Etter å ha vært på topp 5 på norsk radio i sommer, er Jimmy Smash endelig ute med sin nye singel “Under”. Den Oslo-baserte Fredrikstad-duoen følger dermed opp debut-EPen «Bloom», som kom 6.mars i år. «Under» fortsetter i samme bane som tidligere slipp, der varme toner og laidback produksjon står sentralt i deres r&b/pop-låter, og i god kontrast til de kalde høst- og vinterkveldene vi står ovenfor den kommende tiden.

Duoen har etablert et lydbilde på tvers av sjangre med neo-elektronisk soul i sentrum. Elementer som er plukket ut fra alt fra soul til hip hop og rock er flettet vel sammen, og beviser at Jimmy Smash har en signatur som er lun, varm, rik og særegen.
Duoen selv legger vekt på at de har vokst med prosessen av å slippe sin første EP, og mener “Under” er en smakebit på et mer eksperimentelt lydbilde og tekstunivers.

– Å nå topp 5 på radio har vært helt utrolig stas, og har bare gitt oss ny motivasjon til å bevege oss videre. Med denne låta ønsker vi å tøye grensene og utforske hva Jimmy Smash er, både på det musikalske og tekstlige. Denne låta er oss som lager musikk kun for vår egen glede uten å tenke så mye på utfallet, og da er det ekstra morsomt for oss å invitere flere med på moroa i prosessen.

Jimmy Smash har brukt isolasjonstiden godt. Ny singel er på vei, utsolgt konsert i hjembyen Fredrikstad ble gjennomført til stående applaus, og samarbeid med den norske artisten Kappekoff ble sluppet i juli, som blant annet resulterte i topp 15 på NRK P3, samt at nevnte Say It Again har vært A-listet på NRK P1. Mikkel og Håvard forteller at de bevisst gikk inn for å utnytte covid-19 på best mulig måte.

– Vi er heldigvis vant med å jobbe hver for oss, og sende filer frem og tilbake. Da Norge stengte, satt det ikke store kjepper i hjulene våre. Heldigvis tok vi turen til Sigurd Thomassen og studioet hans før nedstengingen, og han har har vært et friskt pust for denne låta. I tillegg har vi fått med oss Martin Windstad på perk, i tillegg til vår faste bassmann Magnus «Kappekoff» Falkenberg.

Med bakgrunn fra to vidt forskjellige musikksjangre skulle man ikke tro at Mikkel Graham Guttormsen og Håvard Lyngstad ville ende opp som duoen Jimmy Smash. Mikkel vokste opp med lyden av A Tribe Called Quest, Gang Starr, The Roots og fordypet seg nærmest til en doktorgrad i J Dilla. Håvard på den andre siden, brukte tenåringstiden på å spille gitar og trommer med prog og trash metal som sine største inspirasjonskilder. Det viste seg likevel at nettopp de to ulike musikalske bakgrunnene, i symbiose, ble utgangspunktet for lyden av Jimmy Smash.