HALIE har vært på bransjen sine lepper en stund, og imponert musikk-Norge med låter som «Youth» og «Not Yours». Nå er hun klar med EP-en «Good Kids EP». Den vandrer inn i et landskap vi ikke har hørt henne i tidligere, litt røffere, men samtidig catchy og sårt. Den tar oss med på HALIE sin reise inn i «voksenlivet», ikke alt er like lett, større ansvar og mer press, men samtidig rom for ny styrke og selvtillit. I anledning slippet fikk vi henne til å brekke ned EP-en låt for låt.

«Good Kids EP har gitt meg mye styrke og selvtillit. Selvtillit som jeg ønsker alle som vil kan få smake på. Med musikken håper jeg at folk vil føle sin egen styrke og gi selvtillit til å bruke sin egen stemme. Jeg ønsker at lytteren skal føle at den har makten over sitt eget liv. Men ikke bare selvtillit og styrke, også kjærligheten og usikkerheten som er livet. Livet er ikke alltid like lett, men det er ikke bare dumme ting heller.»

EP-en i helhet handler om styrke, å stille spørsmål til mennesker med tunnelsyn, kjærlighet og faktisk sette grenser for seg selv når det gjelder andre mennesker.

Starved

– Jeg var i studio med noen av mine favoritt personer, og sjekket Facebook. Trengte litt inspirasjon, og den dagen var Facebook helt perfekt. En av mine Facebook venner hadde delt en artikkel der det sto: «Ti grunner for å ikke dra på Pride Paraden». Og det eneste jeg tenkte var; Jeez så sinnsykt trist. Hvorfor skal du ikke dra på noe så gøy? Hvorfor skal du gi folk grunner til å ikke dra på en parade fylt av kjærlighet? Det er noe jeg aldri kommer til å forstå. Derfor synes jeg at folk som ikke klarer å akseptere mennesker for dem de er, så er de «starved» Så derfor ble denne sangen skrevet, og litt av mine følelser ble løftet fra skuldrene mine, men min forståelse på mennesker som har sånn tunnelsyn er fortsatt like forvirrende. Kommer aldri til å skjønne det. Kjærlighet er kjærlighet!

Good Kids

– Denne sangen er litt slem. Men bare en smule, hehe. Det kan jeg innrømme. Denne sangen er når du er så lei av folk, at du nesten går over streken selv – altså at . Det er nesten en 3 minutter lang «rant», om en person som har sviktet deg såpass, at du til slutt blir litt «care». Det er en indre karakter som ikke er helt meg, men jeg kan i hvert fall holde en sånn tale når jeg dusjer, tar oppvasken eller er alene hjemme. Haha.

New Fears

– New Fears handler om at jeg skal være litt fryktløs. Ikke latt den frykten stoppe meg, ødelegge for karrieren eller lykken min. Jeg ville også at bilde av teksten skulle være nesten ulovlig. Å stjele en bil og så brenne den er jo ikke helt lovlig, hehe. Det skulle være det helt motsatte av å følge reglene. Mine foreldre vil kanskje ikke være helt enig, men jeg ble alltid kalt for et englebarn av mine venner. Når jeg ble eldre og så mer av verden, skjønte jeg at alt var ikke så skummelt og ulovlig. Som å dra på kino ute litt ut på kvelden, gå en tur på natten (i trygge miljøer og ikke helt alene, selvfølgelig, hehe), møte nye folk. Det var veldig befriende på en måte og kunne ta litt sjangser, og ikke kun latt frykten for å skuffe noen styre alt. Denne frykten kan også ødelegge for å ta sjangser innenfor karrieren som kan skape problemer. Jeg vil ikke at karrieren min skal ta konsekvensene bare på grunn av at jeg var redd for å ta noen sjangser, og overvinne frykten av det ukjente. Det skal ikke vi ha noe av i 2020.

Talking to you

– Ah, dette er kanskje den mest ærlige sangen jeg har laget noensinne. Kanskje, haha. Jeg var sinnsykt forelsket i denne personen, og jeg tenkte at for en gang skyld, så skal jeg bare si det. Denne personen jobber jeg med, har kjent siden jeg begynte min musikkarriere, og har vært bestevenner med en ganske god stund. Vi ser hverandre hver eneste dag. Derfor kunne dette veldig fort bli flaut. Så det var ganske så nervepirrende. Jeg hadde spurt mine søstre, og nærmeste venner om litt tips om hvordan jeg kunne vite om denne personen faktisk kunne ha likt meg tilbake. Jeg fikk tommel opp fra alle sammen at denne personen er enten forelsket i meg eller altfor snill. Så jeg tok sjansen og sa det til h*n. Den følelsen var bare helt wow. Det var som å miste mobilen i bakken, og bare å håpe at skjermen ikke var knust. Så da ble denne sangen til. Fylt av adrenalin, spenning, modighet og sårbarhet. Hvis du lurte, så gikk det ganske fint. 😀

Circling

– Jeg skrev Circling for litt over to år siden. Jeg husker meg og Magnus Skylstad satt ved pianoet i studio, og Magnus begynte å spille. Da bare poppet denne ene melodien, som jeg bare ble helt forelsket i, opp i hodet mitt. «Circling» var ordet som dukket opp to sekunder etterpå. Sangen er veldig inspirert av det norske uttrykket; «Å gå rundt grøten». To personer som elsker hverandre, men ikke tørr å innrømme det til hverandre.