Svenske Daniel Sjörs, eller KrigerDanne som noen muligens kjenner han som, står bak det nye klubbkonseptet «Demokratisk Dansegulv». Klubbkonseptet skal sørge for at publikum endelig får danse til de låtene de faktisk vil ha. Vi tok en prat med mannen bak konseptet for å høre hva i all verden hva der her er for noe.

Kort fortalt går kvelden ut på at to kjente klubber i Oslo møtes i en heftig DJ-battle, og det er publikum som bestemmer hvilken låt de spiller. Vil man høre Backstreet Boys eller Kurt Nilsen? Beyoncè eller A-ha? «5 fine frøkner» eller «Livin’ On A Prayer»? Det er helt opp til folket!

Hvor fikk han ideen fra og hvordan kan en bra kveld beskrives? Vi spurte og fikk svar.

Hvem er du, og hvorfor startet du Demokratisk Dansegulv?
– Jeg er Krigerdanne, stolt kriger og forkjemper for en bra og demokratisk fest. Jeg startet demokratisk dansegulv for alle de stakkars sjelene som aldri får sin drøm oppfylt om at DJ-en skal «spille noe med Beyonce». Er svensk også. Lol.

Hva er Demokratisk Dansegulv?
– Demokratisk Dansegulv er nattklubben for deg som vil ha en mening i hva DJ-en spiller. To DJ-er battler om hvilken låt som skal spilles, og det er DU som bestemmer hvilken låt som skal spille ved å rope så høyt som mulig på den du vil helst høre når «neste» låt blir presentert.

Hvordan kom du på idéen?
– Idèen er egentlig stjålet fra samme konsept som fantes i Stockholm for noen år siden, som jeg selv var på et par ganger.

Hvilke låter liker folk mest?
– Altså OK. People, get real. Du må innrømme at de kveldene som du har stått og skreket med i Journey – «Don’t Stop Believin» eller slikt, så har du hatt en bra kveld. Folk liker å synge med. Sissel – Se Ilden Lyse er også en sang folk liker.

Har du opplevd korrupsjon? Og isåfall hvordan håndteres dette?
– Krigerdanne er allmektig som dommer, så korrupsjon eksisterer ikke. Krigerdanne liker rettferdighet og alles rett til å kose seg.

Hvordan er en god kveld ute for deg?
– Guilty pleasures og Gin and Tonic – GP og GT, altså.

Hva beskriver en god DJ?
– Noen som for faen vil gi det dansegulvet faktisk vil høre. Ganske enkelt, ikke sant every DJ out there? Å spille musikk for seg selv kan man gjøre hjemme i stuen.

Hvordan vil du beskrive et godt publikum?
– Et happy og jovialt publikum er godt. Med dansesko på. Att bjuda på.

Blir det fest på fredag?
– Eh ja? Demokratisk Dansegulv er jo tidenes fest! Promise! KOM ALLE KOSISAR 😀 😀 😀 😀 <3 <3 <3

På fredag går Demokratisk Dansegulv ned for andre gang på HvaSkjer, og DJ-ene som skal spille representerer hver sin festival. Slottsfjell VS Findings. Ses vi?

Reglene for Demokratisk Dansegulv foregår slik:
1) Du danser
2) To DJ-lag presenterer hver sang på en skjerm på scenen
3) Du stemmer for hvilken sang du vil høre ved å skrike og brøle ut navnet på sangen
4) Dommeren utpeker en vinner
5) DJ-laget som roper høyest vinner runden
6) Vinnerlaget spiller sangen du har stemt fram, og du danser igjen
7) Ny runde