Kjærlighet. Denne følelsen vi ikke kan få for mye av, men som allikevel er så vanskelig. Det er akkurat som at alle andre gode og vanskelige emosjoner er samlet i den. Innpakket i et høyst dansbart og feststemt lydbilde, er dette temaet i KIIMs nye singel – ‘Think About (FFS)’. Den selvmotsigende følelsen av å ikke ville dra fra et forhold som kanskje ikke er det beste for deg, men heller ikke ville bli, gjenspeiles i kombinasjonen mellom en vanskelig tekst og en meget catchy beat. Det hele toppes med KIIMs enestående stemmeprakt og høy gjenkjennelsesfaktor. Med seg på låskriverlaget har han også tidligere A1-medlem Ben Adams!

– Låta handler om når du kjenner at du er i et usunt forhold, eller akkurat har gjort det slutt, og du ikke klarer å slippe taket. Selv om en vet at forholdet er dårlig for begge så går man og håper på at det skal gå bra, KiiM om ‘Think About’.

Hei, KIIM! Gratulerer med å ha sluppet låten “Think About”! Hvordan kom den til verden?
– Hei! Tusen takk! Den ble født under en skrive-session med XOA(Olve Flakne og Andreas D.Fammé) i mai.

Hva handler låten om?
– Låta handler om den personen eller eks’en du ikke klarer å glemme, selv om du vet at forholdet ikke er levedyktig.

Er den basert på egne erfaringer?
– Alle låter jeg er med på å skrive, er hentet ut fra eget liv. Det er slik jeg klarer å legge skikkelige følelser i låta, og formidle den på den måten jeg ønsker.

Det er jo en ganske poppa låt med en litt mer dyster tematikk. Hvordan fungerer det å kombinere pop og tematikk som usunt parforhold?
– Jeg er ikke så mørk til sinns av meg, og ser alltid fremover. Jeg liker å snakke om vonde temaer, og lettbeint humor er en viktig del av min personlighet. Det skinner muligens igjennom i «Think about (FFS)». Her er det, som du påpeker, en livlig melodi med noe tyngre og kjip tematikk. Jeg liker det slik, og finner det befriende.

Du har skrevet låten sammen med A1-medlem Ben Adams. Hvordan kom det samarbeidet til verden?
– Jeg og Ben har kjent til hverandre i mange år, men aldri skrevet sammen. Da jeg har brukt en del år på å finne soundet mitt.

Jeg er inspirert av britisk pop, og derfor ble Ben en naturlig person å ha skrive-session. Han er god på det tekstlige, og har øre for gode pop-melodier! Jeg, Ben og XOA fikk fort en god musikalsk og personlig kjemi. Så gleder meg til neste sesh!

Du har gjort mye i karrieren din allerede; MGP, Idol, festivaler, konserter og spennende samarbeid. Hva er det neste for KIIM?
– Jeg har vært heldig med mitt musikalske liv så langt, og elsker å stå på scenen! Alle erfaringer bygger man videre på, og jeg gleder meg til veien videre! Pandemien har gjort det mulig for meg å realisere drømmen om KIIM! Veien videre er flere utgivelser, og jobbe hardt for at så mange som mulig får hørt musikken min. Jeg er en live-artist, og håper å få gjort noen KIIM-jobber ila året og neste år. Det skal bygges stein på stein. Neste låt er planlagt i slutten av september/starten av oktober!

Hvordan tilbringer du sommeren?
– Den tilbringes hjemme på Notodden, og på jobb som møbelselger på Bohus. Noen spillejobber og festivaler blir det også. Gleder meg til høsten/vinteren og neste år, for kalenderen begynner å fylles godt opp. De dagene jeg har fri, prøver jeg å bruke ved et badevann, på sandvolleyball-banen eller på tenniscourten. Også har jeg forøvrig byttet sivilstatus, noe som er særs hyggelig. Så nå blir det bare klisse-klass låter fra unge KIIM fremover.

Blir det noen konserter fremover?
– Ja! Det vil si ikke med KIIM foreløpig, da vi bygger låt-katalog. Men på nyåret blir det mer satsing på KIIM Live! Jeg synger også i The Norwegian Soulband, så der gjenstår bla Notodden bluesfestival. Det er også noen brylluper og en del private arrangementer.

Hvor ser du KIIM om 5 år?
– Sommeren om 5 år, har jeg sikkert rota det til. Og det kommer en catch bænger av dimensjoner med mørk og kjip kjærlighets-tematikk igjen! Haha!
Om ikke det, så håper jeg at jeg spiller på en del festivaler som KIIM. Det hadde vært stas!