Den siste tiden har navnet JNS dukket opp oftere og oftere i våre spillelister. I tillegg til å være en stødig produsent, hvor han blant annet står bak låter til Lars Vaular, Unge Ferrari, Kaveh, Izabell, Pasha og Dreamon, er JNS en av R&B-artistene som begynner for alvor å markere seg i det norske musikklandskapet. Autotune og grove produksjoner gjør at dette er en artist man definitivt må se opp for i 2018. Tidligere i år slapp han singelen «Spill», og nå er musikkvideoen ute.

Tekst: Jørgen Berntson Aase

Hamar-gutten, som repper drøye OL-jakker fra Lillehammer´94, har blant annet blitt sammenlignet med internasjonale stjerner som Kanye West av radiopersonligheten Christine. Er dette Norges neste R&B-stjerne? I anledning musikkvideoslippet teamet vi opp med JNS, og stilte han noen spørsmål om det seneste slippet og arbeid med musikk.

Et innlegg delt av JNS (@jns_msc)

Grattis med slipp av fet video! Hva kan du si om selve låten?
– Tusen takk! 🙂
Spill handler om usikre jenter og gutter som leker med hverandre istedenfor å være ærlig om hva de egentlig føler.

Er det ofte du blir spilt eller lekt med?
– Nei, det er ikke ofte. Men det handler om hvilke situasjoner man putter seg selv i også da, man lærer av det, også skriver man låt om det og går videre. Det funka for meg. 🙂

Hvorfor har du ikke tid til å spille? Hva gjør du istedenfor?
– Musikk er alltid nummer 1 hva gjelder tid, og jeg kunne sikkert nevnt tusen ting jeg heller ville gjort enn å forholde meg til overfladiske folk… Så jeg prøver å bruke tid på folk som er genuine… Er du genuin med meg kan vi godt spille (tv)spill på fritiden forsåvidt, det liker jeg godt.

“Hakke tid til spill selv om jeg er en gamer”

Hvordan går du frem når du lager en låt? Hvordan er prosessen?
– Noen ganger går jeg i studio uten å ha noe å skrive om, og andre ganger er det helt spesifikke ting i livet som kommer ut. i dette tilfelle var det sistnevnte. Låta kom ut av frustrasjon, jeg føler alltid at mitt beste materiale kommer ut av spesifikke ting som for eksempel frustrasjoner i livet.
– Jeg produserer jo all musikken min selv og spiller inn/mikser, så det var egentlig bare meg alene i et rom med et keyboard, mac, og en mikrofon.

Hva er planene videre?
– Fortsette å vise folk det drivet jeg har i meg og jeg kommer til å fortsette å produsere/skrive for folks favorittartister. Jeg vil markere meg for alvor som en viktig norsk språklig Artist i 2018, og ikke bare produsent.
Det kommer masse ny musikk fremover.

Sammen med Ola Kassen og David Bjørnstad har han disket opp en fet video med inspirasjon fra gamle spillkonsoller. JNS dukker opp som en animert karakter i flere kjente videospill, med scener fra arkadehallen Tilt i Oslo.

Link: Sjekk ut da JNS spilte på Rubatofesten tidligere i år.

Sjekk ut den splitter nye musikkvideoen «Spill» her: