Velkommen til rubato. sin julekalender 2017!

I denne kalenderen kommer vi til å spørre et knippe bransjefolk om opp- og nedturene i musikkåret 2017. Hvilke minner sitter de igjen med? Hva husker de best? Hva var den største skuffelsen? I tillegg skal vi prøve å få dem til å spå 2018. Hvilken artist har de mest troen på i det kommende året? I tillegg kjører vi på med et par julespørsmål.
Håper dere liker kalenderen! Og tips gjerne om folk vi kan prate med.

Luke 23: Sten Ove Toft

Foto: Ksenia Petrova

I nest siste luke av kalenderen finner vi Sten Ove Toft fra BLÅ!

Hva er det største høydepunktet og nederlaget musikalsk sett i 2017?
– Litt usikker på hva som var det største nederlaget, siden jeg er i utgangspunktet skeptisk innstilt, men når folk leverer så kan det være overveldende. Det blir kanskje naturlig nok konsertopplevelser som stikker seg ut her. Linda Sharrock på Le Guess Who? i Nederland, Chelsea Wolfe i Emanuel Vigelands Mausoleum, RICHARD DAWSON på Jazzhouse i København og Author & Punisher på BLÅ står frem som minneverdige.

Beste låt fra 2017?
– Ingen spørsmål om årets beste album? Jøss. Vel, når det kommer til låter så kan jeg plukke ut tre:
Godspeed You! Black Emperor- Undoing a Luciferian Towers
RICHARD DAWSON- Scientist
Godflesh- Post Self

Hvilken norsk artist har du mest troen på i 2018?
– Mokri

Hva spiser du på julaften?
– Jeg er fra Haugesund, så her er det ikke et spørsmål om hva, men hvor mye pinnekjøtt man spiser

Har du en favorittjulesang?
– Eneste julelåten jeg har satt på med viten og vilje er OKKULTOKRATI- All I Want For Christmas Is Glue

Luke 22: Silje Larsen Borgan

Foto: Jonathan Vivaas Kise

I dagens luke finner vi Silje Larsen Borgan fra Little Big Sister!

Hva er det største høydepunktet og nederlaget musikalsk sett i 2017?
– Å ha leirskole i Oslo Spektrum med Karpe og gjengen i april var helt fantastisk gøy, utfordrende, lærerikt og stas. Å få være med i kulissene til Cezinando hele dette året har også vært veldig stort for meg. Generelt får jeg veldig mye kribling i hjertet av å få jobbe med kompromissløse, talentfulle folk og lage morsomme ting sammen med dem. Kommer ikke på noen nederlag eller store skuffelser.

Beste låt fra 2017?
– Nå skal jeg ikke trekke frem låter jeg har jobbet med, de blir man jo ganske glad i. Men Sigrids “Don’t Kill My Vibe”, N*E*R*Ds “Lemon”, Dagny’s “Love you like that” og Kendrick Lamars “Humble” har jeg hatt en del på repeat.

Hvilken norsk artist har jeg troen på i 2018?
– Det er så mange! Lillian Halima Anderssen og Yomi Baisa har jeg en god følelse på, i tillegg til de jeg jobber med selv.

Hva spiser du på julaften?
– Skikkelig mye!

Favorittjulesang?
– Det går ikke an å velge EN. Himlen i min famn med Veronica Akselsen er sykt fin. Også må jeg høre på Mistletoe med Bieber når jeg går til jobb.

Luke 21: Luke 21: Michael Ray VC Angeles akam1k3


I dagens luke finner vi fotograf Michael Ray VC Angeles, bedre kjent som Also Known As M1k3 (akam1k3).

Hva er det største høydepunktet og nederlaget musikalsk sett i 2017?
– Ey! 2017 var såååå dopeeeee! Så mye gøy som skjedde, og jeg føler meg så heldig som har fått vært med på så mye. Kan jo ikke nevne 2017-høydepunkt uten å nevne hele Heisann Montebello prosjektet. Så fett å se hvor stort det ble. Alt fra å se fargen overalt, merch, låter spilt overalt, ville konserter, sjukeste produksjonen i Oslo Spektrum Arena, og avslutte det med kinofilm! Så takknemlig for at Also Known As teamet fikk jobbe så tett med Karpe på dette.

BBB-touren til Arif og Unge Ferrari var også next level. Jeg kom inn midt i touren og fikk være med å avslutte i Spektrum, og aldri har jeg sett noen ha en sånn connection til sine fans. Helt riot moshpit frenzy i hip-hop. Hatten av til hele Nora Collective-familien min som annonserte Spektrum 3 måneder før de skulle på scenen. Kan heller ikke glemme verdensturne med Astrid S, hun blir bare større og større. Helt vilt. Det har vært mye mer også, men mye av det får man ikke engang se før i 2018 heheh..
Nederlag? Hmm.. døvt da Chance canna.. har ikke fått sett han live med de nyeste låtene, husker det var veldig gøy på Hovefestivalen den gang da. Også har det vært nederlag å måtte holde igjen materiale til 2018 hehe.

Beste låt fra 2017?
– Hele Arif – MDMA.. spesielt 2012! Jeg vet jeg ikke er den eneste som føler han er en undervurdert låtskriver. De historiene han forteller er sjuke. Nummer 1 av Unge Ferrari er sick. Begges BBB er Norges N***AS in Paris. Rett i foret av Karpe er også spinnvill… Spesielt da jeg fikk lov til å endelig legge adlibs haha.

Hvilken norsk artist har du mest troen på i 2018?
– Hmm.. vetke jeg.. Hørt at EMIR er i studio med flinke folk, og låta hans “Faller” var awesome. boy pablo kommer helt sikkert til å gjøre sin ting. Astrid S vet jeg skal gjøre ting og tang. Vet om ett boyband som kommer til å ta helt av neste år.. ouefffffff! Og en annen flink jente som skal ta over igjen, som vi ikke har hørt så mye fra på en stund
Hva spiser du på julaften?
– ALT! Vi er en veldig stor familie, så alle mødrene får ansvar for en egen rett. Så det blir som oftest, ribbe, pinnekjøtt, medisterkaker, julepølse++++ i tillegg har vi også fillipinsk mat. Very nice! Også spiser jeg alltid en kebab på dagen med Dj Kozy Koala.. aka en Julebabb.

