Det virket som om folk skulle trosse regnværet for å se yndlingen Amanda Delara i går kveld, men det viste seg at selv værgudene valgte å ta en pause idet ungjenta entret den lille scenen i parken ved Vigelandsmuseet. Tja, hvordan skulle dette gå? Hun stilte med enkel lyssetting og navnet hennes på et stort persisk teppe, på denne intime scenen – og showet var i gang.

Av: Karl Michael Knudsen

Med en «strykedublett» (fiolin og cello) på hver sin side startet det hele ganske rolig før hun kom i kontakt med publikum. Etter første låt introduserte hun seg selv, samt viste hun ydmykhet og takknemlighet ovenfor de fremmøtte – til stor applaus!
Stemningen løste seg opp på låt nummer to med dansebevegelser både fra artisten selv og publikum – det var klare tegn på at både artisten og publikum koste seg på konsert for responsen var enda bedre enn den forrige. Amanda sørget for at folk hadde det bra og holdt jevnlig dialog før hun kjørte gjennom settet.

Hun følger opp med debutlåta, “Paper Paper”, og det låter vakkert og feilfritt – strykedubletten gjør en god jobb både i denne låta og i den neste. Det skulle bli mer fartsfylt med låtene “Dirhamz” og undertegnedes favoritt, “New Generation”. Disse låtene fikk folk til å svette og applausen er størst hittil! Amanda sørger for at ingen blir glemt og gir kredz til både fiolinisten og cellisten. De spiller hver sin lille solo, så takker hun for seg og forlater scenen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Amanda Delara var større enn scenen på Piknik i Parken fredag kveld. Foto: Fabian Fjeldvik.

Publikum tror det hele er over, men jaggu dukket hun opp igjen for å avslutte med.. Ja, du gjettet riktig.. “Gunerius (Remix)”. Fremførelsen av denne låten fikk undertegnede til å smile; først og fremst på grunn av at det er en utrolig vakker låt, men i et lite sekund så føltes det at verden var stengt ute. Amanda kunne ha spilt denne låten flere ganger uten at folk hadde blitt lei, og det må nevnes med et seriøst ansikt. En enorm avslutning med enorm jubel fra publikum var nok et bevis på at denne ungjenta fortjener å være på en mye større scene enn den hun opptrådte på denne fredagen. Hovedscenen neste år er et selvfølge.

Det sies at corner ekke mål, men mål er mål, og her traff Amanda Delara stang inn.

Terningkast 5.