Etter en litt trøblet start gikk turen videre til Fru Lundgren. Dette var en kul bar i kjelleren av Olavshallen. Det lave bueformede taket, ga en noe klaustrofobisk følelse, men skapte en riktig atmosfære til konsert med det eksprimentelle indiebandet The Sideways. Utenfor baren var det lang kø, og det var dessverre noen som aldri fikk komme inn. Disse gikk glipp av en svært god og intim rockefest.

Tekst: Eskil Walnum

Mixen mellom slack stonerock og koselig indie er det som gjør ”The Sideways” til et unikt band. Surnadalsdialekten er også et stort pluss. Selv om jeg ikke forstår en dritt av hva de sier, er pratepausene mellom låtene et fint supplement til konsertopplevelsen. Bandet serverer oss 30 minutter med deilig eksperimentell indie/stonerock. Før de avslutter med kanskje den beste låta; ”growing up popular demand” spør vokalisten hvor lang tid det er igjen.

Utenfor baren var det lang kø, og det var dessverre noen som aldri fikk komme inn. Disse gikk glipp av en svært god og intim rockefest.

”10 min” kommer det fra en i salen.
”Da blir det en jævlig lang outro” svarer vokalisten før bandet gir alt i en fantastisk avslutning på konserten.

The Sideways har overbevist, og det er ingen tvil om at fremtiden ser lys ut for gutta fra Surnadalen. Eneste som trekker ned er at bandet kun spilte i 30 minutter, men det er vel tiden man får på sånne showcase-kvelder. Undertegnede kan knapt vente med å se ”The Sideways” igjen i en konsert som forhåpentligvis varer mye lenger.

5/6