Even Karlsen, alias Karkaz, er en 25 år gammel produsent fra Ringsaker. Han startet med musikkproduksjon for ca. seks-syv år siden, og har siden det gitt ut syv offisielle låter. I skrivende stund har han ca. 3,4 millioner streams på Spotify.

For de som ikke kjenner deg; hvem er du?

– Jeg heter Even Karlsen alias Karkaz. Jeg er en 25 år gammel musikkprodusent fra Ringsaker. Holdt på med musikkproduksjon i ca. 7-8 år, men kun på hobbybasis. Målet og drømmen er selvsagt å leve av musikken, men det er ekstremt vanskelig. Det er likevel det jeg jobber for hver eneste dag, ved siden av jobb. De siste årene har jeg opparbeidet meg en stigende fan-base, og responsen på låtene mine er svært bra. Jeg savner likevel at enda flere skal oppdage og lytte til musikken min.

Jeg får nesten daglig kommentarer og henvendelser fra fans (spesielt fra India), som ikke klarer å forstå at låtene mine ikke har flere streams. Ekstremt mange sier at det kun er snakk om tid før jeg blir en stor artist, noe som er veldig motiverende.

Den nye låten, «Warrior», kom ut den 2. april 2021 på anerkjente Ninetone Records. «Warrior» er en følelsesladd låt med et dropp som gir veldig gode vibber.

Hva handler låta «Warrior» om?

«Warrior» handler om at du må stå opp å kjempe for kjærligheten og den du er glad i

Hvordan var prosessen med å lage låta?

– Jeg lagde droppet på låten for ca. 2 år siden. Jeg gikk gjennom den enorme og velkjente utkast-bunken for noen måneder siden, og tenkte at jeg måtte ferdigstille den. Alt i alt er jeg veldig fornøyd med den, og jeg er glad jeg fullførte den.

Kan du fortelle litt om støtten du fikk fra Alan Walker, samarbeidet med Ruben og etterspørselen fra Isac Elliot?

– Alan Walker la til låten min «Back Home» i sin offisielle spilleliste på Spotify. Det var ekstremt kult og motiverende, da han er mitt aller største idol.

Det er Ruben som skrev låten min «Need You Now». Det var også han som i utgangspunktet skulle være vokalisten på låten, men av ulike årsaker ble det ikke slik. Det var et hardt slag i magen, ettersom demoen jeg og Ruben hadde faktisk kunne blitt en hit. I påvente av en endelig beslutning fra Ruben om hvorvidt vi skulle ferdigstille låten, ønsket Isac Elliot og hans team denne tilsendt. Vi fullførte demoen og sendte den til de. Vi hørte dessverre ikke noe mer etter dette. Det er uansett veldig kult, og det er et godt eksempel på at musikkbransjen kan være veldig tilfeldig.

Og har du noen videre planer for 2021?

– Jeg har nylig blitt signert av et svensk plateselskap som heter Ninetone. Det øker produktiviteten min svært mye. Planen fremover blir å produsere så mye som mulig, og jobbe hardere enn noen gang. Jeg har allerede flere låter som straks er helt ferdige, så det blir veldig spennende å se hvordan tiden fremover blir.

Denne artikkelen er en del av et kommersielt samarbeid.