Kappekoff (Magnus Falkenberg (23) og Rasmus Thallaug (23) ga ut deres debut-EP i 2014, og ble kåret til «Ukens usignerte artist» av NRK P3. Deres forrige singel «All Day Long» nådde helt opp til andreplass på Spotify Global Viral 50.  Nå er de klare med hele tre oppfølgersingler, som slippes hver fredag de tre første ukene i oktober. Singlene markeres med konserter i henholdsvis Bergen, Oslo og Trondheim.

Tekst: Ada Mamre

Vi tok en prat med guttene for å høre mer om som har vært og tiden fremover.

Hvordan vil dere beskrive de tre nye kommende singlene?
-De tre kommende singlene har veldig forskjellige karakterer, men representerer KAPPEKOFF på en veldig god måte! Den første singelen vi slipper, «Oktober», har et veldig moderne sound. Låta er inspirert av både french touch og RNB, og har i tillegg jazz-elementer med den fantastiske Kristoffer Eikrem på trompet. Den andre singelen har vi kalt for «How Low Can You Go (When We’re Together Naked)», og er en hyllest til både Azymuth og George Duke fra 70-tallet – samtidig som vi har kledd den inn i et mer klubbete sound. Vi har vært så heldig å få med oss Martin Windstad (Todd Terje m.m) på perkusjon, David Aleksander Sjølie på gitar, Arthur Kay Piene på synth’s og selvfølgelig våre faste musikere Vebjørn Moen på rhodes og Jørgen Apeness på trommer. Den siste av de tre singlene er en remiks av «All Day Long», som vi slapp i våres, laget av en av våre favoritt diskoprodusenter; Reggie Got Beats!

Musikken deres kan man si at får en hver rockefot til å trampe, hvilken musikk liker dere selv best å danse til?
-Det er hyggelig å høre! Jeg er jo veldig glad i god gammel disko som svinger, i tillegg til hip-hop og soul-musikk. Veldig mye av den musikken er ikke like kvantifisert som musikken i dag, og det er noe med det og lekenheten som gjør musikken så leven sier Magnus.

-Jeg er fan av MDMA ups, jeg mener EDM når jeg skal danse. Viktig med god bass-faktor og levende beats når man skal slippe flyndra løs. På den andre siden er Michael Jackson, Justin Timberlake og stødig ol´ disko er alltid godt tatt imot forteller Rasmus.

Har dere en morsom konsertopplevelse å fortelle om?
-Vi bruker jo sensur-briller på pressebildene våre, og vi har et ønske om å bruke dette live også! I starten brukte vi de brillene på noen konserter, og problemet er at man ser like mye ut av brillene som folk ser inn – altså sykt dårlig.. Var noen episoder der jeg velta utstyr, og knota med bassen osv. fordi jeg rett å slett ikke så en dritt forteller Magnus.

-Jeg husker en konsert. Som Magnus sa har vi tidvis brukt sensurbrillz på scenen, men ikke bare det! Men glitter også! OG DET er gøy på en julebordskonsert for HiOA skyter Rasmus inn.

Kan dere nevne topp tre musikalske inspirasjoner?
Magnus:  – Pink Floyd, George Duke og Marcus Miller.

Rasmus: – Daft Punk, Pharrel og Bigbang.

Har dere noen hårete mål for fremtiden?
– Vi vil få folk til koble av sosiale medier og høre på vår diskoinfluerte musikk under konserter. “Disco-nnect”. Neida…men sånn seriøst. Et hårete mål er å få konsertene våre til å være så bra at folk ikke tørr å ta opp telefonen for å sende en snap i frykt for å gå glipp av noe sier Rasmus.

-Bortsett fra det har vi et ganske hårete mål om å reise på turné til Japan og Sør-Korea legger Magnus til

Hva kan publikummet forvente av konsertene i Bergen, Oslo og Trondheim?
-De kan forvente seg mye ny musikk fra oss, og en lekenhet i fremføringen som består av både improvisaserte partier og dyktige musikere som vi er så heldige å ha fått med oss! Man kan forvente seg både dansestemning og «hodenikking», håper vi iallefall!

Dansestemning og hodenikking lar seg ikke vente på med den første singelen; «Oktober» som kan høres her:


De neste låtene slippes 14. oktober og 21. oktober. Om du har lyst til å se dem spiller de i Bergen, Oslo og Trondheim 8., 14. og 21. oktober. Vi deler ut billetter til konsertene deres i Trondheim og Oslo. Sjekk ut konkurranse her (kommer snart)!