Kadettenfestivalen har vært preget av utrolig digg vær, musikk og bading. Man skulle nesten tro at festivalen hadde manipulert været for anledningen. Vel, nok snakk om været… Kadetten hadde god organisering, bra lyd og var generelt en sykt fet opplevelse. Til tross for at billettsalget var noe dårligere enn forventet var dette en festival som leverte varene. Takk til Toffen og alle andre som har skapt årets feteste sommerfest.

OBS: Husker ikke så mye av dag 2 så denne oppsummeringen er kanskje ikke helt fullstendig. Redaksjonssjefen dro til Bergen så vi tok den helt ut.

Kamelen

Beng, Beng, Beng! Kamelen fikk Kadetten til å våkne i solsteken. De ble for varmt med jakke, selvom den kosta skjorta. I likhet med store deler av festivalpublikumet endte også kamelen opp i baris. Ikke alle var like opplyst på Kamelens låter, blant annet da noen ropte ut «spill bængshot» før Kamelen skulle spille den nye låten med King Skurk One «Lil Homie». I kjent stil ble det moshpits, vannkasting og mye energi. Det var altså ingen tvil om at publikum hadde klart å vorse seg opp før konserten. Som forventet avsluttet Kamelen med Si ingenting.

Terningkast 4

Saken fortsetter under bildetFoto: Fabian Fjeldvik

Tyler, the Creator

Det er ingen tvil om at Tyler, the Creator var det publikum hadde gledet seg mest til å se på onsdagen. Det er få personer som klarer å fylle en så stor scene helt alene. Dette klarte Tyler uten noe problem. Akkompagnert med nydelig grafikk  på scenen uten at det ble for mye. Full av energi, karisma og selvtillit var Tyler en kontrast til redaksjonen som heller nøt deler av konserten på gressplenen. Deler av publikum var derimot like i hundre som Tyler. «Are you sweating yet?» spurte Tyler flere ganger og det var ingen tvil om at frontpiten og moshpitene var gjennomvåte. Heldigvis ble det ikke for mye moshpits, for ja det kan bli litt mye, ref Marshmello konserten dagen før. Tyler tok det også ned på følelsesmessige nivåer, og deler av publikum var klart tårevåte i øynene.

Vi skulle kanskje ønsket oss flere låter av førstealbumet, og fra den gyldne Odd Future-tiden. Dessverre fikk vi aldri høre sangene «Yonkers» og «Sandwitches. Setlisten var likevel full av godbiter, stort sett hentet fra albumet Flower boy.

Terningkast 5

Foto: Fabian FjeldvikFoto: Fabian Fjeldvik

Overhørt på festivalen

Har noen sett rusposen min? – Fortvilte jenter som hadde gjemt drikken sin i buskene utenfor festivalområdet.

Er jeg solbrent? – Solbrent jente

Hvorfor stoppa du meg? – Gutt med svært rødsprengte øyne i prat med politiet.

Gucci gang, Gucci gang, Gucci gang – Lil Pump konserten oppsummert

Det er litt halveis det vi driver med as, kanskje på tide å begynne å ta seg sammen. – Redaksjonen dagen derpå

Foto: Fabian Fjeldvik