Det har vært stille den siste tiden rundt den fremmadstormende bergenseren. Sist vi tok en prat med han, hadde han sluppet sin debut- EP «Pegasus», en EP som kom rett etter hans suksess med den P3- listede låten «Amazing». Nå er Joe Achi tilbake igjen med hans nye låt, «Money».

Tekst: Alexander Falleth

Joe Achi sine låter bærer preg av hans inspirasjon fra hip hop, og «Money» er intet unntak. Den skiller seg dog ut fra hans sine tidligere verk, ved at den er enda mer upbeat og bærer et større preg av pop. «Money» har et deilig driv gjennom hele låten, det er det rullende pianoriffet og de funky trommene som sørger for dette. I låten leker Joe Achi seg også med synthdesign og vokaleffekter, og bruken av nettopp de ulike vokaleffektene tar meg tilbake til 2008 når Kanye West slapp sitt fjerde studioalbum «808’s & Heartbreak». Spesielt i siste parti av låten får jeg litt «Love Lockdown» – feeling, og det er kult!

Om budskapet i låten kan Joe Achi selv avsløre at den handler ikke nødvendigvis om penger.

Foto: MAEM studio

Foto: MAEM studio

– Siden refrenget bare sier money, money, money, så vil nok de fleste anta at det er det låten handler om. Den handler der i mot om det å føle seg bra, eller å føle seg som “money”. Som sitatet “feeling like money” sier. Den handler om å fokusere på veien til suksess enn suksessen selv. “It’s the journey that counts, not the destination.

Videre kunne han fortelle at i utgangspunktet var det en annen låt som var nestemann i køen.

– Den siste tiden har det vært utrolig mye studiojobbing og jeg har masse låter klare nå. Så i det jeg hadde bestemt meg for hvilken låt som var nestemann,  følte jeg for å leke meg med noe nytt. Plutselig kom jeg opp med Money og valgte å legge den andre låten på is inntil videre. Money må bare ut! Når det kommer til låter jeg har laget er det definitivt en av favorittene.

Sjekk ut låten her: