Det relativt ferske bergensbandet «Shuffle Baby» er ute med deres tredje singel sålangt. Låten er hardt inspirert av 80-tallets falske blåsere, funky gitarrytmer og en catchy vokal. Takket være en retro synth 10 år eldre enn bandmedlemmene selv, og i overkant av 100 lydspor innspilt i Vyer Studio, ble låten til. Til tross for at bandet bare har eksistert i noen knappe måneder har de rukket å vekke oppmersomheten til flere internasjonalt annerkjente musikkblogger som Wolf in a Suit og Ear to the Ground. Låten «Get that Gold» er også blitt plassert i Spotifys egne «New Music Friday»-liste.

Oppdatert: Nå er bandet ute med musikkvideoen til «Get That Gold». Sjekk ut videoen nederst i saken.

Tekst: Jonas Solevåg

I sammenheng med den nye singelen har vi stilt bergensbandet noen kjappe spørsmål.

Hvem er dere?
– Vi er et band bestående av 4 kompiser fra Bergen. Vi prøver å lage musikk vi ville hørt på selv, om noen andre hadde laget den.

Kan dere fortelle litt om låten?
– Get That Gold er en ganske ubeskjeden og flashy låt, inspirert av den skamløse poprocken fra 80-tallet. Låten er egentlig en poplåt, innenfor et litt mer rockete rammeverk.

Grunnmuren til låten ble egentlig til på en time i øvingslokalet i fjor, men vi har brukt månedsvis på å finpusse låten i studio, og jobbe med lydbildet. Vi liker å eksperimentere med litt ”eldre” sjangeruttrykk, som gamle analoge synther og store trommer, men samtidig gi det en litt mer moderne pop-produksjon. 

Låten handler om sulten på noe mer, om det du vil ha – og det du er villig til å gjøre for det. Vi har selv lyst til å få folk til å danse, og er villig til å gå ganske langt for å få det til.

Har dere noen kommende konserter?
– Vi har ikke noen konserter satt opp i nærmeste fremtid, vi kommer til å jobbe mye i studio fremover. Etter å ha scenedebutert i Bergen og omegn i vår tok vi en liten pause for å jobbe med nytt materiale. Men du skal ikke se bort fra at vi dukker opp på en scene relativt snart.

Hva inspirerer dere?
– Vi hører mye på forskjellig, men i det siste har det gått i mye litt eldre pop og rock, med sjelfull vokal, frekke synther og funky rytmer; Peter Gabriel, Commodore og Michael Jackson. Det er veldig kult å høre den typen sound bli in igjen, kanskje mest tydelig med Mark Ronson og Bruno Mars, som vi er veldig fan av!

Ellers er det vanvittig mye kult som kommer ut fra Bergen for tiden, som vi hører mye på: Great News, Verdensrommet, Bloody Beach, Virvelvind, Chain Wallet osv.

Hva er planen videre?
– De neste månedene kommer vi til å jobbe mye i studio med en del låter vi satser på å slippe som en EP vår/sommer 2018. Så blir det en del jobbing med live-uttrykket vårt, før vi forhåpentligvis blir å se på et par scener i Bergen og andre større norske byer over nyttår!

 

Musikkvideoen til låten finner du her!


Videoen er regissert av Christoffer Møgster.

Bonus! Sjekk ut bandets ville musikkvideo til forrige singel!