Hei, j00!
Først og fremst; Trondheim Calling skjedde forrige helg. To show på en helg. Hvordan gikk det?

– Det gikk veldig fint. Vi var ganske stressa i forkant, og har jobbet mye med låtene lenge og nøye. Før vi skulle spille på Byscenen var det noe teknisk på scenen som ikke funket, men det løste seg 30 sekunder før showstart. Var sjukt hvordan rommet hadde endret seg da vi gikk på – plutselig var publikum der og tok oss varmt i mot. Frem mot Calling-torsdagen kjente vi veldig på at det å spille på festivalens største scene forpliktet, så da vi hadde gjennomført den konserten, og den attpåtil gikk bra, ble vi veldig lettet. Konserten på Anneks på lørdagen ble derfor helt elektrisk. Alt i alt gikk vi ut av Calling med en veldig god følelse.

Fikk dere noen nye bransjekontakter?
– Vi har fått mange nye bekjente som vi holder kontakten med. Det var utrolig gøy, og vi håper dette kan åpne opp muligheter for å spille flere konserter.

Hva er det beste og verste med å spille på en bransjefestival?
– Det beste er at du treffer masse fine folk, får pratet en hel del og spilt konserter for et interessert og lyttende publikum. Noe av det verste er at man ikke rekker å se så mange andre konserter, siden man selv er opptatt med konsert. Heldigvis rakk vi en del den dagen vi ikke spilte, så blant annet Lazy Queen sette fyr på Byscenen Anneks.

Dere slapp jo også nylig singelen “Stay for More”. Hva kan dere fortelle om den?
– Vi skrev låta litt i hui og hast for ca. et år siden, for å ha den klar til en konsert vi skulle spille. Siden da har folk jevnt over trukket frem S4M etter å ha sett oss live. Den versjonen vi spilte for et år siden var på en måte låtas «skjelett», så vi ville jobbe litt mer med den, og gjennom 2019 reworka vi den en 3-4 ganger. Det måtte liksom bli ei låt vi kunne stå inne for. Vi spilte den til slutt inn i høst, og synes vi endelig fikk «landa» låta.
Det er ingen andre enn bandet involvert i innspillingen, og vi/Brage gjør også mix selv. Prosessen blir ofte ganske intens, og vi jobber ofte tett opp mot deadline. Vi har mye fokus på at låtene skal få karakter, synes som regel dette er viktigere enn at det skal låte HiFi. Til slutt har vi Karl Klaseie på Øra som mastrer/redder låtene, han gjorde en super jobb denne gangen også. Hver gang vi gir ut noe, blir vi gira på å spille inn mer, og vi lærer som regel også et eller annet hver gang vi gjør en låt.

Hvordan går dere frem når dere lager musikk?
– Vi starter ofte med utgangspunkt i enkel idé (lyd, loop, riff), og jammer ut ifra den. Det meste skjer kollektivt, vi er et band og liker å løse låter sammen. Når vi holder på slik, prøver vi å få ut noe unikt fra hver enkelt – vi blir alltid overrasket av hva bandmedlemmene har å komme med. Vi har fire ganske ulike utgangspunkt når vi lager musikk, og låtene blir alltid best når alle får satt sitt preg på dem. Sånn sett er vi ganske heldige – vi har flere hoder som tenker ulikt, som igjen gir enda flere muligheter for hvordan låtene kan bli.

Hvordan ser veien videre ut for j00?
– Vi er alltid mer eller mindre underveis med ny låt, og tror vi kommer med mer musikk før sommeren. Tenker også vi dukker opp i flere byer utover våren. Altså, prosjektet står aldri stille, det er alltid i endring. Vi har mye å gi musikalsk, både til hverandre i bandet, men også de som vil høre på oss. j00 har bare vært j00 i ett år, så vi har egentlig såvidt begynt…