Wonder The Boy har på kort tid opparbeidet seg stor respekt på den norske hip hop-scenen. Du skulle kanskje ikke tro at rapperen bare er 16 år gammel, for på tross av sin unge alder har han rukket å gi ut EP, spille på by:Larm, samt bli booket til årets utgave av Slottsfjell. Hip hop-gudfar Tommy Tee kaller Trondheimsrapperen så talentfull at han mistenker at han er fra en annen planet. Nå er han aktuell med singelen «That’s Just The Truth».


Tekst: Jørgen Berntson Aase

Tidligere i år trakk vi rapperen fram som en av artistene vi i rubato. hadde mest troen på i 2017, og vi kan vel si oss godt fornøyd med valget. Det har vært en imponerende start, rett og slett. Vi hooket opp med unggutten for å prate litt om musikk, hvor kjipt det er å bare være 16 år gammel, samt veien videre. Wonder selv er klar på hvor han vil og hva han skal bli. Han skal bli superstjerne.

Jantelov

«That’s Just The Truth» handler om nordmenn og folks reaksjoner når man lager musikk og oppnår suksess. Han mener at folk ikke lar deg tro på deg selv. Singelen fungerer som et opprør mot janteloven, og hvordan mange nordmenn ikke liker det når man har selvtillit på at man er god på det man er god på. Singelen er den første utgivelsen siden debut EP-en «Wonderland», fra sommeren 2016.
– Låta kommer bare ut av frustrasjonen min mot nordmenn og folks reaksjoner mot selvtillit når man lager musikk. Du kan ikke tro på deg selv, for da er du arrogant. Er du klar over dine egne skills er du arrogant. Alle vil at du skal synes du var kjempeheldig for at du kom deg til dit du er, de vil ikke at du skal synes du fortjener plassen din fordi du har jobbet hardt for den.

Wonder The Boy og kompis, samarbeidspartner, og produsent
Mano starter ofte bare med å kaste idéer på rommet for å lage ny musikk. Foto: Helene Reinskou Madsen

På låta har han teamet opp med produsenten Mano – kompis, samarbeidspartner, og produsent av omtrent alt det nye Wonder-materialet. Mano er også en stor del av Wonder The Boys liveset. De møttes i Trondheim, og begynte å arbeide sammen etter at de introduserte ulik musikk for hverandre.

Hvordan oppsto samarbeidet mellom deg og Mano?
– Jeg skulle varme opp på en kompis sin releasefest i Trondheim, og Mano skulle være DJ’en den kvelden. Han likte rappinga mi og sa han hadde beats, så jeg ba ham sende over og siden da har vi jobbet masse på den nye musikken min. Han er en av de sykeste i Norge akkurat nå. Synes jeg da.

På spørsmål om hvordan de jobber sammen kan han fortelle at de oftest bare setter seg ned på rommet for å kaste idéer fram og tilbake.
– Ofte setter vi oss bare på rommet hans, også finner han frem til noen chords på pianoet og spiller litt mens vi bytter frem og tilbake på å synge og finne en kul flow. På «That’s Just The Truth» holdt vi på med en all night session, og begge var helt døde kreativt sett, så han fant frem en gammel remix han hadde gjort og plukket ut pianoakkordene fra den, hvor vi da freestylet hooken og begynte å bygge beaten. Så ble vi alt for hype, fikk klager fra naboene, og la oss.

Ung spiller

Det har vært mye fokus på din unge alder. Hva er det verste med å være 16 år gammel?
– Jeg kommer ikke inn på noen ting. Under hele by:larm var det et strev bare for å komme seg inn på ting jeg var nødt til å være på. Vi brukte kanskje tre kvarter bare for å få meg inn i Jakobskirken for en prisutdeling jeg var nominert i. Fikk ikke sett noen av vennene mine spille, fikk ikke henge på lokalet etter jeg var ferdig med å spille… Det var irriterende.

– Først skal det lages musikkvideo for «That’s Just The Truth». Så skal vi spille masse gøyale shows i sommer. Så skal jeg slippe enda mer musikk. Så skal jeg bli superstjerne.

Det siste året, for ikke å snakke om de siste månedene, har han fått stor oppmerksomhet, noe han mener er det beste som har skjedd han.
– Det er koselig å få så mye oppmerksomhet på kort tid. Jeg har jobbet hardt med den greia her, og jeg elsker å spille musikken min for et publikum, så det å nå få muligheten til å spille masse er det beste som kunne skjedd meg.

Du går jo fortsatt på skole, men når bestemte du deg for å satse på musikken?
– Med en gang jeg satte meg i et studio. Første låta jeg lagde sugde hardt, men det var det her jeg skulle gjøre, så da måtte jeg bare gjøre det.

Hvem inspirerer deg?
– Kanye West. Karpe Diem. Cezinando. Vennene mine.

Vi har også fått med oss at du har bodd på veldig mange steder i løpet av ditt liv. Hvordan har det påvirket deg som artist
– Det har bare gjort meg mer allsidig, tror jeg. Har blitt introdusert til mye forskjellig musikk og mennesker, og det lot meg vokse opp litt fortere.

Veien videre

Selv om flere mål er nådd, er visjonen soleklar. Han skal bli superstjerne.

Hva er planene videre for Wonder The Boy?
– Først skal det lages musikkvideo for «That’s Just The Truth». Så skal vi spille masse gøyale shows i sommer. Så skal jeg slippe enda mer musikk. Så skal jeg bli superstjerne.

Hvor ser vi deg om 10 år?
– I hvert fall nominert til en Grammy, spilt masse konserter, lagd masse gøy musikk, forelsket meg sånn hundre ganger.

Sjekk ut låten som ble sluppet for et par uker siden, og se opp for musikkvideo i nærmeste fremtid.