Bergen fortsetter å servere oss talentfulle produsenter og musikere, og Joe Achi er intet unntak. Forrige uke slapp 24-åringen fra Fana singelen ”Ridin´With the Kid”, som runder av sommeren på den beste måten! I fjor slapp bergenseren en rekke solide singler, blant annet ”Money” og ”Nobody Else” og i Januar kickstartet han 2017 med ”Act Crazy”.

Tekst av Ida Halvorsen

”Ridin´ With the Kid” blir også servert med en tilhørende musikkvideo som oppsummerer Achis festivalfylte sommer. Vi har tatt en prat med 24-åringen om hvem Joe Achi er, festivalsommeren og hans planer videre!

Hvem er egentlig Joe Achi?
– Jeg er 24 år, fra Fana, Bergen. Drevet med musikk siden jeg var 14. Begynte å rappe på norsk sammen med Kjartan Lauritzens hypeman Adeo546 (nylig kjent som Primadanna). Switchet over til å rappe på engelsk før jeg da begynte med synging R&b style. Har gitt ut plenty med singler og én ep, «Pegasus». 

– Min første singel «Amazing» ble P3 listet og ga stor buzz i bransjen. Endte opp med å si nei til en major label-deal. Siden har jeg gitt ut et par singler til, da blant annet min én uke gamle singel, Ridin’ With the Kid. Utenom det er jeg også aktuell som co-produsent og mix engineer på Kjartan Lauritzens nye EP, Fenomenet. Det sies at den droppes i september. 

– Så utenom egen musikk jobber jeg stadig med å produsere og skrive for/med andre artister. Jeg skrev og produserte blant annet Emili Zosa’s ”Morphine”. Den kan høres på Spotify. 

Så kort oppsummert om Joe Achi: Jeg skriver, produserer, recorder, synger og mikser alle mine egne låter selv. Jeg er fortiden independent uten label og management, og er her for å skape en bulk i norsk og internasjonal musikkbransje! 

Hva handler «Ridin’ With the Kid» om?
– Låten handler egentlig om kjærlighet. Og det gjennomgående budskapet i låten er at vi trenger ikke mye så lenge vi har hverandre. I dette scenarioet er jeg the kid, og om du kjører med meg så skal jeg kjøre rolig og ta vare på deg. 

Du jobber stadig med kjente norske artister, men hva er ditt absolutte drømmesamarbeid?
– Det er vanskelig å plukke ut én person, det tror jeg ikke går an. Men om jeg absolutt må velge så tror jeg det blir Quincy Jones. Perioden da Q produserte Michael Jackson albumene var uten tvil MJ sin aller beste, musikalsk og sonisk. Mesterverk! 

Hva er beste minne fra festivalsommeren?
– Å spille med en av mine beste venner forran tusenvis av mennesker under Pstereo og fullpakket Bilsett stadion under Findings var helt sykt. Jeg har gåsehud i selebuksene enda! Og selvfølgelig at tjommi #1, Primadanna, ble pappa.

Hvordan oppsumerer videoen sommeren 2017?
– Sommeren i år har vært helt rå! Så det var helt naturlig å oppsumere den med en video som gir innblikk i kaoset de siste månedene. Derfor kan den også beskrives som en heavy godtepose fullstappet av klipp fra festivalsommeren med Sonny Alven, klubbgig med Primadanna på Verftet og lange netter i studio. Godt blandet med en finfin samling barndomsminner for å vise hvor langt vi har kommet og poengtere at dette bare er starten.

Hva er planen videre?
– Planen for høsten er å låse meg inne i studio og slippe masse ny musikk, men før det flyr jeg sørover for å spille inn musikkvideo med familiebedriften (AKA lillebror Benjamin Lauritsen som også har regi på «Rindin’ With the Kid). Såå, Nos vemos pronto!