Emile the Duke ga Parkteateret en konsert utenom det vanlige. Det føltes ut som et julebord, matprogram og en julekonsert i ett. Med gjester som Raymond fra Beglomeg og DJ heletwitta med frekt nisseantrekk, samt Ole og Silje huleboer. Konserten var veldig gjennomført, fra ølglassene med teksten «Jul med Aasen» til rare shots, kokostopper og pakker delt ut fra scenen.

Hypeman/bedreviter/kokk Håkon Hoffart lagde marsipan turrón og kom med fun facts om julen og norrøn mytologi. Det var hakkete og rart, men på en god måte. Etter noen klassiske Aasen-låter dro Emile the Duke oss igjennom julen med Aasen. Julen er en stressende tid, men heldigvis bare 4 uker i året. På et tidspukt så det ut til at juleangsten hadde gått for langt. “Håper ikke det er noe presse her” sa Aasen. Jeg smilte litt for meg selv i den mørke kroken jeg hadde funnet for anledningen. Det var presse her. Ikke ekte presse som kan forsørge familien, refinansiere boliglånet og skrive kvalitetsjournalistikk, men presse er jeg vel. Nok om meg og middelmådig journalistikk, og mer om konserten. Improvisasjonen som kanskje til tider var et resultat av juleangsten fungerte godt. Aasen var genuint stressa for høytiden. Det var en fin kontrast fra vanlige julekonserter med kos, kirken og Tono-penger i fokus. Alt i alt en god konsert der man sitter igjen med en rar følelse av julestemning og Aasens bekymringer. Blir svoren sprø? Har jeg råd til pakker? Skal jeg refinansiere boliglånet?

Om ikke du har hørt igjennom albumet “Jul med Aasen” enda, anbefales det på det sterkeste. Fin kontrast til julemusikken du hører på kjøpesenteret 22 desember og leter febrilsk etter gaver. Blir vel skrapelodd i år også. God jul.