Den rappkjefta rapartisten BVIS debuterer med dypdykk i eget sinn, i et forsøk på å komme til bunns i hvem og hva han egentlig er. BVIS´ første album «Stavangers Finaste», er den evige drømmerens oppgjør med sine værste mareritt; En dokumentasjon av drakampen mellom en nåtid fengslet av fortid og den fangenes frihetsvisjoner om en fremtid i nuet- ett, paradoksalt nok, tidløst tema vi alle kan relatere til. «Stavangers Finaste» er det bortkomne barnets brutalt ærlige reisebrev fra ferden inn i de voksnes rekker; en melodiøs modningsprosess. BVIS brekker ned albumet for oss, låt for lår:

01. Intro

Denne laga vi sist som en slags prikk over i’en. Remy Mellby som er ofte innom DatMusic, tørket støvet av et gammelt piano som står ute i gangen og lagde god stemning!

02 – Nakatomi Plaza

Den obligatoriske åpnings-bangeren. Produsert av legenden Salvador Sanchez. Låt tittelen er en referanse til den beste actionfilmen noensinne; Die Hard.

Yippie-Ki-Yay motherfucker!

03 – Egotrip ft. Klish

Denne låta handler om å stå opp for deg selv og ikke være ei dørmatte. Og hvis det gjør deg til en egoist? Fuck it #KanyeShrug

Produsert av DJ Pursuit og gjestet av Norges ærligeste løgner og en av mine favorittrappere, KLISH.

04 – Sirkusaper ft. Magnus Wathne

Denne låtideen spratt opp i hodet mitt da jeg kom over det polske ordtaket «Ikke mitt sirkus, ikke mine aper». Det dreier seg om å ikke blande seg inn i andres affærer. Hev deg over ubetydelig drama.

Disse versa er jeg muligens mest fornøyd med på hele plata. Når Magnus Wathne disker opp en så iskald beat så måtte jeg jo levere!

05 – Forventninger

Hvis man bare går rundt og forventer ting hele tiden vil livet bringe deg skuffelser på løpende bånd. Kom deg ut av hodet ditt. Lev litt i nuet. Sett pris på menneskene du har rundt deg. Det er klisjefylt som faen, men det gjør det ikke mindre sant!

Produsert av Tom12″ og Remy Mellby spiller gitar.

06 – Jaget

Denne låta kommer rett etter Forventninger da den fungerer som en slags motpol til den. Så snart man bremser litt opp her i livet så kicker rastløsheten inn – Man vil jage nye ting, nye opplevelser, nye følelser.

Denne beaten falt jeg pladask for da produsent Tom12″ viste den til meg så jeg er takknemlig for at jeg fikk spytte på den!

07 – F.D.B.M.

Tittelen oppsummerer vel egentlig best. Jobbe gratis? Spar meg. En fin sjangs til å vise meg fram? Nah Fuck Deg Betal Meg.

Produsert av Tom12″ mens Magnus Wathne står for det geniale hooket! Se opp for fet musikkvideo som er et slags kjærlighetsbrev til Martin Scorsese.. med superhelter!

08 – Venta På ft. Magnus Wathne

Magnus Wathne synger refrenget som igjen er et sample av fra låta han skreiv og fremførte i sitt eget bryllup. Jeg rapper om å endelig treffe den rette personen etter årevis med ensomhet. Thomas Dybdahl insisterte på å legge gitar på låta for den var så fet.

Dette er en låt som betyr veldig masse for veldig mange <3 Produsert av Stavangers egne Håvard Rosenberg! 09 – Når eg e dø

Denne slapp jeg i 2015. Låta ble listet på P3 og jeg fikk masse god respons. Innholdet i låta er jeg drittlei av å snakke om da det har vært fokus i nesten alle intervju siden den tid. Kort sagt så handler den om døden!

Produsert av multitalentet Magnus Wathne som visste akkurat hva jeg ville gå for da jeg kom til han med ideen!

10 – Lille Marra

Her rapper jeg om min egen oppvekst. Tingene som gjorde meg til den jeg er i dag. Både det gode og det vonde.

Sjefen sjøl Tom12″ har produsert denne og herregud så jeg digger outroen – en skikkelig verdig avslutning på debutalbumet mitt!