Har du en favorittjulesang?
– Hmmm vetke as.. I love’em all! GOOOOOOOOOD JUUUUUUL!

Luke 20: Wendi Pendeza Kazonza

I dagens luke finner vi Wendi Pendeza Kazonza – A&R og prosjektansvarlig i publishingselskapet GILT.

Hva er det største høydepunktet og nederlaget musikalsk sett i 2017?
– Høydepunkt: at PiP – Piknik i parken booket inn Solange (!). Har aldri følt meg så hjemme som da hun entret scenen dressed up in red. Sammen med henne og mine medsøstre sang jeg for full hals “Don’t Touch My Hair”. Amazing!

Nederlag: at Kelela dro til Stockholm og København under Europa-turneen hennes. Hva skjedde med Oslo? Og hvorfor har det ikke blitt annonsert en King Krule-konsert i Norge for 2018?

Hvilken norsk artist har du mest troen på i 2018?
– Har skikkelig troa på produsentduoen sparkx som nylig slapp låten “I Know” med Ivan Ave og Fieh. Jørgen og Magnus er utrolig dyktige, og flere vil ha godt av å oppleve de i 2018.

Hva er den beste låten fra 2017?
– Vanskelig å velge èn låt, men den siste tiden har jeg hørt mye på «bedroom-artisten» Homeshake og hans låt Khmlwugh. Må derfor velge den. Også har vi jo Princess Nokia med “Excellent”, og “Up & Away” av Jakob Ogawa. Refrengene i de nevnte låtene er ?.

Favorittjulesang?
– Dette er det nok ikke lov å si, men jeg er faktisk ikke så glad i julemusikk aka påtvunget sesongbasert musikk. Men de få gangene jeg setter på noe, er det fra Sufjan Stevens sitt samlealbum Songs For Christmas. Hymner og tradisjonelle låter om Jesus-barnet, fremført i en unik drakt og som er like lyttervennlig i juli.

Hva spiser du på julaften?
– Jeg spiser mat som er laget med kjærlighet.

Luke 18: Mayoo Sivanantham

I luke 18 finner vi manager Mayoo Sivanantham!

Hva er det største høydepunktet og nederlaget musikalsk sett i 2017?
– 2017 har vært et sjukt år og listen med høydepunkter er lang, men hvis jeg skulle velge et da blir det Oslo Spektrum konsertene til Karpe. Det var tre legendariske show, helt mentalt! Jeg får fortsatt gåsehud av å bare tenke på og det savnet ble ikke noe mindre da jeg så filmen på kino forrige helg.

– Årets nederlag var da Chance The Rapper kansellerte Øyafestivalen. Han må komme til Norge i 2018!

Beste låt fra 2017?
– Denne er vanskelig, men jeg ramser opp fem stykker fra den lille spotify-listen med 20 låter som jeg har på repeat hele året:

bülow – Not a love song
DJ Khaled – I’m The One
EDEN – Gold
Cezinando – Håper du har plass
Zedd, Alessia Cara – Stay

Hvilken norsk artist har du mest troen på i 2018?
– Ruben, Walls var en dritfet låt. Tror han kommer til å forsette å levere i 2018. Av norske artister som jeg troa på kommer til å gjøre det stort i det store utlandet er super-råe Sigrid og de mest hardtarbeidende tenåringene Marcus & Martinus. Jeg har også veldig troa på Wonder The Boy, den gutten sender så mange bra låter hver uke nå.

Hva spiser du på julaften?
– Hvis mamma er hjemme, da blir det nok ribbe. Hvis ikke så kjøper jeg noe julemat fra Meny. Julemat er digg.

Har du en favorittjulesang?
– Nei, må spille av hele julelista på Spotify hver jul.

Luke 17: Kimarius Abrahamsen

I luke 17 finner vi lysdesigner Kimarius Abrahamsen!

Hva er det største høydepunktet og nederlaget musikalsk sett i 2017?
– Musikkåret 2017 er jo et høydepunkt i seg selv! Jeg har vært så heldig at jeg har fått være med veldig mye flinke folk i år, hvor svært mange av dem har stått som høydepunkter hos meg på hver sin måte. Personlig synes jeg at å få være med Emil Stabil på Roskilde Festival, Cezinando på Rockefeller / John DEE / Sentrum Scene og Nils Bech i Operaen er høydepunktene mine i år, og det er definitivt det jeg er mest stolt av å få være med på.

– Sett fra et litt mer bransjete perspektiv synes jeg det er vanvittig gøy å se at norske rappere har fylt store venues, og gjort vanvittig fete store shows i år! Det er forøvrig også veldig kult å se at flere norske artister har begynt å satse på fetere liveshows. Det pusher bransjen jeg kommer ifra videre, og oppfordrer til å pushe grensene for hva som er mulig, noe jeg synes er kjempefint. Stor shoutout til alle teknikerne som står bak alle de fete showene vi har fått servert i 2017 også!

– Det eneste «musikalske» nederlaget jeg kommer på, tror jeg er å finne ut hvor mye kjipe folk det finnes i musikkbransjen etter hele dette #metoo-opplegget som holder på.

Beste låt fra 2017?
– Dette er jo et helt umulig spørsmål å svare på, haha. Jeg hører mest på album i sin helhet om dagen, istedenfor enkeltstående låter, så jeg velger å svare at Cezinandos «Noen Ganger og Andre», Store P sitt «Rommet» og Cashmere Cat sitt «9» er mine absolutte favoritter i år. Det er ikke en eneste låt på noen av de tre platene jeg ikke liker, og jeg har spilt de ihjel siden de kom ut.

Hvilken norsk artist har du mest troen på i 2018?
– Jeg tror Fieh kommer til å vinne masse i 2018! Jeg har hørt ihjeeeel den «Glu»-låta, og gleder meg veldig til å se hva mer hun driver med! Med fare for å bli partisk, tror jeg også Cezinando og Kjartan Lauritzen kommer til å få en form for legendestatus etter festivalsommeren 2018. Lett.

