Jakob Ogawa har fått mye oppmerksomhet på kort tid. Europa-turné, by:Larm-suksess og dekning i diverse medier, både internasjonalt og nasjonalt, har gjort at Jakob Ogawa er et spennende navn å følge med på i det norske musikklandskapet. Under årets by:Larm ble han trukket fram som en av artistene som utpekte seg, og tidligere i år var han med amerikanske LANY på en 12-topps-turné i Europa. Nå er Jakob ute med fjerdesingelen «You Might Be Sleeping», hvor han har teamet opp med det 18 år gamle Soundcloud-fenomenet Clairo fra Boston.

Tekst: Jørgen Berntson Aase

Låten er drømmende og beroligende å høre på, noe som fort har blitt en overall beskrivelse av 19-åringens sound. Til rubato. har han følgende å si:

– Jeg vil si «You Might Be Sleeping» er en sang om forelskelse. Ulike perspektiver av en forbindelse mellom to personer. Den følelsesmessige tilstanden av å føle trygghet og pålitelighet, mellom to mennesker.

Som Murakami har sagt tidligere: Det er ikke at meningen ikke kan forklares. Men, det er visse betydninger som går tapt for alltid i det øyeblikket de forklares med ord.

Sammen med dagens singelslipp kan han avsløre at EP-en «Bedroom Tapes» slippes i juni. «You Might Be Sleeping» er en fersk smakebit på hva som kommer.

I mars la Jakob og bandet ut på sin aller første Europaturné, som support for amerikanske LANY. De reiste rundt på en 12-stopps turné, som etablerte en solid internasjonal fanbase for 19-åringen.

Se han live i morgen

Om du har lyst til å se en deilig og avslappende live-session spiller Jakob Ogawa på morgendagens Red Bull Sound Select, på Stratos. Kanadiske Homeshake og norske Jenny Konradsen blir også å se opptre. RSVP, og få rabattert billett til eventet.

Sjekk ut låta, nyt mai-varmen og lad opp til sommerens EP-slipp med låten her:

EP-en «Bedroom Tapes» lanseres 16. juni.