De to Horten-brødrene Larsiveli (24) & Makko Makeba (27) er kjent for sitt karakteristiske «tåkete», basstunge og melodiøse sound. Horten-duoen, som for mange er kjente for sine musikalske bidrag på utgivelser fra artister som Sushi x Kobe, Unge Ferrari og Mats Dawg, er klare med sin debut-EP. Låten «Thailando» er i skrivende stund i rotasjon på NRK P3.

Tekst: Jørgen Berntson Aase

Vi tok en prat med den eldste broren, Makko Makeba, for å høre om deres nye prosjekt, arbeidsprosess og hva de er mest fornøyd med. I kveld har guttene lyttefest på Paul’s Boutique i Oslo. Fyr opp EP-en samtidig som du hører deg opp på duoens nye slipp.

Halla, Larsiveli og Makko Makeba! Gratulerer med nytt slipp!
Hva dere fortelle om den nye EP-en deres?

– EP-en består av fem låter, hovedsakelig produsert av meg selv, Danne Mane og et spor av jævlig dyktige Von Haartman fra Sverige.
Låtene på EP-en er de vi føler best reflekterer sinnstilstanden vår da vi startet på prosjektet. Jeg syns kanskje resultatet best kan beskrives som tungt, melodisk, ærlig, tåkete og ignorant.

Hvordan har det vært å arbeide med EP-en?
– Det har vært en ny opplevelse da det her er begges første ordentlige offisielle utgivelse. Vi har måttet ta oss litt tid til å finne et felles «ground» hvor vi kan møtes for å skape. Selv om vi liker mye av det samme og har mange av de samme preferansene, så har vi fortsatt forskjellige visjoner og måter å uttrykke oss på.

Hvordan påvirkes musikken av at dere er brødre?
– Vi kjenner hverandre så godt at vi trenger nesten ikke snakke sammen for å kommunisere i studio. Sånn sett så har vi en veldig god arbeidsflyt når vi recorder. Lars syns vel nesten det er skummelt å la andre recorde han nå, haha. Det er lett å snakke ærlig til hverandre når vi er brødre, og jeg føler helt ærlig at vi ikke har hatt noen uenigheter som resultat av det at vi faktisk er brødre.

Hvilken låt er dere mest fornøyd med?
– Personlig så er jeg nok kanskje mest fornøyd med Peng & Punan. Gitaren til Danne på denne!

Hva er planene fremover?
– Det skal spilles konserter! Vi kjører i gang med releasekonsert for EP-en på Rockefeller 21.april. Der kokes det opp noe veldig fint, men kan dessverre ikke røpe mer enn det foreløpig. Brødrene Gjeddehjerte kommer garantert til en scene nær deg, i nær framtid!