Hva spiser du på julaften?
– Jeg kommer fra en merkelig liten familie, så vi spiser faktisk reinsdyrstek på julaften med poteter, medisterkaker, og all annen standard julemat på siden. Har aldri hørt om noen som gjør det samme, men det er sjukt digg uansett!

Har du en favorittjulesang?
– Jeg hadde tenkt til å svare Mariah Carey med All I Want For Christmas Is You, men fant akkurat ut (as I’m writing this) at hun har en versjon av den med Justin Bieber som jeg synes var veldig spennende!

Luke 16: Marius Solberg


I dagens luke finner vi YLTV-guru Marius Solberg!

Hva er det største høydepunktet og nederlaget musikalsk sett i 2017?
– Ouff, klarer ikke (som alle andre) å plukke ett øyeblikk, så jeg nevner i fleng:

Kamelen sin «fri mann»/»Beng Beng Beng»-slippfest på Klubb Kok, Gillis første headliner-konsert på Vega (herregud for en hit-parade og for en stemning), Karpe i Spektrum + «Adjø Montebello» på kino (jeg har fortsatt ikke landet fra den filmen… Sinnsykt å gjøre noe så gjennomført over så mange år), GranittRock (vi satser på å lage mer Skandinavisk-opptur i Groruddalen i 2018), og Arif/Unge Ferrari i Spektrum (er så heldig å ha vært en del av reisen til gutta og det var våt tårekanal når man innså hvor langt de to superstjernene har kommet).

Sist men ikke minst så må jeg nevnte Gatekunst -prosjektet, som jeg & min bror Assad har pustet liv i etter 5 års pause. Det har vært blod, svette og tårer i ett år, men når 500 mennesker storkoser seg (beklager til de 200 som ikke kom inn) på Parkteatret og vi kan presentere fete låter med talenter som Yomi Baisa, Abelone, Kald Flamme, BLVCK O, Andréyun, Jonas Benyoub ++++++++ så er alt slitet verdt det. Vi satser på å naile Gatekunst 7 i 2018 også!

Nederlaget må jo være at vi ikke hadde tid å feire 2-årsdagen vår, men vi har noen skumle planer på nyåret (wink wink nudge nudge).

Beste låt fra 2017?
– Da må jeg jo si Gilli med «Habibi Aiwa». Er den låten jeg har hørt mest på (i følge Spotify), og er ikke lei enda. Det meste Gilli, Molo, Kesi osv har puttet ut i år har jo vært en nivå over alle andre.

Hvilken norsk artist har du mest troen på i 2018?
– Personlig synes jeg BLVCK O er en av landets beste (nye) rappere, og jeg har troa på at 2018 blir året han virkelig får vist hva han er god for! Er så mange andre som kommer til å gjøre store ting neste år, så blir voldsomt å skulle liste opp alle.

Hva spiser du på julaften?
– Pinnekjøtt. Bestemor var fra Bergen, så har spist det siden jeg ble født. Er det beste jeg vet, og jeg er litt fanatiker. Spiser det kun mellom 24.-31. des (da i store mengder), og resten av året er forbudt.

Har du en favorittjulesang?
– The Pogues & Kirsty MacColl med «Fairytale Of New York». Får tårer i øynene av denne låten hver gang.

Luke 15: Fabian Enzo

I dagens luke finner vi Fabio Enzo fra 777records og 777tv.

Hva er det største høydepunktet og nederlaget musikalsk sett i 2017?
– Høydepunkt: Cezinando slapp et album som ga mer gjenklang enn noe annet norsk album noensinne, fra mitt (og div 15 år gamle norske jenter sitt) personlige perspektiv.

Nederlag: jeg rakk ikke å se Adjø Montebello på kino…

Beste låter fra 2017?
Cezinando – Ingenting blir det samme men samme for meg
Kodie Shane – Bounce Back
Creek Boyz – With my team
Eirik Aas – Deltid
YUNG LEAN – Agony
Cezinando – Heia meg

Hvilken norske artister har du mest troen på i 2018?
– Eirik Aas, Norges beste lyriker og generelt sinnsykt snill kis.

Hva spiser du på julaften?
– Pinnekjøtt og fy søren som jeg gleder meg mens jeg sitter her i London og spiser pasta for fjerde dag på rad…

Har du en favorittjulesang?
– Coldplay – Christmas Lights.

Luke 14: Janne Monsen Tveit

I dagens luke finner vi redaktør for 730.no, Janne Monsen Tveit.

Hva er det største høydepunktet og nederlaget musikalsk sett i 2017?
– Tror jeg aldri har blitt rørt så mange ganger som i 2017.

Sigrid har fått meg til å gråte opptil flere ganger, og at Cezinando brått ble en av våre største popstjerner er like rart som det er riktig.

Lars Vaular som headlinet Øyafestivalen var klin kokos dritbra, så jeg gleder meg noe helt sjukt til Oslo Spektrum-konserten. Og apropos Spektrum – Heisann Montebello er det drøyeste norske musikkprosjektet jeg har sett noensinne. Imponerende og inspirerende opplegg fra start til slutt.

Som 26 år gammel tenåring har det også vært stort å følge Europa-suksessen til Marcus & Martinus. Makan til arbeidsmoral og -kapasitet skal du leite lenge etter, samtidig som de er de snilleste og chilleste guttene jeg vet om. «Årets Spellemann» var helt på sin plass.

Khalid ble årets fineste internasjonale overraskelse. Tvers gjennom nydelig og råflink fyr, både live og som låtskriver.

Rent personlig var det også sjukt stas å sitte i juryen til Spellemann og Eurovision i år.

Nederlag:

At Eirik Lyng ikke vant MGP jr.

Beste låt fra 2017?
– Billie Eilish – «Bellyache». 15 år og ser ut som hun har levd 2-3 liv allerede. Billie Eilish blir gigantisk i 2018. Håper bare hun ikke avlyser by:Larm!

