Snow Boyz, best kjent for megahiten «42» som har blitt covret X antall ganger, sto klar på Countdown 27. juni. Dette var den tredje warm-up-dagen av Roskilde. Foran scenen var det møtt opp utallige norske fans. Forholdene lå til rette for en god fest.

Tekst: Eskil Aga Walnum

Sangene, «Chillern Her», «Stukær» og «Billig Jeans» runget utover Countdown-scenen, men det kunne virke som om disse sangene kun tilfredstilte en liten del av crowden. Denne «delen» var selvsagt de som hadde fått i seg aller mest å drikke. Noen «moshpitet» konstant, selv i pausene, som var litt for lange. Til tross for denne rusa minoriteten, kunne det virke som de aller fleste angret på at de hadde møtt opp på Countdown denne tirsdagskvelden. Blant annet ble vi i Rubato-redaksjonen vitne til en jentes fortvilende rop: “Bare spill 42 og bli ferdig med det!”.

Blant annet ble vi i Rubato-redaksjonen vitne til en jentes fortvilende rop: “Bare spill 42 og bli ferdig med det!”.

Det skal sies at vi i Rubato elsker den særegne mumlende flowen Snow Boyz er kjent for. Dessverre var konserten på Roskilde preget av autotune og alt for høy bass. Dette er selvsagt elementer som passer svært dårlig for Snow Boyz, da man knapt hørte mumlingen gutta fra Norge lirte fra seg.

Som ventet kom klimakset da gutta spilte «42». Da ble Countdown endelig gjort om til en god fest. Moshpit-sirkelen ble gigantisk og vi øynet et lite håp om at konserten skulle ta en helomvending, og ende i en storslått fest. Dessverre tok vi grundig feil. Snow Boyz spilte like godt sangen en gang til. Folk hadde fått nok.

Til tross for en svak konsert, leverte Snow Boyz en konsert som kommer til å husket i lang tid. Først og fremst fordi hiten «42» ble spilt to ganger; definitivt en gang for mye. Konserten fungerte som et brukbart vorspiel, men var absolutt ikke noen god musikalsk opplevelse. Vi oppfordrer rapduoen til å komme tilbake når de har litt flere sanger å komme med!

2/6