22 år gamle Jonas Farah har holdt på med musikk i noen år allerede, men det er ikke før nå at produksjonene har fått lov til å bli allemannseie. Musikken beskriver han som trap-inspirert norsk rap, hvor han ønsker å krydre det norske hip hop-språket med ord og begreper som ikke er så vanlig å bruke. På fredag slapp han debutsingelen «Lingo», som handler om den kommunikasjonen og forståelsen to personer bygger opp etter hvert som man blir kjent. Hør låten nederst i saken.

Tekst: Jørgen Berntson Aase

Slipper debutsingelen min Lingo overalt førstkommende fredag ??

Et innlegg delt av Jonas Farah (@jonasfarah)

– «Lingo» er debutsingelen min. Den handler om den kommunikasjonen og forståelsen to personer bygger opp sammen etter hvert som man blir kjent, og vanskelighetene når man begynner og møte nye mennesker. Jeg synes lingo var et kult begrep for og beskrive dette. «Hun snakka min lingo».

«Lingo» har et rolig og tåkete lydbilde, og Farah viser definitivt at han har noe å bevise på den norske hip hop-scenen. Vi tok en prat med 22-åringen, for å høre litt mer om musikkstilen, arbeid med låter, hvem han helst ville gjort en feature med, samt veien videre.

For de som ikke kjenner deg, hvordan vil du beskrive musikken din?
– Musikken jeg lager vil jeg beskrive som litt trap-inspirert norsk rap. Jeg vil si jeg lager norsk trap som egentlig hvem som helst kan vibe til. Fra jeg begynte å skrive rap har jeg alltid prøvd å farge tekstene mine ved å finne ord og begreper som jeg ikke har hørt tidligere i norsk rap. Det er viktig å ha litt spice i tekstene sine. Mange synes at rap på norsk ikke høres fett ut, men jeg skal motbevise alle de.

Hvor lenge har du jobbet med musikk?
– Jeg har holdt på med musikk i et par år, men det siste halve året har jeg tatt det mer seriøst. S/o til mamma og pappa som ga meg studioutstyr i julegave. Fra jeg skrev min første låt i slutten av 2013, har jeg produsert mye materiale, men ikke publisert noe offentlig før nå.

– S/o til mamma og pappa som ga meg studioutstyr i julegave.

Oslo-rapperen ønsker å bevise at norsk rap kan høres fett ut. Tekstene er basert på egne erfaringer, og han prøver å være så lite overfladisk som mulig. Han vil fortelle det som skjer i hans liv.

Hva legger du vekt på når du arbeider med nye låter?
– Når jeg jobber med nye låter er jeg alltid opptatt av å få ned et bra hook og en stemning i låta som kler beaten. Jeg prøver å ikke være veldig overfladisk i tekstene mine, slik mange andre rappere er. Jeg skriver gjerne om at jeg har fått meg nye hvite vans, for eksempel. Jeg prøver og lage den musikken jeg selv synes er fet, og skal ikke legge skjul på at sangene mine ofte er inspirert av andre. Jeg håper også at andre kan relatere seg til det jeg skriver, selvom sangene mine ofte er basert på egne erfaringer.

Hvis du kunne velge, hvem ville du helst gjort en feature med?
– Hvis jeg kunne valgt en å gjøre feature med måtte det blitt en rapper som jeg selv lar meg imponere av. Det spørs jo alltid hva slags låt man lager, men kanskje Arif eller Kamelen.

Hva er planene videre?
– Planene mine videre er å få ferdig neste singel. Jeg tenker og slippe enda en ny låt i sommer. Videre så prøver jeg og få ferdig et prosjekt til høsten.