Hvilken norsk artist har du mest troen på i 2018?
– Av de unge nykommerne gleder jeg meg til ny musikk fra blant andre Wonder The Boy, Halie, NorthKid, Jimi Somewhere, Emma Jensen, EMIR, Safario og Hanne Mjøen. Og så blir det jo spennende å se hvor svære Sigrid + veteranene Marcus & Martinus blir internasjonalt.

Hva spiser du på julaften?
– Faen, jeg vet ikke. Tipper det blir vegisterkaker eller nøttestek med kålrabistappe og grønnsaker. Har lyst til å prøve meg på vegansk pinnekjøtt, men kjenner meg selv godt nok til å vite at det ikke blir i år heller.

Har du en favorittjulesang?
– Mange år med jul i platebutikk drepte julemusikk litt for meg, men Boney M. («Mary’s Boy Child» / «Oh My Lord») blir jeg fortsatt glad av. «All I Want For Christmas is You» er også en terningkast 8 type låt. <3

Luke 13: Aron Eskeland

I dagens luke finner vi YGMG label executive, Yoguttene rap legend og programleder for Vin&rap, Aron Eskeland!

Hva er det største høydepunktet og nederlaget musikalsk sett i 2017?
– Gucci Mane på Roskilde Festival, va d mateste! Han tok alle favorittene. Holdte på å daue på lemonade. Første konserten han gjorde i Europa va evig mat øyeblikk. Beste konserten noen sinne over alt.

– Eg va der me Snow Boyz. De spilte der den konserten også va en for historie bøkene, veldig bra! D va også jælla hyggelig å ha besøk av Migos oppi YGMG/ Oslo Records-
studioet. Quavo va en trivelig type. Eg spurte om Offset hadde lyst på noe vin vi hadde tatt me for anledningen, men de likte isje vin. Konserten de hadde på Øyafestivalen va også jælla bra. Herre min hatt. Når eg tenkter på d e d helt sykt kor mye trap rap har tatt av. Eg huskar når eg så de først på Worldstar og nå e de på låtar me Katy Perry. Villeste tingen jælla bra for kulturen !
Thugga også va jælla bra ?

Beste låt fra 2017?
– Når de der videoene av Big Shaq på Charlie Sloth begynnte å komme opp på Instagram jæheiane va så alt for tidi. YA DONNO MANS NOT HOT ! No ketchup jus sauce.

Hvilken norsk artist har du mest troen på i 2018?
– Swicha Artista.

Hva spiser du på julaften?
– Pinnekjøtt seff!
Også lutefisk andre juledag. Lutefisk e grovt.

Har du en favorittjulesang?

???

Luke 12: Celine Ryel

Foto: Helge Brekke

I luke nummer 11 finner vi promotion manager i Playground Music Norway, Celine Ryel!

Hva er det største høydepunktet og nederlaget musikalsk sett i 2017?
– Høydepunkt: relanseringen av Playground Music Norway sin norskavdeling, etter et tiår i dvale! For meg innebærer det muligheten til å få jobbe med noen av mine norske favorittartister, og det å kunne være med på å huke inn nye talenter vi har troen på. Fantanstisk gøy! Mye skjer i kulissene nå som legger grunnlaget for et spennende 2018. Alt som har skjedd med Jakob Ogawa dette året gjør meg stolt og imponert. Hvitmalt Gjerde har sluppet det som må være et av årets mest kritikerroste norske indiealbum, Svømmebasseng blir bare bedre og bedre, og Mutual Intentions-gjengen er uten like.

– Ellers har det vært mange konsertrelaterte høydepunkter. Øverst i minnet, i tilfeldig rekkefølge: Charlotte Dos Santos på Munchmuseet, Slowdive(band) på Slottsfjell, Radiohead i Oslo Spektrum, Shabazz Palaces på Parkteatret, The xx sin turnéstart i Stockholm, Ivan Ave som fylte Rockefeller, Great News i bakgården på Muskedunder under Vill Vill Vest, Red Bull Sound Select på Stratos, Dragefjellet Minifestival, Madlib på Øyafestivalen (for et opplegg!). Og ikke minst slippet av albumet til Atle Lauve, et herlig eksempel på at norsk musikkhistorie har bortgjemte gullkort som heldigvis blir gravd frem av entusiaster med stort musikkhjerte.
– Kommer heldigvis ikke på noen store nederlag. Bortsett fra at Liss ikke har sluppet ny musikk.

Hva er den beste låten fra 2017?
– EN LÅT? Haha. Klarer knapt kutte ned til en topp femti, så jeg jukser med tre høydepunkter:

– Thundercat, Michael McDonald & Kenny Loggins – «Show You The Way». Årets artistsamarbeid. «Bus In These Streets» og «Friend Zone» fra samme plate er egentlig større låtfavoritter for meg, og derfor solide runner ups. Kreativitet, humor, og sjukt 2017. ¨

– Alvvays – «Plimsoll Punks». Når Molly Rankin synger at hun knapt kan puste, mister jeg pusten litt selv. Og for en tekst, «you’re the seashell in my sandal that’s slicing up my heel», hele låta har en bittersøt undertone, med vekt på bitter. Det sto mellom denne og «Not My Baby», som er knuser-hjertet-vakker. Kanskje årets album for min del.

– Skrap – «Marianna». En sang om vennskap, og at det er fint å fortelle vennene sine at de er fine som de er. I et år som dette, og spesielt på tampen av det, føles det veldig betimelig. Jenter må backe jenter. <3

Jenter må backe jenter. <3

Hvilken norsk artist har du mest troen på i 2018?
– Jakob Ogawa! 2018 ser ut til å bli et veldig spennende år for ham. Gleder meg også til å følge med på Charlotte Dos Santos, hun er et unikum hun og. Andre jeg er spent på å høre og se mer fra er Selmer, Company Ink, Skrap, Tilla, Svalestup, Smerz, Rohey, Kropp og Samū.

Hva spiser du på julaften?
-Opplegget varierer etter hvilken side av familien det feires med, mors Tromsø/Trondheim-side eller fars Bærum/Snåsa-side. Fellesnevneren er kun ribbe. Pinnekjøttet hører romjulsdagene til.

