Sandvika-bandet er endelig tilbake med ny singel. De fikk en pangstart på karieren i 2012, da de vant Urørt-finalen, og har siden servert oss med minst en radio-hit i året. «Joanne» er et bevis på at bandet tørr å utforske indie-sjangeren, samtidig som de beholder sin egen sound. Det er bandet første singel de har laget som kvintett, etter de mistet bandmedlem Elisabeth Wu i fjor.

Singelen er for det meste drevet av Benjamin Giørtz’ vokal, bass og trommer, samt underliggende synth og gitarriff som svever oss gjennom låten. Til våren kommer bandet ut med en EP, hvor de lover gitarsoloer og tøffe lyder, som de selv beskriver som «crazy fet.» Her er hva de tenker om deres nye singel.

«»Joanne» er en av mange låter vi har skrevet og spilt inn i høsten som var. For oss markerer den på mange måter et veiskille, da dette er den første utgivelsen vi har skrevet etter at vi ble et medlem færre. Det føles veldig nytt og friskt for oss» – Kid Astray

Hvordan vil dere beskrive «Joanne»? 

Joanne er en liten pop-perle med masse farger og lys synging. Den ligger i det gnistrende vannskillet mellom pop og indie, hvor det skjer mye fett.

Dere forteller om en ny «retning» for bandet, hva betyr dette?

Vi har jobbet en del i studio og forsket litt på hvordan vi kan utvikle greia vår, og Joanne er en fin liten forsmak på hva som kommer. Det låter litt annerledes nå, og det er friskt og digg.

Kan dere gi noen hint om deres kommende EP?

Den er crazy fet. Det blir litt røffere enn før. Mer attitude. Gittarsolo og tøffe lyder. Hele EP-en er spilt inn i vår eget studio på Tanken i Sandvika med Benjamin bak spakene, så vi har mulighet til å gjøre akkurat hva vi vil. Og det har vi gjort.

Dere mistet et bandmedlem i fjor, hvordan har dette påvirket bandet?

Det er selvfølgelig kjipt. Ela var med fra starten, og var en viktig del av bandet. Men vi støtter henne i alt hun gjør og deler masse gode minner, så det er bare god S.

Hva er planene fremover?

Nå kommer jo EPn til våren, og så skal vi ut og spille den live for folk! Akkurat nå er låta sluppet, så i kveld skal vi nok snu noen kalde og være stolte.