Tekst: Sina Rindal Petersen

Etter å ha gitt ut sin debutsingel Ka vet du i 2014 har Izabell vært en ettertraktet dame. Med tung bass og og et tilbakelent lydbilde imponerte hun oss for to år siden med minialbumet Honning og aske som du kan lese om her. I dag er hun tilbake med sin andre singel for 2017, nemlig 1000 Tusenlapper. På låta har hun fått med seg samboer og kollega Tore Pang.

Etter en start i musikkmiljøet som arrangør av norges største hip-hop festival Xplosif, satte Izabell seg selv som nummer èn på kartet via P3s etterlysning av kvinner i hiphop i 2014. Siden den tid har hun imponert på blant annet remixen av Karpe Diems Attitudeproblem, og med samarbeid med artister som Ary og Thomas Dybdahl. Singelen 1000 Tusenlapper er produsert av Håvard Rosenberg, og blir av Izabell selv beskrevet som «tunnelmusikk».

Izabell forteller også om låta, og det å satse på musikken:

«Man kaste 1000 tusenlapper (1mill) i en ønskebrønn. Satse alt på musikken. Skulle heller kanskje tatt en jobb som lærer og levd et mer organisert liv med sikker inntekt. og ikkje i kollektiv med 3 andre. Men det e det sterke (naive) ønske om å så gjerna få det te å gå rundt med noe man virkelig brenne for.

S/o te Ari Behn, I feel u bro. Sko gjerna hatt Martha i livet mitt for noe goodwill hos englene innimellom.

Det e den beste teksten eg noen gang har skreve.»

Vi er veldig glade for at Izabell er musiker og ikke lærer, og gleder oss til å høre mer av henne fremover. Sjekk ut låta under.


Foto: Aslak Klever