Har du en favorittjulesang?
– Shonen Knife – «Space Christmas»!
Japansk juleindierock som kom ut året etter meg. Er ikke så glad i de klassiske julelåtene, har ikke noe sentimentalt forhold til dem. Kalte en spilleliste for «tolererbare indiejulelåter» på trass en gang, den har blitt ganske fin etter hvert, med Dum Dum Girls, Best Coast, Dent May og sånt. Favortitten fra den er Low sin «Just Like Christmas», den har overlevd et drøyt tiår. En nyere, norsk som er nydelig, er No. 4 sin «Hvis Det Var Meg». Det er en innmari fin låt, i likhet med mange andre de har laget. Tittelsporet på den nye platen deres har vært en av favorittlåtene mine i vinter. Se der, nå jukset jeg og lagde en hel liste igjen.

Luke11: Magni Sørløkk

I luke nummer 11 finner vi arrangør markedsansvarlig i Spellemann, Magni Sørløkk!

Hva er det største høydepunktet og nederlaget musikalsk sett i 2017?
– Sigrid!! Grein som en unge av Dynamite. Det gjør jeg forsåvidt enda. Har ikke helt oversikt over hvor mange ganger jeg har sett henne live i år, men alle gangene var uansett verdt det. Bergensduoen Lekende Lett er jeg superfan av, og Rihanna som rapper på Lemon med N.E.R.D var helt klart en høydare.

– Jeg har hatt et utrolig dårlig konsert-år, det kan vel defineres som et personlig musikalsk nederlag. Samtidig har jeg stort sett unngått de verste opplevelsene både live og ellers. Vidar Villa kan få den æren. One night stand er uten tvil årets verste låt.

Hva er den beste låten fra 2017?
– Klarer ikke velge bare en. Undercover med Susanne Sundfør, Childhood Dreams med ARY og Dynamite med Sigrid. Kan fortsatt spille både Fy Faen og Bængshot ganske mange ganger i løpet av en feststemt kveld også.

Hvilken norsk artist har du mest troen på i 2018?
– Ai. Er det for sent å si EMIR? Håper også Amanda Delara kommer med mer gull.

Hva spiser du på julaften?
– Har hatt en tradisjon med å reise bort i jula, og har dermed ikke spist så mye julemat de siste årene. Men nå gleder jeg meg helt vilt til å spise mors pinnekjøtt igjen! Med kålrabbi! Mange dager på rad! Mmmmm

Favorittjulesang?
– Oooh! Har satt sammen en lang liste med julestemning som allerede har gått på repeat en uke! Der ligger blant annet alle No. 4 sine julelåter! Elsker hele soundtracket til Snøfall. Og altså, Sia sine julelåter! Snowman er kanskje favoritten. Og aldri glem O Helga Natt med Nils Bech.

Luke 10: Magnus Hodnekvam

I luke nummer 10 finner vi arrangør av HV-Fe$tival og artist, Magnus Hodnekvam!

Hva er det største høydepunktet og nederlaget musikalsk sett i 2017?
– HV-Fe$tival gikk over all forventning i år! Vi gleder oss til neste år. I tillegg er det vanskelig å glemme Lars Vaular på Øyafestivalen, det var en maktdemonstrasjon Ouf… Gucci Mane kansellerte på Slottsfjell. Nedsig.

Hva er den beste låten fra 2017?
– DNA. Her i Norge, kanskje 247? Mye snacks, vanskelig å velge.

Hvilken norsk artist har du mest troen på i 2018?
– Tøyen Holding og Fieh (utrop til jassbox i høst) tror jeg masse på.
Alt som kommer fra Mutual Intentions og fra Vibbefanger er gull for tiden. Flinke folk ass!
Utrop til Stundom også selvfølgelig. Allting går.

Hva spiser du på julaften?
– Pinnekjøtt. I år skal jeg til statene da, hva spiser de til jul der? Kalkun!?

Har du en favorittjulesang?
https://open.spotify.com/track/4cJa…
– Den her. I tillegg annonserte Emile The Duke nettopp et Aasen-julealbum i 2018. Vet det kommer noen perler der.

Luke 9: Herman Ekle Lund

I luke nummer 89 finner vi prosjektleder i Lund Gruppen Arrangement (LGA) med ansvar for Elvefestivalen i Drammen, samt varamedlem i styret til Norske Konsertarrangører (NKA), Herman Ekle Lund!

Hva er det største høydepunktet og nederlaget musikalsk sett i 2017?
– Pinlige greier, men goodbye-konserten til Manowar på Hamar i november var årets absolutte live-opplevelse. Svindyrt, griseharry og hørselsskadelig – men så fett, hardt og helseskadelig høyt som du får det innen ekte metal. En evig guilty pleasure som jeg endelig fikk sett i levende live.

– Årets nederlag var at jeg måtte stikke hjem før min andre store guilty pleasure – Paramore gikk på scena på Slottsfjell. Sånn går det når man glemmer å bestille hotell og har blitt for gammel til å feste fram til første toget på morgenen går.

Beste låt i 2017?
– LCD Soundsystem – Call The Police

Hvilken norsk artist har du mest troen på i 2018?
– Som nyfødt Drammenspatriot og country-/americana-mann må jeg få trekke fram fantastiske Dingus, som jeg håper gir ut mer musikk i 2018 og får sitt store gjennombrudd. Andre store talenter fra lokalmiljøet som bør følges med argusøyne er Morgan Olai og Jimi Somewhere. Ellers håper jeg at Hajk får enda mer oppmerksomhet i 2018, fantastisk band.

Hva spiser du på julaften?
– Ribbe, medisterkaker, surkål, poteter, diverse tilbehør, og julepølsa som ingen egentlig liker, men som blir med hvert år for tradisjonens skyld.

Favorittjulesang?
– Scooter – White Christmas (FIRE!)

Luke 8: Jonathan Vivaas Kise

Foto: Leni Rugsveen

I luke nummer 8 finner vi fotograf Jonathan Vivaas Kise!

