Selv om «Your Ghost» er første singel fra FIRING, har bandet lenge vært aktiv i musikkmiljøet. Bandet er en re-brandet versjon av tidligere Emily Firing Band, som har flere meritter på CVen. Blandt annet konserter i hele Norge, jeve priser som «Feedback-prisen og «Battle of the bands,» samt radiolistinger i både inn- og utland. FIRING er nå klare for å utforske elektronikasounden, og de spiller første konsert som nytt band på Uhørt i Oslo 23. januar.

FIRING er et band som tørr å utforske elektronikasjangeren, og deres nyeste singel er absolutt verdt å legge til i din spilleliste. 

Tekst: Jonas Solevåg

Hvem er FIRING? 

FIRING er et popelektronikaband basert i Oslo, og initiert av Emily Firing, etter en idè om å re-brande prosjektet Emily Firing Band, som var aktivt fra 2011 til 2016. Bandet består i dag av Emily Firing og Erika Firing på vokal, Espen Skretteberg på gitar, og Magnus Gjeruldsen på bass. Live har de også med seg Are Nerland på trommer og pads, og Are Lund på synth. Tekst og melodi av Emily Firing.

Hva nytt kan lytterne forvente fra det nylig re-brandede bandet?

Sammenliknet med Emily Firing Band har FIRING et enda mer popelektronikaorientert sound, med innspill av synthbass og trommepads live. Erika Firing er mer co-vokalist i stedet for bare korist. Og temaet bak flere av FIRINGs låter er personer og selvopplevde hendelser fra en annerledes, innholdsrik og ikke alltid enkel barndom.

Kan dere fortelle noe om låten?

«Your Ghost» er en vinterlåt som handler om å se personer som ikke er der – overalt og plutselig. Det kan for eksempel være at vedkommende ikke lever lenger eller at man har mistet kontakten. For Emily og Erika handler låta delvis om faren deres som gikk bort i 2010, og delvis om en felles bekjent som tok sitt eget liv for noen år siden. Faren deres kan for eksempel dukke opp som bassengvakta ved bassenget i Spania, og den bekjente kan bli sett på Venice Beach i solen med ei venninne. «Your Ghost» er mikset av Henning Svoren, Ocean Sound Recordings, og mastret av Espen Høydalsvik.

Hva inspirerer FIRING?

FIRING inspireres av årstider, nye synthlyder og av hendelser og personer fra egen barndom.

Hva er planene frammover?

Singelen «Your Ghost» slippes fredag 19. januar på eget label, Firing Musikk, noe som feires med konsert på Uhørt i Oslo 23. januar. Musikkvideoen til låta lanseres fredag 26. januar. FIRINGs neste singel «Time to Hide» slippes i løpet av våren.