Norges rap-dronning Izabell bestemte seg for en tid tilbake for å forlate verdens største plateselskap, Universal, for å starte sitt eget label i hjembyen, Stavanger. Sammen med andre ildsjeler har hun bygget et nytt studio og allerede signert et knippe unge lokale talenter til det nye plateselskapet, STVG Kartell. Nå er hun ute med låten «Skyt meg», som handler om at folk får «skyte henne» hvis de ikke liker det hun sier.

Vi tok en kjapp prat med rapperen, for å høre mer rundt låten, STVG Kartell og fremtidsplanene.

 

Gratulerer med ny låt! Hva handler den om?

– Takk! «Skyt meg» er en digg blanding av supergod stemning og «gi faen»-faktor.
Den handler om forskjellige episoder som har skjedd den siste tiden. At jeg står for det jeg mener og sier det jeg vil, og hvis du ikke liker det så får du heller skyte meg.
– «Skyt meg» er en digg blanding av supergod stemning og «gi faen»-faktor.

Hvordan jobber du med å ferdigstille en låt?
 
– Det varierer veldig. Akkurat denne låten ble laget på en studiosession der jeg, produsent Håvard Rosenberg og executive produsent Tore Tobiassen satt og hadde latterkrampe og snakka om alt som hadde skjedd i mitt liv den siste tiden. Stemningen ble så bra at vi bare måtte lage sang om det.
Etter det ble den sendt inn til mixing. Da tolket den som gjorde mixen sin versjon og sendte meg et forslag. Så går det som regel et par runder før alle er fornøyde med nivåene i de forskjellige elementene i låten. Når alle så er fornøyde sendes den til mastering for å komprimere og volumjustere hele lydbildet i låten, sånn at den blir tilpassa til for eksempel digitale tjenester.
 
Hva kan du fortelle om STVG Kartell?
 
– STVG Kartell er en samling av dyktige rappere og produsenter i Stavanger.
 
Hvorfor ville du starte ditt eget label?

– For å samle et miljø i byen og fordi det er vanvittig kjekt å jobbe med unge talenter.

Hvilke norsk artist skulle du helst gjort en feature med?
 
– Eg har hatt **** i tankene lenge og den artisten er jeg så heldig at jeg fikk ha med meg på albumet mitt, som kommer 16. November.
 
Hvor ser du deg selv om 5 år?
 
– Om 5 år har jeg utviklet meg til å bli en enda bedre artist og låtskriver. Med masse bra album i ryggen og konserter med masse folk i publikum, som kan alle tekstene mine utenatt.

Albumet «Skyt meg» ventes 16. november.