Hva er det største høydepunktet og nederlaget musikalsk sett i 2017?
– Det er vanskelig og velge ett øyeblikk, da hele sommeren var en stor boble med fete øyeblikk og fin musikk. Det blir fort at jeg må velge alle de ørten gangene jeg så Gabrielle, Sondre Justad, ARY, Sigrid og Karpe i år. Samtidig som Kehlani på Parkteateret, Anderson Paak på Glastonbury, og ikke minst Cezinando på Rockefeller (og en helt sjuk plate) var helt konge.

– Nederlaget var vel alt som ble avlyst. Chance og Bon Iver var verst

Beste låt fra 2017?
– How do you sleep? – LCD soundsystem. Hele den skiva er fantastisk

Hvilken norsk artist har du mest troen på i 2018?
– Wææ, alle. Det er så mange artister vi såvidt har sagt hei til i 2017, som kommer til å slå oss i ansiktet i 2018.

Hva spiser du på julaften?
– Risengrynsgrøt til lunsj og pinnekjøtt til middag, multer til dessert.

Favorittjulesang?
– Wham! Last christmas ? ( også anbefale Christmas Songs by Sinatra).

Luke 7: Christine Krieg

I luke 7 finner vi Christine Krieg, daglig leder Krieg Kommunikasjon.

Hva er det største høydepunktet og nederlaget musikalsk sett i 2017?
– Altså, hvor skal man begynne? Å få se Sigrid på Rockefeller under by:Larm var helt sjukt – forventningene var skyhøye etter all hypen hun hadde fått på forhånd – og så bare kommer hun inn på Rockefeller og eier scenen som om hun aldri har gjort noe annet. Det var helt sinnsykt rått! Ellers så jeg Depeche Mode på Friends Arena i Stockholm i mai, ‘Spirit’ er langt i fra deres beste album – men for en konsert! Dave Gahan var i toppform og jeg storkoste meg! I sommer lagte jeg Mablisfestivalen i hjembyen min Stavanger, og på plakaten var både Sigrid, Amanda Delara, MYRA og Izabell – en fin bukett med jævlig dyktige damer. Jeg nevner ikke navn, men noen gråt da Amanda Delara sang ‘Gunerius’ :D. Ellers har jeg storkost meg på flere konserter med både Cezinando og Kjartan Lauritzen i året som har gått. The XX på Øya var også en fantastisk opplevelse! Og så fikk jeg endelig med meg dansingen til Future Island på Sentrum Scene.

Vet ikke om det har vært så mange musikalske nederlag, men jeg må si at jeg ble sykt skuffet da HAIM endelig kom ut med nytt album. Det var ikke verdt å vente fire år på. Og så gikk jeg glipp av F.NY.Y på by:Larm, det var jo også litt surt.

Hva er den beste låten fra 2017?
– Ouff – det er vanskelig å svare på. Står mellom Cherrie – 163 För Evigt, EMIR – Faller og Sigrid – Plot Twist.

Hvilken norsk artist har du mest troen på i 2018?
– Etter det knallåret norsk musikk har hatt i 2017 er det vanskelig å nevne bare én. Det skjer så mye bra nå! Jeg gleder meg til å se hva som skjer med Sigrid – hun har definitivt verden for sine føtter. Dessuten er jeg spent på fortsettelsen til EMIR – hvis ‘Faller’ har satt standarden kan det blir sykt fett. Ellers er jeg sykt enig med Isabelle Karlsson i luke 3, Sebastian Zalo har stjernepotensiale. Du kan ikke være hypeman lengre når du stjeler hele showet (Sorry Yung Smul!). Ellers er jeg sykt klar for å høre mer musikk fra Amanda Delara, SASSY 009 og L.U:N.A. Dessuten kommer det nye album fra Gundelach og Fay Wildhagen – det gleder jeg meg masse til! 2018 blir fett, uten tvil.

Hva spiser du på julaften?
Tradisjonen tro starter jeg dagen med å spise meg kvalm på godteri fra julestrømpen (shout out til mamma som enda gir meg det selv om jeg har bikket 33 år). Etter julestrømpe blir det god julefrokost, med masse digg pålegg. Hello, julesylte med rødbeter på <3 Til middag blir det pinnekjøtt, og til dessert blir det riskrem. Er heller ikke fremmed for litt mer godteri utover kvelden. Jeg elsker godteri!

Favorittjulesang?
Her er det vanskelig å velge bare en, men jeg må gå for ‘Low – Just Like Christmas’. Og så er ‘Mariah Carey – All I want for Christmas Is you’ på delt andreplass sammen med Justin Bieber sin ‘Mistletoe’ (hehe).

Luke 6: Tobias Gautier Teigen

Sjekk ut luke 6, hvor vi møter manager og head of Toothfairy, Tobias Gautier Teigen.

Foto: Christian Zervos

Hva er det største høydepunktet og nederlaget musikalsk sett i 2017?
– 2017 har vært et fantastisk musikkår med for mye positivt til å kunne dra frem et par hendelser. Det har vært utrolig spennende å se urban scenen blomstre både nasjonalt og internasjonalt som har gitt plass til nye, unge artister og produsenter. Det har også vært veldig givende å følge med på utviklingen til artistene her på Toothfairy. Jeg kommer ikke på noen nevneverdige nederlag.

Beste låten fra 2017?
– Reo Cragun sin «On My Way» har gått på repeat en stund nå, men Miguel har også noen sterke kandidater.

Hvilken norsk artist har du mest troen på i 2018?
– Jeg synes det er mange flinke artister med stort potensiale, men jeg har særlig troa på at Dagny kan fortsette å vokse utovenfor Norge. Det hadde heller ikke overasket meg om neste år kan bli dominert av noen helt nye navn vi ikke kjenner enda. Det hadde vært kult om noen fra årets urbanscene greier å etablere seg skikkelig, og i så fall virker EMIR som en sterk kandidat. Toothfairy har også noen sterke kandidater.

Hva spiser du på julaften?
– Helgarderer med ribbe og pinnekjøtt.

Favorittjulesang?
– Ingen låt er god nok til å kunne bli hørt hver dag, 24 dager etter hverandre. Mao ikke fan av julemusikk.

