Kjell Øverland er mer eller mindre en vanlig fyr fra Stavanger, helt til han plukker opp et instrument og blir til «Kapteinen». Født i 98´ med en bred inspirasjonskilde har den unge artisten kjapt fått navnet sitt på kartet. Han har vokst opp i et hus fullt av jazz og funk, som gjør musikkproduksjonen hans uunngåelig og hvor han er like talentfull både i studio og på scenen. Etter å ha signet med Nora Collective, og sluppet to knallsterke debutlåter står Kapteinen klar for å varme opp for Arif under årets høstturné.

 

Hey, Kapteinen! Hvordan går livet?

– Halla! Her går livet bare bra! Lite daler og mest oppoverbakker for å si det sånn, så det er nice!

 

Først og fremst; navnet Kapteinen. Hvordan kom du opp med det?

– Navnet Kapteinen kommer enkelt av et ordspill på navnet mitt Kjell som skjedde på videregående da jeg begynte prosjektet, haha!

 

Du fikk jo stor oppmerksomhet etter at du slapp debutsingelen. Hvordan har du følt at mottakelsen har vært?

– Ja, det har vært enormt! Gått veldig mye bedre enn forventet. Du vet ikke hva du kan forventa første gang. Så jeg er evig takknemlig for det.

 

Hvordan blir man Mr. Fantastique?
– En Mr. Fantastique kan alle bli. Du må bare være det beste du kan være, og lære av dine feil. Jeg har blitt en Mr Fantastique selv i det siste!
– Jeg har blitt en Mr. Fantastique selv i det siste!

Intervjuet fortsetter under bildet.
Du har jo signa med Nora nå. Hvordan kom det seg til?

– Jeg traff de på en workshop i Stavanger. Har alltid beundret det de gjør og jeg var så heldig å fikk spille litt musikk for de som de elsket. Jeg viste Mr. Fantastique og Illusjon, mine to første singler, og så har det har bare gått oppover derfra!

 

Hvilken produsent og artist vil du helst jobbe med, hvis du kan velge hvem som helst i hele verden?

– Ed Sheeran, Charlie Puth, Kanye West, Benny Blanco for å nevne noen i farten. Vanskelig å velge bare et par, haha. De virker som en gjeng med bare stor lekenhet og kjærlighet for det de gjør og det tror jeg er veldig viktig!

 

Du både skriver og produserer låtene dine selv. Hvilke fordeler og ulemper føler du at det har?
– Fordelen er at det går veldig, veldig fort siden jeg har min egen workflow på ting. Jeg lage sanger hele veien og er aldri avhengig av noen for å få ting gjort. Ulempen er at du mister nye impulser og perspektiv på ting. Du lærer så sykt mye av å jobbe med andre flinke artister, produsenter og generelt alle typer folk!

 

Du slapp nylig singelen «Illusjon» Hva kan du fortelle om den?

– Det er en låt jeg skrev for nesten to år siden, faktisk. Den er veldig inspirert av Nora Collective sitt sound som jeg hørte mye på på den tiden, så det e veldig gøy å få gitt den ut med de! Sangen handler om å ikke klare å få noen ut av hodet og det gjør deg vondt når de er der, og at ingen andre ser sånn type smerte. Sangen betyr mye for meg, men er ikke skrevet fra personlig opplevelser. Tror bare det er en ting mange kan føle litt på iblant!
 

Hva er planene fremover?

– Planene fremover er å slippe et prosjekt til høsten og bare spille mye gigs for det er sinnsykt gøy! Og selvfølgelig jobbe med andre og bare få ut all musikken i hodet.

 

Hvor er Kapteinen om 5 år?
– Om 5 år håper jeg at jeg har utviklet meg mye og fått gjort veldig mye gøy med musikken min. Gøy som i å få spille for store crowds og ha en stor katalog med mye gøy musikk!

Hvilken norsk urbanartist bør få mer oppmerksomhet fra folk?
– Safario! Gjør noe helt eget og spennende. Han er det verdt å følge med på.