«Baby» er Larsiveli sin første nye single siden EP-en for ett år siden. Låten er uten tvil en årets beste slipp, og kommer til å bli tracket som virkelig setter Horten-rapperen på kartet. Norge; på tide å våkne! Dette er blant Norges beste hip hop-artister, og med et tydelig uttrykk og en særegen identitet i stemmen klarer han å skille seg ut fra resten av artistene på rapscenen i Norge.

Låten kommer ut som del av, og første singel fra Oslo Records og YGMG sitt samlealbum Vin og Vap. Albumet er basert på nettvideo-serien ved samme navn, der Aron Eskeland fra Yoguttene intervjuer norske artister om rap, mens de drikker vin. Albumet inneholder bidrag fra Snow Boyz, Kald Flamme, Makko Makeba, Skaterboy Rico, Arif, Unge Ferrari, med flere.

Gratulerer med nytt slipp! Hva kan du fortelle om låten?
– «Baby» er låt som er produsert av Basmo Fam. Vi lagde låten sammen i studio i September/Oktober i fjor om jeg ikke husker feil. Låten handler om å kjempe for de tingene man ikke vil miste og å gi slipp på de tingene man har mistet og aldri vil få tilbake.

Det er en stund siden forrige slipp. Hva har du drevet med siden sist?
– Siden sist jeg slapp musikk har jeg vært i studio og spilt inn ny musikk og spilt en del konserter. Jeg har også brukt altfor mye tid på ting jeg ikke burde gjøre, dessverre.

Saken fortsetter under bildet.

– Baby er en låt som handler om å kjempe for det du ikke vil miste, og å gi slipp på det du alt har mistet.

På den nye låten din synger du synger «De sa at de visste». Hva var det de sa at de visste? Og hvem er «de»?
– De sa at de visste at det her ikke kom til å gå. De var sikre på at jeg ikke skulle få det til. «De» er folk med mye negativ energi. «They Dont Want You To Win». Og de som faktisk hadde trua begynte å tro på «De».

REPRISE: Videointervju med Larsiveli og Makko Makeba på Slottsfjell

Du sier i låten at du mistet to av dine nære venner. Hvordan er det å fortelle om det i musikken?
– Det er vanskelig men samtidig så er det en veldig deilig følelse å få snakket ut om det. Selvom jeg ikke nevner navnene dems så vil de leve for alltid i låten. Jeg tror de er veldig stolt av meg nå og det vekker mye følelser jeg ikke har kjent på på veldig lenge. Jeg savner de sinnsykt mye.

Hvilke drømmer har du som artist?
– Jeg vil bli Norges beste rapper. Jeg vil være den artisten flertallet ser på som den aller beste i hele landet og en artist som aldri blir glemt. Jeg vil leve for evig. Jeg vil også bevege inn i TV-bransjen. Jeg har alltid hatt en drøm om å være skuespiller.

Hva er planene videre for Larsiveli?
– Planene fremover er å være i studio hver gang jeg har mulighet til det. Få ut ny musikk og nye videoer. Jeg syns folk fortjener et Larsiveli-album nå. Jeg vil også ha fokus på å komme meg på TV-skjermen.

– Jeg kan ikke peke fingeren min mot folk som glorifiserer rus, for det jeg skyldig i selv.

Kommer du til å samarbeide med noen norske artister på slippene fremover?
– Absolutt! Det er et veldig høyt nivå her ute nå om dagen. Jeg har allerede låter ferdig spilt inn med forskjellige artister. Jeg syns det er jævlig gøy å gjøre låter med andre artister.

Du er for tiden i gang med behandling av rus, og åpnet deg nylig i et intervju med 730 om dine personlige erfaringer og problem rundt det å ha tatt dop i mange år. Hvilken respons har du fått etter intervjuet?
– Jeg har fått så mange gode tilbakemeldinger at det var helt overveldende. Jeg setter så stor pris på det at folk tar seg tid til å sende meg støttende meldinger og mange gode ord. Jeg kommer aldri til å glemme det.

Hvordan var det å fortelle hele Norge om historien din?
– Det var veldig ukomfortabelt men samtidig veldig befriende. Nå trenger jeg ikke være den personen jeg var, nå kan jeg fokusere på han jeg vil bli. Jeg hadde en veldig negativ identitet så det er digg å kunne vise folk en mere positiv side av meg selv.

Er det mye dop i norsk hip hop og på den norske hip hop-scenen?
– Der finnes alltid noe i alle miljøer. Men det er ikke min oppgave å vurdere det eller snakke om de som gjør det. Det eneste som er viktig for meg nå er at folk respekterer at jeg tar avstand fra det.

Uten å trekke frem navn, men en del unge artister doper seg i dag. Svaret er nok komplekst, og antagelig ikke noe man kan sette to streker under på, men hvordan tror du man kan ta opp problemet med artistene? Bør det bli større fokus på B-siden av rus, og ikke bare glorifiseringen?
– Det burde absolutt bli større fokus på B-siden av rus. Jeg føler det er veldig viktig at det blir snakket om, men samtidig kan jeg forstå at det er vanskelig for en ung person som nettopp har begynt å ruse seg. De første årene er alt veldig nytt og spennende og man har ikke fått kjent på de negative sidene enda. Folk har friheten til å si akkurat hva de vil og jeg kan ikke peke fingeren min mot folk som glorifiserer rus, for det jeg skyldig i selv. Når man lever i den boblen blir det helt naturlig for en som driver med rus å snakke om det. Rus tar veldig overhånd og tar over mesteparten av livet.

Sjekk ut da vi intervjuet Larsiveli og Makko Makeba på Slottsfjell-festivalen (saken fortsetter under videoen):

Som sagt er «Baby» den første låten til Vin & Rap-albumet som kommer i mai. Albumet har samme navn som nettserien med samme navn, der Aron Eskeland fra YGMG og Yoguttene intervjuer rap-artister og drikker vin.

Sjekk ut alle episodene her:

Epsiode 1: Snow Boyz

Episode 2: Emir

Epsiode 3: Emile The Duke