Luke 5: Stian Stu Nicolaysen

I luke 5 finner vi Stian Stu Nicolaysen, som driver Mutual Intentions, gjør booking for Røverstaden og DJ’er.

Foto: Fredfades / Fredrik Øverlie

Hva er det største høydepunktet og nederlaget musikalsk sett i 2017?
– Det har blitt gjort jævlig mange bra konserter og gitt ut mye bra musikk dette året, men personlig var nok et av de største høydepunktene å se Ivan Ave selge ut Rockefeller, ha Øyanatt på Sentrum Scene med DāM-FunK samt å gi ut våres første tre album på Mutual Intentions. Jeg har lenge hatt lyst til å se Madlib live, så det var stort å se han på Øya selv om settet ikke var verdens beste. Det var også hyggelig å se Roy Ayers igjen, selv om han var mye bedre i København sist jeg så han. Charlotte Dos Santos gjorde også en fantastisk jobb i regnværet. Øya var generelt bra, jeg synes de overgår seg selv hvert år. Solange på PiP – Piknik i parken var definitivt en innertier.

Når det gjelder album vil jeg gjerne nevne et par som har fått mye spins i heimen. Kiefer – Kickinit Alone, lojii & Swarvy – due rent, G Perico – All Blue, Oscar #Worldpeace – Recluse, Buddy – Magnolia, Smino – blkswn, BROCKHAMPTON – Saturation 1 og 2, Ivan Ave – Every Eye, Ol’ Burger Beats – Mind Games, Tøyen Holdning – Tøyen Holding, Fredfades – Warmth? og Jawn Rice – Highlights.

Når det kommer til nederlag har det ikke vært så veldig mange. Kanskje det at André 3000 gjør tre intervjuer i året om at han har 40 harddisker med musikk, så blir han borte. Få ræva i gir. Jo, og remix-skiva av NxWorries var ganske dårlig. Forventa mer. Så må folk (spesielt beatmakere) slutte å gi ut 10-12 utgivelser i året som høres like ut. At du er independent betyr ikke nødvendigvis at du må slenge ut alt du lager. Så hadde det vært fint om musikkjournalistene endelig fikk anerkjennelsen de fortjener. Spesielt de som gjør jobben sin bra.

Hva er den beste låten fra 2017?
– Hehe, er det nå jeg skal si: «Umulig å bare velge en låt?», for det er det jo. Kiefer – Kickinit Alone Guleed – Kom Se feat. Ozzy, Young Roc – Gone Til November feat. Nasaan, Tøyen Holding – 247 feat. King Skurk One, Ivan Ave – Squint, Butcher Brown – Cairo LIVE, G-Worthy – Scandalous, Villain Park – We Out Here, Buddy – Who Shot 2 Tall, Warm Brew – Small Victories, DJ Boring – Winona, Jawn Rice – Search Your Feelings, EARTHGANG – Red Light og Fly Anakin & Koncept Jack$on – When Thugs Cry.

Hvilken norsk artist har du mest troen på i 2018?
– Jawn Rice, Fieh, SASSY 009, SIGURD og Jakob Ogawa er artister jeg har troen på.

Hva spiser du på julaften?
– På julaften går det alltid i ribbe og tilbehør. Can’t fuck with the classics.

Favorittjulesang?
– Mayer Hawthorne er en kløpper på julesanger.
Det starter alltid med denne:
,
så når de gamle har lagt seg skrur man opp til

før man sovner inn til

Luke 4: Karen Norbakk

I luke nummer 4 finner vi manager i Mandelbaum Management, Karen Norbakk!

Hva er det største høydepunktet og nederlaget musikalsk sett i 2017?
– Hvor ble 2017 av? Hele ÅRET har vært et musikalsk høydepunkt! For meg personlig har det vært alt fra å få høre det nye XX-albumet gjennom vinteren (Og få se dem live i det de fylte Brixton Academy til randen), slippe Rytmeklubbens singel «Like That» med Sony Norge, sitte på en random bar i Berlin og få spille Cashmere Cat sitt album 9 (med features fra The Weeknd og Ariana Grande bla.) da det kom ut i mai. Det har vært å slippe en vakker EP med Hasta, og å få jobbe med et av mine favorittband Digitalism som norsk management. Ikke minst har det vært mange live-høydepunkter, som da Cashmere Cat gikk av scenen på ØYA, og det hadde vært helt sjukehus-stemning i 90 minutter. Gråter fortsatt hver eneste gang han spiller Quit. <3 Og SZA, herregud SZA, høydepunkt i livet

– Årets nederlag musikalsk sett er vel egentlig at ingen har booket Flume til Norge enda, tragedie, jeg trenger å se Hyperreal live på norsk jord.

Beste låt fra 2017?
– «Lips» – The xx, hands down. Favvo percussion ever.

Hvilken norsk artist har du mest troen på i 2018?
– Jeg tror 2018 blir spennende for norsk musikk da det virker som om laptop EDM dj´ene legger seg over i nye baner og lar det litt råere uttrykket komme til overflaten. Personlig har jeg trua på folk som Thias, Hanne Mjøen, Pasha og alle vi repper på Mandelbaum. 2018 blir kattens år, just saying.

Hva spiser du på julaften?
– Kjøtt, endelig. (Jeg ble vegetarianer i sommer).

Favorittjulesang?
– All I want for christmas is you med Mariah <3, den synger jeg foran speilet hver morgen. Elsker jul.

Luke 3: Isabelle Karlsson

I kalenderens andre luke finner vi Isabelle Karlsson, nyhetsredaktør i YLTV.

Hva er det største høydepunktet og nederlaget musikalsk sett i 2017?
– Årets høydepunkt var å se Lars Vaular svevende fra taket ikledd brudekjole på Øya! Det var også noen englevinger involvert, og hele Øya-konserten hans var for så vidt et høydepunkt. Gleder meg til å se hva han får til i Spektrum neste år.

– Det var litt nederlag, og litt trist, at vi ikke fikk tid til å feire YLTV sin 2-årsdag som planlagt i år. 🙁 Men det ryktes at 2 1/2-årsdagen er like rundt hjørnet, og det skal visst bli helt legendarisk.

