Han herjer på TikTok, og har blitt omtalt som TikTok-stjerne av norsk media, men Kris Andre er først og fremst artist. “Det er musikken som driver meg, men TikTok er en spennende ny kanal å nå ut til potensielle lyttere,” sier Kris Andre

Det er ingen tvil om at Kris Andre fra Bergen har musikk i blodet, og etter over 10 år i bransjen er han nå i gang med sitt solo-prosjekt. «Kommer Hjem» er den andre låten ut fra prosjektet, og her teamer han opp med Bergens-rapper og kompis Lisky. “​Lisky​ og jeg har jobbet sammen, og parralelt med musikk i flere år nå, så det føltes som det mest naturlige i verden å ha han med på en låt på dette nye prosjektet” sier ​Kris Andre​. “Låten handler om når du endelig bestemmer deg for å gå for ett forhold. Det har vært litt av og på, man har vært litt usikker og så finner du endelig ut hvor du hører hjemme.”

Hvordan ble låten til?
– Lisky, som er med på gjestevers, startet på låten for over et år siden faktisk. Han følte at ideen passet mye bedre til mitt prosjekt. Jeg fikk lov å ta ideen hans videre og utviklet den i en retningen som passet for Kris Andre prosjektet, sammen med produsentene mine og endte opp med “Kommer Hjem”. Det har vært en lang vei fra den første demoen, til endelig låt – men den er alt jeg så for meg at den skulle bli.

På kort tid har Kris Andre fått stor følgerskare på video-delingtjenesten TikTok, og bruker plattformen aktivt i markedsføring av musikken. De 65-tusen følgererene hans får tidlige smakebiter på musikken, humor, underholdning og et ufiltrert innblikk i hverdagen hans. Som for mange av hans artist- og branjsekollegar endret hverdagen seg drastisik i fjor vår da planer, konserter og økonomien gikk i grus. “Det var en tøff wake-up call, og har vært tungt på veldig mange måter. På den andre siden ga det meg muligheten til å legge planleggingen av prosjektet i høygir, og parrallelt jobbe mer aktivt med SOME.”

Hva byr framtiden på?
– “Kommer Hjem” er den andre singelen i prosjektet mitt, og representerer den andre av tre låter i samme lydbilde som skal danne en “Funky” EP. Denne EPen slippes om litt over en måneds tid, så stay tuned. Videre har jeg enda en EP med et litt annet lydbilde planlagt. Det store målet jeg jobber mot er debutalbumet. Også håper jeg så klart at jeg, og alle andre, kan begynne å spille konserter igjen. Jeg savner det å stå på scenen minst like mye som jeg savner å se andre norske artister live.

Men, du har jo fått spillt litt konserter i det siste, eller?
– Ja! Vi gjorde et lite stunt på TikTok hvor vi annonserte at vi skulle “Komme Hjem” til et lite utvalg folk for å spille en mini-konsert. På én dag reiste vi rundt i Bergensområdet, spilte 4 mini-konserter – med god avstand -, filmet det hele og har klippet det til en musikkvideo som kommer mandag 15. feburar, på bursdagen min. Det er noe av det mest givende jeg har gjort det siste året tror jeg, og jeg tror de som var publikum også koste seg veldig!

«Kommer Hjem» er produsert av ​Espen Fjeld ​og​ Vebjørn Jernberg​. Skrevet av Kris Andre Drageset, Andreas “Lisky” Olsen, ​Espen Fjeld ​og​ Vebjørn Jernberg​.