Aslak Hartberg (klovner i kamp) har hatt et begivenhetsrikt år. I mai vant han Gullruten for musikken til serien Heimebane. I juni feiret Klovner i kamp 25 år, og var hovedatraksjonen på festivalen Over Oslo. Dagsavisen trillet sekser på terningen. I august hadde han premiere på teaterstykket What is Love, hvor han har skrevet musikken, og i november har han premiere på Danmarks nest største teater med stykket Pagten, der han også har skrevet musikken. Og på toppen av det hele har han spilt inn en ny solo-EP, der har han komponert, produsert, spilt alle instrumenter og sunget og rappet inn all musikken selv. Det er seks låter som handler om kjærlighet. De fleste om hvor vanskelig det kan være, og hvor vondt det kan gjøre, men også en hyllest til kona, danseren Marianne Haugli.

Vi slo av en prat med Aslak, i forbindelse med slippet. Her har du hans nye EP låt for låt:

Eventyr:
Jeg skriver jo mye om hvor vanskelig kjærligheten kan være. Men egentlig er jeg jo veldig heldig. Da jeg først møtte den jenta jeg ville ha, var hun ganske utilnærmelig. Jeg stalket og plaget henne med endeløse poetiske tekstmeldinger og kjærlighetserklæringer i over et år, før jeg fikk overtalt henne til en date. Men fra den dagen har vi holdt sammen. Og siden hun fortsatt holder ut med en nevrotisk og klagete fyr som meg, så var det på tide at hun fikk en liten hyllest.

Slutte:
Dette er en låt som handler om å bli fascinert av en annen person enn den du er sammen med. De fleste har vel opplevd dette en eller annen gang. Fyren i sangen forsøker å få henne til å forsvinne ut av hodet hans, men hun dukker bestandig opp igjen.
Funfact: Låten er basert på et sample fra min favorittgruppe Big Bang. Jeg samplet gitar-introen på deres låt «Isabel» og la den baklengs. Da låten var ferdig sendte jeg den til Øystein Greni, men selv han kunne ikke høre hvilken Big bang låt jeg hadde samplet, så det er nok ganske subtilt gjort.

Ekko:
Låten handler om når du har sagt eller gjort noe dumt. Så får man det ikke ut av hodet. Tankene kverner dag og natt uten stopp. Som en løpsk ekkomaskin.

Svanesang:
En dag vi var på stranden kom det noen svaner. Min endste sønn, Hugo, fortalte at han hadde lært på skolen at svaner levde hele livet med samme kjæreste, og hvis den ene døde, døde den andre av sorg. Det måtte jo bare bli en låt.

En plan for oss to, feat Snow Boyz.
Det å skrive en sang med Snow Boyz er ganske ulikt sånn jeg vanligvis jobber. Jeg kan jo jobbe med en låt i måneder og år. Flikke på setninger, teste ut melodier og bytte ut lyder i beten. Paulo og Rafael kom brasende inn i studio en kveld, skrev tekst på hver sin mobil mens de nynnet og drakk Hennesey. Så etter en halvtime gikk de i boothen og sang og rappet inn alt på første take. Og det låt jo selvfølgelig dritbra. Det er vel sånn det er å være blessed med mad talent. Fun fact: Jeg forsøkte å få inn denne låten i en TV serie jeg jobber med for tiden, men regisøren undret veldig. «Hva sier de egentlig i denne linjen?» og «hva mener de med Michael Jackson, beat it? » Jeg måtte jo bare le, for jeg klarer heller ikke høre helt hva som blir sagt, og forstår heller ikke hva de mener alltid, men sånn er det bare med snow Boyz:)

Varulv:
Mitt første minne i livet er at jeg står på en sandstrand og ser på en jente. Jeg gjør ingenting, kikker bare på henne, lengselsfult og undrende. Sånn var vel hele ungdomstiden min. Endeløst fascinert og uendelig forvirret over mysteriet kvinner. Dessuten kunne jeg nok være ganske deprimert til tider, og jaktet vel på noen som kunne få meg til å føle meg bedre. Fun fact: JNS og Unge Ferrari har også en låt som heter Varulv, og en kveld vi var på byen kødda JNS og jeg om dette. Oral Bee var der også, og han kunne fortelle at han og Pimp Lotion også hadde en låt på gang som het Varulv. Litt usikker på om dette betyr at «great minds think alike» eller at vi alle sammen er dypt uorginale.