Hva er den beste låten fra 2017?
– Årets låt må være «Kom Se» hvor svenske Guleed fikk med seg Ozzy på en Durimkid-beat. Stor fan av Malmø-gutta!

Hvilken norsk artist har du mest troen på i 2018?
– Det er vanskelig å bare nevne én, men jeg vil trekke frem Sebastian Zalo som en spennende og allsidig artist jeg gleder meg til å høre mer fra neste år. Han har en liten x-factor. Og så er jeg veldig spent på debuten til Universals nye artist til Lillian Halima!

Hva spiser du på julaften?
– Dette blir min første jul som vegetarianer, så jeg må bytte ut svenska julköttbullar og pinnekjøtt med et eller annet. Tar gjerne imot tips.

Favorittjulesang
– Klassikere som Frank Sinatra og Bing Crosby er det aller beste. Får skikkelig julestemning av «Have Yourself a Marry Little Christmas» akkurat nå. Elsker jul!

Luke 2: Juliette Aleksine Piiksi

I luke nummer to treffer vi Juliette Aleksine Piiksi (25), som i tillegg til å være rå stylist og DJ, arbeider med Røverstaden og startet ZUP OSLO.

Hva er det største høydepunktet og nederlaget musikalsk sett i 2017?
– Shit as. Det året her bare fløy forbi! Det er jo en selvfølge at det som har skjedd de siste månedene er det som sitter ferskest i hukommelsen. Men Cezinandos skive må nevnes som et stort musikalsk høydepunkt, både for norsk musikk og for min egen del.
Jeg er vel rimelig subjektiv her, ettersom produsenten bak albumet er min fine, kjære venn Ole Torjus. Husker faktisk ganske så godt at vi satt på Oslovelo en gang i januar og snakket om det begynnende samarbeidet mellom han og Kristoffer. Jeg er så mega stolt av både han, Cez og Thomas (aka Hasta), over hva de har klart å skape sammen med en rekke andre flinke bidragsytere. Det albumet er rene skaperverket.

Høydepunkt fra utlandet er def yaeji sin EP, at Fever Ray er tilbake og FAKA fra Johannesburg, Sør-Afrika. DETTE.

Tilbake i Norge, sånn konsertmessig, må det være PURPURRPURPLE’s by:Larm debut i mars. Assa jeg grein. Charlotte Dos Santos sin konsert på Øyafestivalen var så så så fin, så den må også nevnes. The XX sin konsert under ØYA da det hølja ned var også bra. ØYA, sånn generelt med sterke bookinger var en fin avslutning på sommeren for å si det mildt.

Kjipt at ikke Chance the rapper kom!

Nederlag, det er vanskelig. At det har gått et år til uten at Robyn ikke har droppa nytt materiale. Syv år aaaand counting.

Beste låt fra 2017?
– 33-33-33 mellom Torgny’s Into The Night med Maria Due, What Once Was av Her’s, Joga o Bum Bum Tam Tam av MC Fioti.
s/o til internet as .

Hvilken norsk artist har du mest troen på i 2018?
– La oss si band! Smerz og SASSY 009. The future is female!!!!

Hva spiser du på julaften?
– Julemat. Helst to runder, og en runde til rundt midnatt. Hehe.

Favorittjulesang?
– Mariah Carey all the wayyyyyy.

Luke: Jørgen Berntson Aase 1

Vi starter første luke med redaktør Jørgen Berntson Aase (22).

Hva er det største høydepunktet og nederlaget musikalsk sett i 2017?
– Det er mange musikalske høydepunkt jeg har hatt i 2017. Det er så sykt vanskelig å trekke frem bare en ting. Da jeg så Kaytranada og Glodlink i LA (snikskryt) var definitivt et høydepunkt. Så må man jo være litt patriot å trekke fram da jeg så Kygo i Las Vegas, Astrid S på nasjonaldagen i LA, samt Cashmere Cat på utsolgte The Wiltern. (PS: Dette er ikke snikskryt. Dette er direkte skryt.) Neida, men helt seriøst. Dritfett at norske artister gjør det bra i utlandet, og det var nesten helt uvirkelig å se en 30 meters høy banner henge på en skyskraper i LA med ansiktet til Sigrid, kort tid etter at hun slapp debutlåten. Creds til Made og resten av teamet der!

– De største nedturene må være de konsertene jeg har gått glipp av. I år gikk jeg dessverre glipp av by:Larm, i tillegg til Karpe sin elleville konsert i Spektrum. Det så helt sinnsykt ut, så skulle gitt mye for å oppleve det.

Hva er den beste låten fra 2017?
– Ouf, det er jo så sinnsykt mange gode slipp å velge mellom, men skal jeg velge en må det faktisk bli en av mine største guilty pleasures. Julie Michaels med “Issues” er en av de største pop-perlene jeg har hørt. En helt rå låt og treffende tekst. Den satt hvertfall følelsene i sving hos meg.

– I tillegg synes jeg Kjartan Lauritzen sin låt “Pappa” og “Nyte D” er bangers uten like! Herregud, så fet han er!

Hvilken norsk artist har du mest troen på i 2018?
– Herregud, det er et utrolig vanskelig spørsmål. (LOL, jeg har vært med på å utarbeide disse spørsmålene.) Men jeg ble sykt imponert da Fieh slapp debutlåten sin “Glu”. Definitivt en artist som vil gjøre det stort i tiden fremover. Følg med, folkens!

– I tillegg kommer Ruben til å gjøre det stort fremover. Har du sett boomen han har hatt på siste låt, eller?

Hva spiser du på julaften?
– Da blir det ribbe. Ribbe med det sprøeste svoret du får tak i. (Businiessidé: selge sprø svor i pakker. Det nye lørdagssnopet?)

Favorittjulesang?
– Det pleier det som regel å være mor sitt ansvar å sette på julesanger i jula, så jeg det er ikke mitt spesialfelt. Men “Deilig Er Jorden” setter alltid stemningen.
– I tillegg er Radioresepsjonen sin “God Jul” en slager!