«Albumet representerer på en måte tjueårene mine», forklarer Nordvik. «Tekstene er kontrastfylte og inneholder en eksistensiell søken etter noe: hvem man skal være, hvem man skal være sammen med, og hva man skal tro på.»

7. februar slapp Inger Nordvik sitt debutalbum «Time», og i anledning slippet har vi fått Nordvik til å snakke om hver låt fra slippet.

«Hvem man skal være, hvem man skal være sammen med, og hva man skal tro på».

Sleep

– Sleep er en vuggesang til noen som akkurat har gått bort. Jeg spilte den inn i Trondenes kirke utenfor hjembyen min Harstad. Det er en veldig spesiell steinkirke fra middelalderen, og jeg liker hvordan kirkens akustikk gir låta en egen dimensjon.

Woman

– Jeg skrev Woman etter å ha vært en del i Frankrike hvor jeg ble så irritert på damer som klagde over deres begrensninger i forhold til mannen, istedenfor å ta mer plass og prøve å endre egne mønster. Så kom jeg til Norge igjen og innså at låta dessverre også handler om meg selv og oss her hjemme. Låta introduserer jazzmusikerne Dag Magnus Narvesen på trommer og Kalle Enkelmann på bass, som bidrar med en herlig lekenhet på halvparten av innspillingene på plata.

For a While

– Denne låta er den eldste på albumet. Den kom som fra intet for ca ti år siden en kveld jeg hadde kjærlighetssorg, lenge før jeg bestemte meg for å dele musikken min med et publikum. Liker spesielt godt strykerne på denne låta, bratsjist Agnes Elizabeth Pavelich og cellist Runa Bergsmo spiller så nydelig. (De spiller også på Elser) Denne låta ble spilt inn i Skånland kirke (også i nord) som er en trekirke med en utrolig ren og fin akustikk, her brukte vi kirkens naturlige klang og overtoner for det det var verdt.

Lost

– ”Lost” handler om å vokse opp. Kanskje innser man plutselig at mye av forventingene og begrensningene som kommer utenfra når man er ung, ikke egentlig er der lengre, og at man kan bryte ut av det og gå videre. Jeg liker hvordan saksofonsoloen illustrerer noe av dette mot slutten, improvisert fram av min absolutte favorittsaksofonist Johannes Schleiermacher. Sjekk forresten også ut musikkvideoen på YouTube. Her samarbeidet jeg med Dina Moen, en danser med et helt unikt uttrykk.

To Another One

– Denne låta handler om at illusjonen om hva kjærlighet er, kan være det som til slutt ødelegger den. Også spilt inn i Trondenes kirke. Skrev et vokalarr til denne, og fikk med meg Eline Hellerud Åsbakk, Anne Dragland og Jon Bjerkan som synger helt nydelig, de løfter virkelig låta. (bidrar også på Wolves and Sheep)

Without You

– Kan man være i forhold og omfavne ensomheten samtidig? Igjen bidrar trommeslager Dag Magnus Narvesen og bassist Kalle Enkelmann med sin frijazz-tilnærming. Digger trommepartiet i instrumentaldelen mot slutten av låta.

Wolves and Sheep

– En låt jeg skrev i frustrasjon over at den politiske og økonomiske eliten gang på gang prioriterer kortsiktig profitt foran mennesker, dyr og miljø. Den gir også et lite spark og en oppfordring til ”saueflokken” om ikke å godta at dette skjer, men heve stemmen. Siden jeg skrev låta for en del år siden, har heldigvis det siste skjedd med større og større kraft.

Pink Needles

– Dette er en av de rareste låtene på albumet spør du meg. Her bare gønnet jeg på og lot det flyte, og låta har en nokså fri form. Her har vi lekt oss veldig med tromme og bass-partiene og jeg har gitt musikerne masse frihet til å improvisere. Teksten kan få tale for seg.

Elser

– Etter å ha tilbragt mye tid i Berlin, var det uunngåelig å ikke bli oppslukt av tysk historie og spesielt andre verdenskrig. Denne gangen med et litt annet blikk en før. Jeg ble nysgjerrig på de som faktisk turte å gjøre motstand mot nazistene, og etter å ha sett filmen om én av den, Georg Elser, som prøvde å stoppe krigen ved å begå et attentat mot Hitler i 1939, kom denne låta. Elser mislyktes, ble arrestert og torturert gjentatte ganger. Han tilsto attentatet, men innrømmet aldri at det han gjorde var galt og ble derfor aldri sluppet fri. Han ble henrettet rett før krigens slutt 9. April 1945. Filmen rørte noe dypt eksistensielt i meg og ledet til åpningsfrasen i låta: ”Would I die for whatever that I believe in?”

Time

– Dette albumet reflekterer på en måte 20-årene mine, med både små og store, indre og ytre konflikter. Låta ”Time” handler om at alt en gang blir borte. For meg setter låta tematikken på plata for øvrig i en større kontekst, og derfor valgte jeg også ”Time” som tittel på selve albumet.