Tekst: Jørgen Berntson Aase

Den unge rapperen fra Oslo har gjort seg bemerket i det norske hip hop-miljøet etter at han i 2014 teamet opp med hans nåværende mentor og hip hop-legende Tommy Tee, og var blant de nominerte til Urørtfinalen 2015, som gikk av stabelen under by:Larm i mars. Til tross for sin unge alder har han rukket å slippe sin første EP, gjort flere liveopptredener og sist, men ikke minst, deltok på den historiske fremføringen av «Taking Ova» under årets Spellemann, da Tee vant hedersprisen (video).

Blesson er fra Holmlia, og henter mye inspirasjon fra hjembyen. I spørsmål om hvor han henter inspirasjon fra sier han følgende: «Alt og alle, overalt. Jeg ser ikke noe vits i å begrense det, inspirasjon kommer i alle former, men må si jeg har hentet mest av Oslo på nattetid.»

I kjølevannet av hans første EP-slipp «Watch The Boy Grow», slippfesten som er 14. april, og Urørt-deltakelsen tok vi en prat med den fremadstormende 20-åringen om EP-en, hvordan samarbeidet med Tommy Tee oppsto, hvorfor han rapper på engelsk og litt annet. Det siste slippet hans kan du lytte til samtidig.

Gratulerer med slipp av første EP! Fortell om «Watch The Boy Grow».
Takk! Endelig ute! De 4 ordene betyr så mye… Det er navnet på debut EP-en, en livsstil; det er hva du gjør det til. «Watch The Boy Grow» er basically et slagord som jeg og gutta mine lever etter. Setningen i seg selv kan tolkes på mange forskjellige måter, det er bare å lage sin egen forståelse. Sist men ikke minst er det starten på fortellingen min. Prologen i boka mi, hehe.

Hvordan oppsto samarbeidet med Tommy Tee?
Lang historie! Startet med at jeg først møtte Son of Light på spillejobb på skolen min i 2013. Spyttet et vers for han og holdt kontakten med han. Han introduserte meg til Tommy et halvt år etterpå på privat-releasen til albumet War of the Words. Snakket litt med Tommy mens jeg var på utveksling i USA, kom tilbake derfra på slutten av det året. Etter mye frem og tilbake satt vi oss endelig ned i studio i november 2014 og har lagd musikk sammen siden.

I januar vant Tommy Tee «Årets Hederspris» under Spellemannsprisen, som resulterte i en livefremføring av den historiske «Taking Ova» fra 1998. Hvordan var det å være med på den?
Det føltes veldig riktig. TP-reincarnation er alt jeg har å si om det, tiden vil vise resten.

– Før showet prøver jeg å ‘’gå inn i meg selv’’ og se for meg showet. Noen ganger kommer jeg for dypt inni det til det punktet der jeg må rett og slett få litt bank for å få ut litt nerver.

– Før showet prøver jeg å ‘’gå inn i meg selv’’ og se for meg showet. Noen ganger kommer jeg for dypt inni det til det punktet der jeg må rett og slett få litt bank for å få ut litt nerver. Foto: Noah L. Williams

Du var i duell sammen med årets Urørt-vinner, Cezinando. Hvilket forhold har du til Cez?
That’s the homie! Så glad for at han vant og tok med seieren hjem for hip hop!

Hvorfor velger du å rappe på engelsk, contra norsk?
Engelsk er det språket som valgte meg. Det er mest naturlig for meg.

Hvilke planer har du videre?
Har releasekonsert på parkteateret 14. april som vi planlegger nå! Blir lett et av årets feteste liveshow i Norge, skaff deg billetter nå!

Har du noen rutiner rett før du skal på scenen?
Prøver å ‘’gå inn i meg selv’’ og se for meg showet. Noen ganger kommer jeg for dypt inni det til det punktet der jeg må rett og slett få litt bank for å få ut litt nerver.

Hva er det vanskeligste med å være såpass ung i det norsk hip hop-miljøet, og musikkbransjen generelt?
Jeg har ikke opplevd noe særlig vansker med å være ung, egentlig bare positivitet. Jeg har bra folk rundt meg og Tommy er en bra mentor, noe jeg er veldig glad for. Vi har bra arbeidsdeling og liker det vi driver med. Jeg setter pris på alt og synes alt er kult, hehe.

Oscar Blesson har som sagt slippfest av sin nyeste EP på Parkteatret 14. april. I tillegg til Blesson selv stiller flere fra Tee Productions opp, og Tommy Tee og DJ Herkules avslutter kvelden med dj-set og platespillere etter konserten. Sjekk ut eventet på Facebook her.