Tekst: Godfrey Manoharan

Karpe avsluttet på plenen på fredagen på årets bergenfest. Det føltes som en gudstjeneste. En gudstjeneste på 90 minutter som rommet alt av følelsesspekteret. Fra første låt ipbuprofen til et gjensyn med paf i ny drakt var dette en maktdemonstrasjon.

Ingen av konsertene jeg har vært på under bergenfest i år har hatt denne stemningen blant publikum. Karpe mener alvor. Fra sceneshow til minst 30 dansere og heseblesende pyro. Det føles som om at det er superstjerner som er på scenen. På norskspråklig musikk er det ingen som når karpe til knærne når det gjelder liveshow. Det er smått absurd og se blandingen av mennesker i folkehavet som synger tekstene høyt. For det er allsang fra første tone. Flere ganger må jeg selv ta meg i å tenke at dette er så massivt. Når en gigantisk oppblåsbar hai med Magdi blir sendt utover plenen er stemningen på sitt absolutt mest elektriske.

«Bergensbandet 9 grader nord sin Mira Thiruchelvam gjør også noen fløytepartier som treffer hjerteroten.»

Karpe har hatt samme band i mange år og det merkes. Bassist Thomas Kongshavn som også er medprodusent på Omar Sheriff er nærmest som bandleder og regne der han troner på toppen. Bergensbandet 9 grader nord sin Mira Thiruchelvam gjør også noen fløytepartier som treffer hjerteroten.

Hver gang karpe spiller er en begivenhet. Dette var ingen unntak.