Fredfades og Jawn Rice, respektivt fra Oslo og Lillehammer har jobbet sammen med musikk i ti år i forskjellige former. De fikk kontakt i 2007 da de begge kjøpte en sampler, den legendariske SP1200. Men det var ikke før nylig de bestemte seg for å gjøre et helt album sammen – Jacuzzi Boyz.

Albumet har dype røtter i tradisjonelle sjangere som house og elektronisk, men er tilført Jawn og Fred sin jazzy signaturlyd. Det er flere gjesteartister på prosjektet, blant annet Lucid Paradise, Stimulator Jones og Dreamcast som tilbyr sjelfulle R&B-orienterte vokaler.

I kjølevannet av albumslipp ba vi dem fortelle litt om hver låt fra albumet. Dette er Fredfades og Jawn Rice – låt for låt.

Just Chill

– Dette var introen til låta, av den naturlige årsaken av at det var det var denne fila som kickstarta samarbeidet. Jawn fikk en hiphop beat av Fred i Ableton og flippa den kjapt over til en houselåt. Vi lot den ligge litt, bestemte oss for at det skulle være introen på skiva etterhvert, og gjorde litt mer arbeid på den, med bridget og miks.

Tonight

– En av singlene fra skiva og en av våre personlige favoritter. Hel-elektronisk cut med vokaler av Lucid Paradise. Elsker groovepartiet på slutten.

Isn’t Easy

– Den mest åpenbare førstesingelen fra skiva. Classic chicago pianohouse med Nord Lead square-synth bass og SP 1200 trommer.

Show Me How

– Den mest streamede låta fra skiva, med vår venn Dreamcast på vokal. Produksjonen er et samarbeid av oss og Noam Ofir aka SoulSupreme. Noam har bidratt til det meste av keyboards, med unntak av hoved akkord rekkene som var i første versjon av låta.

Bright Tomorrow

– Fusion, ja, men på skiva. TR606 og fender rhodes i bunnen, med synther av både Arthur Kay og Soul Supreme

Mutual Love

– En tribute til gjengen og labelet vår. Også et samarbeid mellom Fred, Jawn og Soul Supreme. Den mest funky, men samtidig mest melankolske, dypeste og mest tankevekkende låta på plata.

June Gloom

– Et samarbeid med vår venn Tom Noble (Rush Hour, BTS, PPU, Stones Throw og Superior Elevation). Den eneste disko låta på skiva. En produksjon et slags sted mellom Patrick Adams og Pender Street Steppers.

Groove Therapy
– Samplebasert SP 1200 cut i tråd med Highlights LP’en til Jawn Rice fra 2017. Forhåpentligvis noe som kunne fått innpass i Lo-Fi house lista på Spotify.

I Believe

– 90’s italo deep house vibes krydret med Stones Throw’s nyeste funk prins Stimulator Jones! En perfekt outro på en 40 minutters reise til alle verdens hjørner av house musikk.