg ned for å bygge seg selv opp. Og det var helt episk å få samarbeide med Ola Kvernberg på fele og Bethany på vokal! Med denne låta blander jeg to musikalske verdener; jazz/improvisasjon og elektronika/disko. Fun fact: vokalen i bridgen (3:31) er tatt fra et intervju med Pink Floyd på slutten av 60-tallet. Intervjueren mente at hvis man blir vant med å høre «bråkete» musikk så vil man ikke lenger verdsette mykere musikk.