I fjor tok vi en prat med Rabagast om deres selvtittulerte debut-EP, og på torsdag i forrige uke slapp de endelig album! Det Oslobaserte bandet Rabagast spiller norsk rock og inspireres av band som White Stripes, The Stooges og Joy Division. På det nye albumet «Utilfreds» har bandet gått fra å skrive og spille inn låtene på engelsk til kav trøndersk. Plata er gjennomført rotete, deilig norsk rock, og vokalen er upåklagelig!

Tekst: Ida Halvorsen

I fjor skrev vi om bandets selvtittulerte EP og i dag har vi tatt en prat med trønderne om det nye albumet, hva som inspirerer bandet og om deres favorittlåt på den nye plata!

Gratulerer så mye med albumslipp! Hvordan føles det å endelig få dele det med publikum?
De låtene her har vi jobbet med siden vi ga ut EP-en vår i Juni, så det er utrolig digg å endelig slippe ut katta av sekken. 

Hvilken låt er deres favoritt, og hvorfor?
Vår favorittlåt fra plata er Gatelangs fordi det er kanskje den mest rocka låta på plata og har noe opprørsk over seg. 

Hvem inspirerer dere mest når dere lager musikk?
Vi blir inspirert av alt fra Jack White til Kaja Gunnufsen. Vi pleier ofte å sammenligne lydbildet vårt med band som Joy Division, The White Stripes og The Stooges. Ida Maria er også fin. Jet også!

På EP-en dere slapp i fjor skrev dere sangene deres på engelsk, hva fikk dere til å bytte til trøndersk på albumet?
Vi følte at det var mer vår greie å skrive på norsk og at med norske tekster så fikk låtene en helt ny dimensjon. De fikk liksom litt mer å si enn på EP-en. En i bandet er skamløst fan av Dumdum Boys, så det ligger kanskje noe der også. 

Hvordan har tiden med låtskriving og albuminnspilling vært?
Vi hadde en uke på sørlandet i sommer hvor vi spilte inn plata i en campingvogn. Plateinnspillingsuka var intensiv, men sykt gøy og vi fikk også tid til å se både Shrek 1, 2 og 3.

Om dere kunne gjort et musikals samarbeid med noen, hvem ville det vært og hvorfor?
Elvis Aaron Presley! The King of Rock N Roll!

Bortsett ifra albumslippet i dag, er det noe annet dere er aktuelle med om dagen?
Vi skal på en aldri så liten slippturne hvor vi stikker innom Oslo, Lillehammer, Gjøvik, Røros og Trondheim.

Til slutt vil vi gjerne gi en shout out til vår produsent Morten Langemyr. Han gjør en sjukt bra jobb med å produsere låtene våre, og vi hadde aldri funnet sounden vår uten ham. I tillegg så er han verdens nydeligste kar og intenst kjekk.

Hør albumet her og ha en fortsatt bra uke!